2 Μαρτίου, 2024
  • 2 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στο Μπακού.

Αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στο Μπακού.

By on 30 Μαΐου, 2019 0 571 Views

Στιγμιότυπο από την χθεσινή συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στο Μπακού.

Σημαντικά θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συζητήθηκαν στη Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA που έγινε την Τετάρτη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στη συνεδρία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας. 

Οι πιο σημαντικές αποφάσεις είναι οι ακόλουθες:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ζητήσει από τη FIFA να αναθεωρήσει τους υφιστάμενους κανονισμούς σε σχέση με τις αλλαγές ποδοσφαιριστών και να επιτρέπονται προσωρινές αλλαγές, σε περιπτώσεις τραυματισμού ποδοσφαιριστή στο κεφάλι.

Η UEFA ζητά αυτή την τροποποίηση στους κανονισμούς, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στα ιατρικά τιμ των ομάδων και να τους δίνεται περισσότερος χρόνος να διαγνώσουν τη σοβαρότητα τραυματισμών στο κεφάλι (όπως για παράδειγμα διάσειση), χωρίς να προκύπτει αγωνιστικό μειονέκτημα για τις ομάδες.

«Η υγεία των ποδοσφαιριστών είναι η προτεραιότητα μας και πιστεύω ότι οι υφιστάμενοι κανονισμοί χρίζουν εκσυγχρονισμού για να προστατέψουμε τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τους γιατρούς των ομάδων που θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να κάνουν διάγνωση, χωρίς να επηρεάζονται οι αριθμητικές ισορροπίες σε ένα αγώνα» δήλωσε ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν.

Σε μια άλλη σημαντική απόφαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε όπως από το 2020, τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U19 να γίνουν στα πρότυπα του Nations League με τις χώρες, να αγωνίζονται στα προκριματικά χωρισμένες σε κατηγορίες βάσει της δυναμικότητας τους.

Θα υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός καθώς και πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης από όλες τις κατηγορίες.

Αυτό το πλάνο θα εφαρμοστεί πιλοτικά από το 2020 μέχρι το 2023 και αν αξιολογηθεί θετικά, θα εφαρμόζεται και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 από το 2023 και μετά.