7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Εκπληκτικός ο Απόλλωνας πήρε διπλό και κρατά την πρόκριση

Εκπληκτικός ο Απόλλωνας πήρε διπλό και κρατά την πρόκριση

By on 8 Αυγούστου, 2019 0 5139 Views

Ένας εκπληκτικπός Απόλλωνας άλωσε κυριολεκτικά την «Generali Arena», νίκησε 2-1 την Αούστρια Βιέννης και η πρόκριση είναι πλέον στα δικά του πόδια. Όπως ήρθαν τα πράγματα θα είναι αυτοκτονία αν δεν κλείσει θέση στα πλέι οφ εκεί όπου θα τον περιμένει κατά πάσα πιθανότητα η Αϊντχόφεν η οποία νίκησε εκτός έδρας την Χάουγκεσουντ με 1-0.
Μπορεί οι Αυστριακοί να μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αλλά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που μετά το 5΄ανέβασε στροφές, κέρδισε μέτρα και άνοιξε το σκορ στο 14΄ με πέναλτι του Μάρκοβιτς. Ο Ζαρζούε σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στο σουτ του Γιαννιώτα και ο Μάρκοβιτς από την άσπρη βούλα έκανε τους περίπου 9 χιλιάδες Αυστριακούς να «παγώσουν» για μερικά λεπτά.
Ήταν φυσιολογικό να ανέβουν οι Αυστριακοί, αυτό έγινε και κατάφεραν να ισοφαρίσουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε ένα καθοριστικό σημείο, λίγο πριν το φινάλε του Α΄ μέρους. Στο 40΄ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αγκίρε, ο Ιταλός ρεφ υπέδειξε το πέναλτι και ο Κλάιν στο 41΄ νίκησε τον Μολ που παραλίγο να το πιάσει.
Ο Γιαννιώτας έδωσε ασίστ στον Σαρδινέρο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47΄) αλλά τον  Ισπανό τον πρόλαβαν οι αμυντικοί προτού στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Αυτό δεν πτόησε τον Γιαννιώτα ο οποίος τρία λεπτά αργότερα έδωσε την ίδια ασίστ, αυτή την φορά στον πιο γρήγορο Γκακπέ, δεν τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και αυτός έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Λούσιτς και μετά αυτή κατέληξε στα δίκτυα «παγώνοντας» για δεύτερη φορά την «Generali Arena». Κάπου εκεί τα πράγματα άρχισα να γέρνουν προς την «γαλάζια» μεριά καθώς οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη ήξεραν ότι και στην χειρότερη με ένα ισόπαλο 2-2 (αν δέχονταν γκολ) θα έπαιξαν για τρία, ακόμα και για τέσσερα αποτελέσματα στην ρεβάνς του ΓΣΠ (και για νίκη και για δύο ισοπαλίες 0-0, 1-1, ακόμα και 2-2 για παράταση). Φυσιολογικά το άγχος βάραινε τους γηπεδούχους και αυτό φάνηκε ο Απόλλωνας ακόμα ένα γκολ θα έπρεπε να το βάλει στο πεντάλεπτο φωτιά που είχε όταν έχασε 5 ευκαιρίες από το 70΄ μέχρι το 75΄ με Σάλαι, Πέδρο, Πίττα και Νσούε. Δεν το έβαλε κάτω σε καμιά των περιπτώσεων αλλά κράτησε καλά μέχρι και το φινάλε.Η Αούστρια έμεινε και με δέκα στο 90+1΄ λόγω αποβολής του Μαντλ και ο Απόλλωνας έφυγε από την Βιέννη με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και κρατάει στα πόδια του την πρόκριση.
ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λούσιτς, Ζαρζούε, Τζέγκο (57΄ Μονσέιν), Γκρουβάλντ, Σέρμπεστ, Πρόκοπ, Κλάιν, Εντομβόνι (68΄ Φιτζ), Έμπνερ (79 Σαρκάρια), Μαρτσίνκο, ΜαντλΣτον πάγκο: Πεντζ, Ντεμάκου, Σβίερσιτζ, Γατέκε, Σαρκάρια.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Μολ, Γιούστε, Σάλαι, Ζοάο Πέδρο, Αγκίρε (85΄ Βασιλείου), Κυριάκου, Μάρκοβιτς, Περέιρα (73΄ Νσούε), Γιαννιώτας (63΄ Πίττας), Σαρδινέρο, ΓκακπέΣτον πάγκο: Δημητρίου, Σελίμοβιτς, Μπεσάτ, Πίττας, Σπόλιαριτς.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζαρζούε/Μάρκοβιτς, Αγκίρε, Γκακπέ, Πίττας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μαντλ
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 9.000
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία)
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: Στέφανο Αλάσιο (Ιταλία)
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: Σαλβατόρε Λόνγκο (Ιταλία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Τζιανλούκα Μανγκιανέλο (Ιταλία)