9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έκανε το πρώτο βήμα το ΑΠΟΕΛ.Νίκη εκτός και προβάδισμα πρόκρισης

Έκανε το πρώτο βήμα το ΑΠΟΕΛ.Νίκη εκτός και προβάδισμα πρόκρισης

By on 23 Ιουλίου, 2019 0 1787 Views

Το πρώτο σοβαρό βήμα για πρόκριση έκανε το ΑΠΟΕΛ που κέρδισε
τη Σουτζέσκα με 1-0 μέσα στο Μαυροβούνιο με γκολ του Ντε Βινσέντι από την άσπρη βούλα στο 42’ λεπτό της αναμέτρησης. Οι Μαυροβούνιοι που απώλεσαν πέναλτι στο 68’ και από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν απείλησαν την εστία των πρωταθλητών μας. Έτσι, το ΑΠΟΕΛ έχει το προβάδισμα πρόκρισης για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι άρχισε με το ΑΠΟΕΛ να δείχνει πιο επικίνδυνο και να απειλεί στο 6’ με τον Τάμαρι. Στη συνέχει απάντησαν οι Μαυροβούνιοι με διπλή ευκαιρία στο 10’, με τον Μπέλετς να λέει «όχι». Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γαλαζοκίτρινοι έψαξαν το γκολ, όμως ο Γκιλέν έδειξε πανέτοιμος, σταματώντας τον Ντε Βινσέντι στο 22’ και στο 35’ αντίστοιχα. Στο 40’ ο Τάμαρι μετά από μια επέλασή του κέρδισε το πέναλτι, με τον Ντε Βινσέντι να το εκτελεί εύστοχα(42’), με το 0-1 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο οι Μαυροβούνιοι μπήκαν φουριόζοι. Βρήκαν δυο ευκαιρίες στο 50’ και το 53’ με τον Όσμαλιτς, με τον Μπέλετς να κρατάει το 1-0. Στο 68’ όμως έκανε λάθος, αφού έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Όσμαλιτς μπήκε μέσα στην περιοχή και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ τον ανέτρεψε. Ο Νίκολιτς όμως σημάδεψε την οριζόντια δοκό, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Μαυροβούνιος. Έπειτα, το παιχνίδι ισορροπήθηκε από το ΑΠΟΕΛ, με το αποτέλεσμα να μένει μέχρι το φινάλε.

Έτσι, το ΑΠΟΕΛ πήρε σοβαρό προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο ΓΣΠ.

Σουτζέσκα: Γκίλεν, Σίγκερ, Νέντιτς, Κογιάσεβιτς, Γιάνκοβιτς, Σέτκοβιτς(41′ Όσμαλιτς), Εράκοβιτς, Σόφρανατς, Μπουλάτοβιτς, Μάρκοβιτς(66΄Νίκολιτς), Βούτσιτς (78′ Βλαϊσάβλιεβιτς)

Στον πάγκο: Λισίνα, Γκρίβιτς, Μπόζοβιτς, Μπουμπάνια

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Γκέντσογλου, Σόουζα, Χαλένιους, Ντε Βινσέντι, Τάμαρι, Λαφράνς, Βούρος, Ιωάννου, Γιάκολις(59′ Σάβιτς), Μιχαϊλοβιτς(60′ Πάβλοβιτς)

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Μάτιτς, Μερκής, Μπέζιακ, Άλεφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάρκοβιτς, Βούτσιτς, Σόφρανατς / Γκέντσογλου, Ιωάννου, Μπέλετς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: «Stadion Kraj Bistrice»
ΘΕΑΤΕΣ: 5000 (περίπου)

Διαιτητές: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία) Βοηθοί οι Ίστβαν Άλμπερτ και Πίτερ Μπερετιάν. Τέταρτο ο Μπαλάς Μπέρκε.