21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ:Αναστολή της κάρτας για κάποιους μήνες

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ:Αναστολή της κάρτας για κάποιους μήνες

By on 26 Ιουνίου, 2019 0 439 Views

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου και αντιπρόεδρος της επιτροπής νομικών, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για το θέμα με την κάρτα φιλάθλου.

Η αρχική του τοποθέτηση: «Ήταν μια συνεδρίαση για να ακούσουμε το τι έχει μεσολαβήσει από τις 3 Δεκεμβρίου, όταν και προωθήθηκε νομοσχέδιο από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης, που αφορά τροποποίηση κάποιων ποινών, αλλά και το ότι θα έχουν τη δυνατότητα τα σωματεία να εκδίδουν τη δική τους Loyalty Card. Ακούστηκαν πολλά που αφορούν το ζήτημα με την ασφάλεια των γηπέδων. Τα δύο αυτά δεν διαχωρίζονται. Η εφαρμογή του νόμου είναι συνδεδεμένη με μια σειρά από θέματα, όπως είναι το σύστημα παρακολούθησης, ο επαρκής φωτισμός, το σύστημα εισιτηρίων και η αναγνώριση προσώπων. Υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός δεδομένου του γεγονότος ότι πρέπει να γίνουν πολλά σε αρκετά στάδια της χώρας μας για να μπορέσει να εφαρμοστεί πλήρως το μέτρο.

Υπάρχει μια σκέψη και πρόθεση να προταθεί η αναστολή της κάρτας για τους επόμενους μήνες. Μέχρι τον Δεκέμβρη ή μέχρι το τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Θέλουμε να έχουμε μια ομαλή έναρξη του πρωταθλήματος και να διευθετηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των οπαδών και των αγωνιστικών χώρων.

Η αναστολή ίσως λειτουργήσει ευεργετικά σκεπτόμενοι ότι θα βάλουμε ένα περιθώριο χρόνου για να λυθούν ζητήματα ασφάλειας στους αγωνιστικούς χώρους και να είμαστε σε μια αρμονία».

Πως πέρασε τότε το μέτρο πέρσι από τη στιγμή που δεν ήμασταν έτοιμοι; «Πέρασε το 2014. Από τότε γινόταν συζήτηση για την έκδοση της κάρτας φιλάθλου και τις υποδομές».

Πως ερμηνεύεται τη δήλωση Γιώργου Σαββίδη που ήταν αρνητικός για κατάργηση ή και αναστολή; «Είναι λογικό. Είναι η πρόθεση, η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Χρειάζεται τόλμη για να κάνεις τέτοιο. Οι αλλαγές για να γίνουν, χρειάζεται πολιτική βούληση και πολιτική τόλμη. Είναι δεδομένη η θέση ότι δεν θέλουμε την αναστολή του μέτρου. Το κάνουμε με προβληματισμό. Μακάρι να μην χρειαζόταν. Είναι μια πρόθεση που δηλώθηκε σήμερα. Τις επόμενες μέρες θα γίνει μια προετοιμασία για πρόταση νόμου και αυτό θα εξετάσουμε την ερχόμενη Τετάρτη. Όλα τα κόμματα συναινέσαν και εκ των πραγμάτων θα ψηφιστεί. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν πιστεύω πως η μείωση των εισιτηρίων έχει να κάνει αποκλειστικά με την κάρτα φιλάθλου. Υπάρχουν διάφορες παράγοντες που επηρεάζουν».