3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

Τεστ λαθών…στην άμυνα για το ΑΠΟΕΛ τα τέσσερα γκολ

By on 10 Ιουλίου, 2019 0 1743 Views

Η αλήθεια είναι ότι τα φιλικά είναι για τους προπονητές ωστόσο δεν παυεί να προκαλούν ανησυχία όταν νη εικόνα της ομάδας δεν είναι καλή.Ασαφαλώς και είναι ανησυχητικά τα μηνύματα που έστειλε το ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Ριέκα. Τα τέσσερα γκολ και τα σοβαρά αμυντικά κενά που παρουσίασαν οι γαλαζοκίτρινοι, δεν μπορούν να μην προβληματίσουν τον Τραμετσάνι δύο βδομάδες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Το πρώτο ευρωπαϊκό εμπόδιο θα είναι πολύ ψηλό, πιθανότατα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και καλούνται οι γαλαζοκίτρινοι μέχρι τότε να παρουσιαστούν με βελτιώμένη εικόνα που δεν θα έχει καμία σχέση με όσα έδειξαν στα τρία φιλικά που έδωσαν στην Αυστρία, όπου δέχτηκαν ισάριθμες ήττες. Τα αποτελέσματα δεν έχουν μεν σημασία, όμως δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα κάποια πράγματα.

Το ΑΠΟΕΛ έχασε στο τρίτο του φιλικό στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι πρωταθλητές ηττήθηκαν 4-1 από την Ριέκα Κροατίας, σε ένα τεστ στο οποίο τα δύο ημίχρονα ήταν 50λεπτα και ο Πάολο Τραμετσάνι χρησιμοποίησε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Δεν αγωνίστηκαν οι Άλεφ και Σόουζα που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ο Αρτυματάς.
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι δέχθηκε εύκολα γκολ. Το πρώτο ήρθε πολύ νωρίς στο 7΄ όταν ο Γιάκολις έκανε λανθασμένο γύρισμα με το κεφάλι στον Μπέλετς, πρόλαβε την μπάλα ο Τσόλακ και νίκησε τον τερματοφύλακα των «γαλαζοκιτρίνων». Το ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε στο 38΄ όταν ο Μάτιτς βρήκε πολύ ωραία τον Τάμαρι ο οποίος με αριστερό γυριστό σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Για πολύ λίγο έμεινε το 1-1 καθώς στο 41΄ οι πρωταθλητές Κύπρου δέχθηκαν άλλο ένα εύκολο γκολ. Βγήκε η πάσα από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Χαλίλοβιτς ο οποίος έπιασε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Γιάκολις, άλλαξε πορεία και μπέρδεψε τον Μπέλετς που μάζεψε την μπάλα από τα δίκτυα του για δεύτερη φορά.
Στο ημίχρονο ο Ταρμετσάνι έκανε εννιά αλλαγές. Άφησε στο παιχνίδι μόνο τους Βούρο και Λαφράνς και πέρασε στις θέσεις των υπόλοιπων τους Βάτερμαν, Ιωάννου, Αντωνίου, Ζοαοζίνιο, Μακρή, Αλωνεύτη, Γκέντσογλου, Εφραίμ και Πάβλοβιτς.
Στο 53΄ ο Βούσνια με μια γκολάρα, ένα σουτ από μακριά έκανε το 3-1 για τους Κροάτες, ενώ ο ίδιος παίκτης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο 84΄ νίκησε εκ νέου τον Βάτερμαν και έκανε το 4-1. Νωρίτερα στο 74΄ αντικαταστάθηκαν και οι Βούρος και Λαφράνς από τους Σιέλη και Καλογήρου.
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς (46΄ Βάτερμαν), Βούρος (74΄ Καλογήρου), Μερκής (46΄ Ιωάννου), Λαφράνς (74΄ Σιέλης), Γιάκολις (46΄ Αντωνίου), Μιχαίλοβιτς (46΄ Ζοαοζίνιο), Μάτιτς (46΄ Γκέντσογλου), Ντε Βινσέντι (46΄ Εφραίμ), Χαλένιους (46΄ Μακρής), Τάμαρι (46΄ Αλωνεύτης), Μπέζιακ (46΄ Πάβλοβιτς)
ΡΙΕΚΑ: Σλούγκα, Πούνσετς, Λεπίνκα, Κέζιτς, Ζούπαριτς, Τσόλακ, Γκόργκόν, Χάλίλοβιτς, Τόμεσακ, Ρασπόποβιτς, Τσαπάν, Μπίλιτς, Βελκόφσκι, Βουκ