28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

Απόλλωνας Ευρωπαίος…πέρασε με τριάρα

By on 15 Αυγούστου, 2019 0 847 Views

Ο Απόλλωνας πέρασε πανηγυρικά με δεύτερη νίκη στα play off και ελπίζει πως όσο δύσκολο και αν είναι το επόμενο εμπόδιο θα καταφέρει να προκριθεί ξανά στους ομίλους του Γιουρόπα λίγκ.Ο Απόλλωνας βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα γκολ που ήρθε από το πουθενά αλλά αντέδρασε και κέρδισε 3-1 σφραγίζοντας την πρόκριση αλλά και χρήσιμους βαθμούς για την Κύπρο στην βαθμολογία της UEFA.Έτσι με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε την συμπλήρωσε 100 ματς στην Ευρώπη ο Απόλλωνας .
Δύο νίκες κόντρα σε έναν αντίπαλο από την Αυστρία και δη την Αούστρια που είναι παραδοσιακή δύναμη καταδεικνύουν την ανωτερότητα της ομάδας του Σωφρόνη και ότι θα παλέψει για να μπει για τρίτη σερί χρονιά στους ομίλους.
Κι’ όμως οι «γαλάζιοι» δεν μπήκαν καλά στο ματς του ΓΣΠ, μπήκαν μουδιασμένα και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους και κερδίσουν μέτρα και αυτοπεποίθηση. Αποτέλεσμα αυτού η Αούστρια να ανοίξει το σκορ στο 18΄ με τον Τζαργκούε που αξιοποίησε άστοχη έξοδο του Μολ και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο παιχνίδι και την υπόθεση πρόκριση. Σιγά, σιγά ο Απόλλωνας ξύπνησε, έβαλε πίεση, είχε ένα 6λεπτό φωτιά (23΄-29΄), δεν έβαλε γκολ αλλά ήρθε η ισοφάριση με πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννιώτας στο 45΄ και το έκανε γκολ ο Γκακπέ στο 45+2΄. Με αυτό το γκολ ο Απόλλωνας πήγε με καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια και αυτό φάνηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 56΄ ο Αγκίρε έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Χαντλ έβαλε το πόδι και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του… το 2-1 για τους «γαλάζιους» ήταν γεγονός.
Το τελικό 3-1 ήρθε από τον κορυφαίο Γιάννη Γιαννιώτα με ωραίο σουτ από την γωνιά στης περιοχής στο 68′.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Μολ, Ζοαο Πέδρο, Αγκίρε, Γιούστε, Σάλαϊ, Κυριάκου (75΄ Νσούε), Μάρκοβιτς, Περέιρα (66΄ Πίττας), Γιαννιώτας, Σαρδινέρο, Γκακπέ (83΄ Ζελάγια)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σελίμοβιτς, Μπεσάτ, Βασιλείου.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λούσιτς, Τζαρκούε, Ντεμάκου, Σαξ (62΄ Εντομβονί), Σβίερσιτζ, Γκρούνβαλντ, Μοσέιν (70΄ Πίλσνερ), Κλάιν, Μαρτσλινκο, Φιτζ (62΄ Τζέκο), Χαντλ
Στον πάγκο: Πετζ, Σέρμπεστ, Πρόκοπ, Έμπνερ