5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο που δεν καταφέραμε να τους χαρίσουμε το πρωτάθλημα

ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο που δεν καταφέραμε να τους χαρίσουμε το πρωτάθλημα

By on 2 Σεπτεμβρίου, 2019 0 955 Views

Ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σωφρόνης Αυγουστή ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα για Μπάλα» στην Cytavision. Ο Κύπριος τεχνικός μίλησε για πρώτη φορά, μετά την αποχώρηση του από την ομάδα της Λεμεσού. Οι κυριότερες επισημάνσεις του:

-«Η πρώτη μέρα ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά σίγουρα σε αυτή τη δουλειά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Αυτά που πέρασα αυτά τα τρία χρόνια ήταν πολύ καλά και σημαντικό και θα με κάνουν ακόμη καλύτερο. Ήταν αξέχαστα αυτά τα τρία χρόνια και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με επέλεξαν».

-«Πέρασα πάρα πολύ σημαντικά πράγματα που θα με κάνουν καλύτερο.  Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στου ανθρώπους που με επέλεξαν, πήραν μια απόφαση με ρίσκο. Η ομάδα ήταν μακριά απ’ τους στόχους. Πολλοί φίλοι μου είπαν ήταν δύσκολο αλλά χωρίς ρίσκο δεν παίρνεις τις ευκαιρίες».

Κάποτε θα γινόταν κι αυτό, φεύγω με πολύ καλές αναμνήσεις. Την πρώτη μέρα με πείραξε. Αυτό που με έκανε να καταλάβω τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι η εκτίμηση των αντιπάλων. Αυτό δεν το είχα όσο έπαιζα».

-«Είναι σημαντικό ότι η διοίκηση με εμπιστεύτηκε γιατί έβλεπε τη δουλειά που γινόταν στις ακαδημίες».

-«Στις ακαδημίες όταν ήμουν, σε όποιο γήπεδο κι αν παίζουμε, πρέπει να βλέπουμε την δική μας ομάδα, τον δικό μας τρόπο λειτουργίας. Μου άρεσε πάρα πολύ ο επιθετικός τρόπος ποδοσφαίρου, δουλεύαμε πάρε πολύ».

Κανείς δεν μου λέει ότι αν πήγαινα και έπαιζα αμυντικά και τους περίμενα στην περιοχή μου, δεν θα δεχόμουν 3-4 γκολ. Στο εξωτερικό μας υποτιμούν, δεν περιμένουν ότι μπορεί να έρθει μια ομάδα από την Κύπρο και να τους δημιουργήσει προβλήματα».

Κατάφερα να φέρω κάποια ιστορικά αποτελέσματα. Έχουμε ανεβάσει το επίπεδο του Απόλλωνα πολύ ψηλά. Στην Κύπρο, να κάνεις σχεδόν 3 χρόνια στον πάγκο είναι πολύ δύσκολο, όμως το πιο σημαντικό, αυτά τα χρόνια φέραμε μεγάλες επιτυχίες στην ομάδα».

-«Νομίζω και στην πρώτη και στη δεύτερη χρονιά, δικαιούμασταν να διεκδικήσουμε  και να πάρουμε ένα τίτλο. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι είχαμε να κάνουμε με ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο.  Την πρώτη χρονιά μετά τη νίκη στο ΓΣΠ πίστεψα ότι μπορούμε».

-«Την επόμενη χρονιά κάναμε μια εξαιρετική ομάδα, δουλέψαμε όλοι στο Κολόσσι, καταφέραμε και μπήκαμε στους ομίλους και μπορούσαμε να παίζουμε το ίδιο καλά σε Ευρώπη και Κύπρο. Ήρθαν τα θετικά αποτελέσματα, κάναμε ρεκόρ βαθμών, αλλά με 3 ήττες στο πρωτάθλημα χάσαμε το πρωτάθλημα».

«Ο πρόεδρος θέλει να κάνει κάτι άλλο, θέλει το κάτι παραπάνω, για το πρωτάθλημα. Για την Ευρώπη δεν νομίζω κανένας να λέει ότι Απόλλωνας έχασε από την PSV και φεύγει ο προπονητής».

-«Αν μου έλεγαν ότι θα είχα τέτοια πορεία, θα ήμουν ευγνώμων. Εύχομαι σε αυτή την ομάδα τα καλύτερα. Έδωσα πάρα πολλά και φεύγω με υπερηφάνεια. Έδωσα κάτι που δεν έδωσα ως ποδοσφαιριστής. Ήρθαν πάρα πολλά χρήματα στην ομάδα, υπάρχει μια υγιής κατάσταση. Η διοίκηση Νίκου Κίρζη πέτυχε που έδωσε μια ευκαιρία σε μένα και εγώ κατάφερα να τους δικαιώσω. Σίγουρα θέλαμε όλοι ένα πρωτάθλημα…».

-«Σήμερα είχα ένα σημαντικό τηλεφώνημα και συζητήσαμε, τι θα έκανα αν γύριζα τον χρόνο πίσω. Σίγουρα θα τον γυρίσω για να δω τα λάθη μου, θετικά και αρνητικά».

Αυτό που δεν θα άλλαζα είναι την δική μου φιλοσοφία. Αυτό που μπορείς είναι να διορθώσεις κάτι που μπορείς να δεις μέσα στο παιχνίδι. Αν στο πρώτο μέρος με την PSV κατάφερνε ο Απόλλωνας να πετύχει ένα σημαντικό γκολ και δημιουργούσε πίεση σε μια νεανική ομάδα, δεν ξέρεις πώς θα αντιδρούσε. Ακόμα και στην Κύπρο, μέχρι το 72′ το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Μπορούσαμε να το τελειώσουμε 0-0 και να πούμε τιμητικό αποτέλεσμα. Το τιμητικό αποτέλεσμα έχει τελειώσει για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι πλέον νίκη ή ήττα».

Για τους Μπεσάτ και Καρ σίγουρα είχα άποψη. Ειδικά ο δεύτερος είναι 100% άποψη μου. Μαζί με τον Ζελάγια θα είναι πολύ καλό δίδυμο. Παίζει και με πλάτη και με τον χώρο και θα το δείτε, μιλάμε για ένα πολύ καλό ποδοσφαιριστή».

-«Η προσθήκη του Σάλαϊ και του Μάριου θα δώσουν λύσεις. Ο Βαλεντίν είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και χειριστής της μπάλας, ήταν εξαιρετικό δίδυμο με τον Γιούστε. Μπορεί ο αντίπαλος να σε πρεσάρει αλλά ο Βαλεντίν δεν πιέζεται, προσπαθεί να κρατά μπάλα και να κάνει παιχνίδι».

-«Για την επόμενη μέρα. Απ’ την στιγμή που επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την προπονητική πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτές οι εμπειρίες στην Ευρώπη με έχουν δυναμώσει πάρα πολύ και νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα διορθώσουμε. Κάποιες λεπτομέρειες, μας στοίχιζαν κάποια τρανζίσιον. Απ’ την στιγμή που παίζεις επιθετικά, χρειάζεσαι επιστροφές και στημένα. Μην ξεχνάμε ότι επί θητείας Πάμπου στην ΑΕΛ το 60% των γκολ ήταν από στημένα».

-«Κλοπ και Γκουαρδιόλα δεν τους άκουσες ποτέ να πουν ότι είναι τέλειοι. Ενώ για εμάς είναι…»

-«Τώρα θα ξεκουραστούμε, θα είμαι πιο κοντά στην οικογένεια και τα παιδιά μου.  Είναι πολύ σημαντικό να ηρεμίσω, να καθαρίσει το μυαλό. Το τελευταίο διάστημα όταν είσαι φορτισμένος κάνεις και λάθη»

-«Επειδή έχω το θάρρος και δεν θα με παρεξηγήσει ο Μαρίνος (Σατσιάς) που έχει συνδεθεί με το ΑΠΟΕΛ, αν του δοθεί η ευκαιρία να πάει στον Απόλλωνα, θα πάει και θα είναι επιτυχημένος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Ο κόσμος να μην  συγκρίνει τον νέο προπονητή με τον Σωφρόνη. Ποτέ δεν θα σκεφτώ κάποιος να μην πάει καλά για να ευνοηθώ εγώ».

-«Έφυγα τρεις φορές απ’ τον Απόλλωνα, και τις τρεις σαν φίλος».

Με τους Κίρζη και Κονναφη, βρεθήκαμε και μιλήσαμε. Τελειώσαμε σαν φίλοι».

Ο Ρομπέρζ είναι ένα θέμα που το χειρίζεται αποκλειστικά η διοίκηση. Έκανε προπόνηση ατομικά και το χειρίζεται ο Νίκος Κίρζης.

-«Από άλλες ομάδες μου αρέσει πολύ ο Νικόλας Ιωάννου του ΑΠΟΕΛ».

Μου άρεσε και η Ομόνοια και η Ανόρθωση. Μια καλή Ομόνοια μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η Ανόρθωση με τον Τιμούρ θα είναι πολύ καλή, ειδικά στην έδρα της».

-«Βλέπουμε ότι το ΑΠΟΕΛ έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις. Θα παιχθεί ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, θα χαθούν βαθμοί. Και ο Απόλλωνας έχει γίνει μια πολύ καλή και γρήγορη ομάδα. Και η ΑΕΛ με τον Κέρκεζ κάνει πολύ καλή δουλειά. Η Πάφος επίσης θα είναι δύσκολος αντίπαλος, έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Η Πάφος θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, έχει ποιοτικό ρόστερ σε όλες τις γραμμές. Ατύχησε με την ΑΕΚ και έχει σημαντικές απώλειες.

Για τον Τάμαρι, το πιο σημαντικό είναι να μην πάρει μπάλα. Αν πάρει την μπάλα είναι εξαιρετικός. Πρέπει να μην του δώσεις την μπάλα να πάει στο ένας με έναν. Κόντρα στον Άγιαξ, είχε αντίπαλο πάνω του και δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του. Εμάς μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα με την ποιότητα, την ταχύτητα και την εξυπνάδα του τον νιώσαμε. Παρά το ότι ήταν αντίπαλος, πρέπει να χαιρόμαστε που τον έχουμε στο ποδόσφαιρο μας».

Ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο που δεν καταφέραμε να τους χαρίσουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι δώσαμε αρκετά σαν σύνολο, σαν ομάδα και καταφέραμε και δώσαμε περισσότερες χαρές από λύπες. Εύχομαι ότι καλύτερο στον Απόλλωνα την φετινή χρονιά και να μείνει ο κόσμος κοντά στην ομάδα».