27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε εντυπωσιακά το Champions League

By on 18 Σεπτεμβρίου, 2019 0 321 Views

Έτρωγε την μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη. Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 13 φορές (!) απέτυχε να μπει στους ομίλους του Champions League, οι εφτά εκ των οποίων συνεχόμενες. Όταν, όμως, ήρθε το πολυπόθητο (απευθείας, χωρίς προκριματικά) εισιτήριο, η Ζάλτσμπουργκ… ξεσάλωσε.

Με μια φουλ νεανική ομάδα που τρέχει διαολεμένα, η πρωταθλήτρια Αυστρίας διέλυσε την εκνευριστικά αφελή Γκενκ (6-2) και μας υπενθύμισε γιατί μας αρέσει τόσο πολύ αυτή η διοργάνωση. Γιατί παθαίνουμε στερητικό σύνδρομο από τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, μέχρι την επανέναρξή της, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Γιατί χαίρεσαι τους συνήθως ψύχραιμους (έως ψυχρούς) Αυστριακούς να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά, βλέποντας επί της ουσίας ένα τέτοιο, τον 19χρονο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, να παίζει σαν βετεράνος και, στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, να σημειώνει χατ – τρικ σε ένα ημίχρονο!

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει από εδώ και πέρα η Ζάλτσμπουργκ, στην πρώτη της συμμετοχή στο Champions League με την τωρινή ονομασία και πρώτη συνολικά από το 1994. Μπορεί να μην πάρει ούτε , να διασυρθεί από Λίβερπουλ και Νάπολι και να τερματίσει τελευταία στον πέμπτο όμιλο. Κανείς, όμως, δεν θα μπορεί να της κλέψει αυτή την απίθανη βραδιά.

Μια βραδιά που, κατά τα άλλα, δεν μας άφησε παραπονεμένους. Η Νάπολι επιβεβαίωσε την πολύ καλή δυναμική της και, παρ’ ότι και η Λίβερπουλ έχασε τις ευκαιρίες της, επέμεινε μέχρι το τέλος και πήρε μια νίκη που την κάνει «αφεντικό» σε έναν όμιλο με δύο ξεκάθαρα φαβορί (Νάπολι, Λίβερπουλ) και δύο ξεκάθαρα αουτσάιντερ (Ζάλτσμπουργκ, Γκενκ).

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ «κατάπιε» κατά διαστήματα την προβληματικού ρυθμού Μπαρτσελόνα (μια λαμπάδα στον Τερ Στέγκεν και γρήγορα!) και έδειξε ότι μπορεί να παλέψει για κάτι πολύ καλό σε έναν όμιλο του θανάτου, όπου η Ίντερ θύμισε την παλιά κακή Ίντερ και γλίτωσε στο φινάλε από ένα μεγαλύτερο κάζο κόντρα στην πολύ σοβαρή και καλά στημένη Σλάβια Πράγας.

Η Λειψία επιβεβαίωσε ότι η πρωτιά της στην Bundesliga δεν είναι τυχαία και, με το «διπλό» στην Λισσαβόνα επί της προβληματικής Μπενφίκα, έβαλε ήδη το πιο σημαντικό λιθαράκι για την πρωτιά σε έναν όμιλο όπου Λιόν και Ζενίτ δεν μας ενθουσίασαν στην μεταξύ τους ισοπαλία. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκλεψε την παράσταση στον πάγκο της Χόφενχαϊμ και στην Λειψία φρονώ πως κάνει το «αγροτικό» του, προτού αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου τα επόμενα χρόνια.

Η Βαλένθια, τέλος, παρ’ ότι πριν από τέσσερις ημέρες διαλύθηκε στην Βαρκελώνη, βρήκε το σθένος σε μια πολύ δύσκολη εσωτερική κατάσταση, μετά την απόλυση – σοκ του προπονητή Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ, να εκμεταλλευτεί τα νιάτα της αναποτελεσματικής Τσέλσι (21-8 οι τελικές προσπάθειες) και να πάρει κεφάλι στον όμιλό της.

Από κοντά στις Νυχτερίδες και ένας Άγιαξ που επιβεβαίωσε με την τριάρα επί της Λιλ ότι, μπορεί να χάνει παίκτες, αλλά ποτέ δεν χάνει την ουσία και την απολαυστική ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός,μπορούμε να χαμογελάμε γι’ αυτό που θα ακολουθήσει…