2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Την έπαθε από εκεί που φοβόταν.Έχασε 2-1 με δυο στημένα ο Απόλλωνας αλλά περνά…

Την έπαθε από εκεί που φοβόταν.Έχασε 2-1 με δυο στημένα ο Απόλλωνας αλλά περνά…

By on 25 Ιουλίου, 2019 0 3927 Views

Ο Απόλλωνας έχασε με 2-1 στο Δουβλίνο από την Σάμροκ Ρόβερς, σε ένα παιχνίδι που πήρε προβάδισμα, όμως η ετοιμότητα των Ιρλανδών έπαιξε το δικό της ρόλο. Οι γηπεδούχοι που σκόραραν δυο γκολ από στατικές φάσεις, με τον Απόλλωνα να δείχνει να έχει… θέμα σε αυτό το κομμάτι αν και πριν από τον αγώνα ο Σωφρόνης επισήμανε ότι το δυνατό σημείο του αντιπάλου ήταν οι στημένες φάσεις. Πάντως, όλα είναι ανοιχτά στο θέμα της πρόκρισης και οι «γαλάζιοι» θα την κυνηγήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Απόλλωνα. Από το 5΄λεπτό βρέθηκε μπροστά στο σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ του Παπουλή με τον ρυθμό της αναμέτρησης να είναι αρκετά γρήγορος. Η Σάμροκ στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και στην πρώτη της καλή στιγμή, ισοφάρισε το γκολ των «γαλάζιων» με κεφαλιά του Γκρέις μετά από κόρνερ. Από εκεί και πέρα, ο Απόλλωνας προσπάθησε να ανεβάσει ξανά ταχύτητα, απείλησε με τον Ζοάο Πέδρο στο 19’, όμως οι Ιρλανδοί έφεραν το παιχνίδι σε ένα πιο χαμηλό τέμπο, με το 1-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο, οι πιο έτοιμοι Ιρλανδοί μπήκαν δυνατά. Έδειξαν να θέλουν να ανεβάσουν το ρυθμό του παιχνιδιού, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Στο 58’, ξανά από «στημένο», η Σάμροκ Ρόβερς παραβίασε την εστία του Μολ με ωραία κεφαλιά του Λόπες. Στο 67’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Γκρέις, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στην οριζόντια δοκό. Ο Απόλλωνας έδειχνε εγκλωβισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και η καλύτερή του στιγμή ήταν το σουτ του Γιαννιώτα στο 80’ που πέρασε έξω. Στο 83’ ο Σακέτι άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

Έτσι, οι «γαλάζιοι» καλούνται να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα στον επαναληπτικό, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να στερείται τις υπηρεσίες του Σακέτι.

Σάμροκ Ρόβερς: Μανούς, Μπόιλ, Λόπες, Γκρέις, Μπόλγερ, Φιν(77′ Ονίλ), Καρ(65′ Γκρίνε), Μακένεφ(85′ Βάτς), Κάβαναχ, Ομπράιεν, Μπίρνε

Στον πάγκο: Πολς, Κάλαν, Κούμινς, Ολούβα

Απόλλωνας: Μολ, Σακέτι, Μπεσάτ, Πίττας(62′ Γκακπέ), Μάρκοβιτς, Ζελάγια(82′ Περέιρα), Ζοάο Πέδρο, Γιαννιώτας, Παπουλής(72′ Αγκίρε), Σάλαϊ, Γιούστε

Στον πάγκο: Δημητρίου, Κυριάκου, Σαρδινέρο, Βασιλείου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ομπράιεν, Κάβαναχ / Γιούστε, Ζελάγια, Σακέτι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σακέτι (απευθείας)
ΓΗΠΕΔΟ: «Τάλατ»
ΘΕΑΤΕΣ: 5800 (περίπου)

Διαιτητές: Στέφαν Κλόσερ (Ελβετία), Ρέμι Τσαγκράγκεν –  Έφε Κουρνάτσκα