28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δεν βιάζεται η Ανόρθωση…Υπάρχει χρόνος μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου

Δεν βιάζεται η Ανόρθωση…Υπάρχει χρόνος μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου

By on 11 Ιουλίου, 2019 0 3538 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την προετοιμασία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποια φιλικά, το ρόστερ, την ενίσχυση και την περίπτωση Αρτυματά.

Πως συνεχίζεται η προετοιμασία; «Κανονικά με διπλές προπονήσεις, όπως όλες της ημέρες για το στάδιο της προετοιμασίας. Το βασικό, ως γνωστό, θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, με την αναχώρηση να είναι προγραμματισμένη για τις 16 του μήνα για το Μιλ. Έγινε η πρωινή προπόνηση σήμερα και θα ακολουθήσει απογευματινή. Αύριο έχουμε το φιλικό με τον Εθνικό στο Δασάκι. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα. Ο Κατσαράβα δέχθηκε ένα χτύπημα στο φιλικό με τη Ζάμαλεκ, ενώ ο Οκριασβίλι ένιωθε ένα σφίξιμο. Αυτά τα μικροπροβλήματα είναι επόμενο να υπάρξουν, αφού όπως γνωρίζεται οι εντάσεις στις προπονήσεις αυτό το διάστημα είναι ιδιαίτερα υψηλές, το κάθε πρόβλημα που προκύπτει δεν σημαίνει πως είναι σοβαρό ή ανησυχητικό, κάθε παίκτης χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση. Δεν είναι κάποιο από αυτά τα προβλήματα σοβαρό, προληπτικά αποχώρησαν από το παιχνίδι. Άλλωστε θα διαφανεί μέσα από την προπόνηση και το φιλικό σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Ο Αρτυματάς ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα όπως και ο Μάριος Νικολάου. Ο Μάριος που είχε μια σύγκρουση στο κεφάλι, είναι κάπως πιο προσεκτικός. Ο Αρτυματάς ως γνωστό, έκανε χειρουργική επέμβαση, κάνει κανονικό πρόγραμμα. Είναι κάπως προσεκτικός, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο δύναμης».

Αύριο θα δώσετε το δεύτερο σας φιλικό παιχνίδι: «Ναι, θα είναι το δεύτερο μετά την Ζάμαλεκ κόντρα στον Εθνικό. Θα ακολουθήσουν 5 φιλικά στην Ολλανδία και περισσότερα στην Κύπρο με την επιστροφή της αποστολής. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες με την τεχνική ηγεσία να προσπαθεί να βρει και να καταλήξει τους κατάλληλους 11 που μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω την ομάδα. Να θυμίσουμε ότι Κκέζος και Χριστοδούλου περνούν από δοκιμαστικά. Επίσης, είναι και αυτοί που επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους που αξιολογούνται στην προετοιμασία. Είδαμε και τον Κορρέα να αγωνίζεται βασικός στο πρώτο φιλικό».

Θα ακολουθήσουν όλοι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και θα παραμείνουν στο ρόστερ; «Δεν σημαίνει ότι επειδή θα είναι στην προετοιμασία όλοι οι παίκτες θα είναι και στο ρόστερ της ομάδας. Πρέπει να αξιολογηθούν σωστά από την τεχνική ηγεσία και να παρθούν αποφάσεις».

Για την ενίσχυση: «Η τεχνική ηγεσία με τους υπεύθυνους προγραμματισμού δουλεύουν καθημερινά για περαιτέρω ενίσχυση. Όπως είναι τα δεδομένα, είναι αρκετά τα θετικά. Πριν ακόμη έρθει στην ομάδα ο Τιμούρ, δούλευε πάνω σε αυτό και ήρθε σε συμφωνία με κάποιους παίκτες και εντάχθηκαν στο ρόστερ πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας».

Υπάρχουν ακόμη κάποιες κενές θέσεις: «Υπάρχει ακόμη μια περίοδος 1,5 μήνα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αξιολογούνται διάφοροι παίκτες, κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή. Δεν θέλει να βιαστεί ο προπονητής για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση».

Για το θέμα Κωστάκη Αρτυματά: «Παραμένει στάσιμο και από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει κάτι, αξιολογούμαι και άλλες περιπτώσεις στη μεσαία γραμμή. Θέλουμε να κάνουμε τη καλύτερη επιλογή. Είναι επόμενο, εφόσον δεν προχωρούν κάποιες περιπτώσεις, να βλέπουμε προς άλλες κατευθύνσεις».

Υφίσταται όμως το ενδιαφέρον; «Δεν αλλάζει η στάση της Ανόρθωσης. Πολλά μπορούν να διαφοροποιηθούν στην πορεία σε μια μεταγραφική περίοδο».

Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα φιλικά στην Ολλανδία; «Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση με ημερομηνίες, ώρες και τους αντιπάλους, μέσα στις επόμενες ημέρες».