4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΤΙΜΟΥΡ:Θέλουμε να φθάσει η Ανόρθωση εκεί που περιμένει ο κόσμος της

ΤΙΜΟΥΡ:Θέλουμε να φθάσει η Ανόρθωση εκεί που περιμένει ο κόσμος της

By on 27 Σεπτεμβρίου, 2019 0 4778 Views

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μιλώντας στον Super Sport FM 104.0 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επιστροφή του στην Ανόρθωση.

«Είναι διαφορετικό το συναίσθημα να γυρίζεις πίσω στην ομάδα από όπου έφυγες με επιτυχίες. Η Ανόρθωση είχε αρκετά προβλήματα και αγωνιστικά και οικονομικά. Έχει πίεση. Εμείς θέλουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να πρωταγωνιστήσει. Χαίρομαι για το παιχνίδι με την Πάφο, γιατί παίξαμε καλά και ελπίζω να αυξηθεί ο κόσμος στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Θέλουμε να πετύχουμε το στόχος μας. Να φτάσει η Ανόρθωση εκεί που περιμένει ο κόσμος της ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο της ομάδας: «Είμαστε μια χαρά, η ομάδα έχει βάθος με ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Όσο πιο πολλά παιχνίδια θα παίξουμε θα φανεί αυτό. Κάναμε κάποιες συμφωνίες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θέλουμε να κινηθούμε σε αυτά τα επίπεδα για να μην έχουμε προβλήματα μέσα στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τον κόσμο».
Για τον Κινκλάτζε που ήρθε στην Κύπρο: «Είναι απέναντι μου. Ήταν χαρά μας να τον έχουμε εδώ στο κυπριακό πρωτάθλημα. Άφησε το στίγμα του στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι ένας μεγάλος παίκτης, ένας μεγάλο όνομα».
Για τον Ράγιος που είναι σε εξαιρετική κατάσταση: «Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Το πρόβλημα δεν ήταν με τον Ράγιος. Για να ζητήσουμε κάποια πράγματα από τους ποδοσφαιριστές, θα πρέπει είμαστε και εμείς σωστοί απέναντι τους. Όταν υπήρχαν απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, ήταν μεγάλο πρόβλημα. Για αυτό η κατάσταση στην ομάδα ήταν προβληματική. Εδώ ποδοσφαιριστές, πληρώνονται με εκατομμύρια και δεν μπορούν να πάρουν οι ομάδες αυτό που τους προσφέρουν».
Για τους παίκτες που παίζουν στην Εθνική, αλλά δεν έχουν θέση ως γηγενείς στο ρόστερ των ομάδων: «Είναι παράξενο αυτό. Ζητάμε από τους ανθρώπους να τιμήσουν την Εθνική και δεν παίζουν ως Κύπριοι. Μας είπαν 1000 δικαιολογίες, θέλουν να ακούσουν τους νομικούς και όλα αυτά. Αν βάζουμε τους Κύπριους, θα πρέπει να πριμοδοτούνται οι ομάδες. Εδώ μόνο τιμωρούν. Έχουν την ενημέρωση ότι από του χρόνου θα αλλάξει αυτό. Είναι άδικο για αυτούς τους παίκτες».
Για τα έργα που γίνονται μετά τις φωνές του: «Και στο Παραλίμνι βρήκαμε air condition. Όλα αυτά τα χρόνια, το μόνο που προσφέρει είναι χαρά είναι το ποδόσφαιρο. Να χτίσουν γήπεδα για να παίζουμε σε καλά γήπεδα. Στη Γεωργία που υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα, η κυβέρνηση έδωσε 100 εκατομμύρια για να υπάρχει ποδόσφαιρο. Το «Τάσος Μάρκου», το Τσίρειο, το «Στέλιος Κυριακίδης» και το Μακάρειο δεν είναι γήπεδα να παίζεις ποδόσφαιρο. Το κυπριακό ποδόσφαιρο αξίζει περισσότερο σεβασμό. Είμαστε στην 16η θέση της κατάταξης της UEFA και στα άλλα είμαστε τελευταίοι. Δεν γίνεται να μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα γήπεδο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».
Για την αναγνώριση που έχει από το φίλαθλο κόσμο: «Δεν ζητάω από κανένα, να μου φτιάξει το σπίτι μου. Ποτέ δεν ζήτησα να κάνουν κάτι για τον εαυτό μου. Ζητάω να φτιαχτεί και να πάρει αυτό που αξίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αν χάσουμε τη δυνατότητα τώρα, θα είναι αργά μετά. Αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, να το κάνουν για να έχουμε καλύτερα γήπεδο».
Για τον Κατσαράβα: «Είχε κάνει εγχείρηση και προσπαθεί να βρει το ρυθμό του. Δεν είναι μόνο ο Κατσαράβα. Είναι ο Παναγιώτης Αρτυματάς, ο Ιωάννου και άλλα παιδιά. Για τον Κατσαράβα, ελπίζουμε να βρει τη φόρμα του και θα παίξει. Σε τρία παιχνίδια, άλλωστε, βάλαμε διαφορετικούς παίκτες και η ομάδα γίνεται καλύτερη».
Για τον Κωστάκη Αρτυματά: «Φέραμε κάποιους Κύπριους στην ομάδα. Επενδύσαμε στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πρέπει όλοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι πρέπει να πολύ πιο επαγγελματίες. Για να πετύχουν όλα αυτά οι ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο οι ξένοι. Θα πρέπει να σταματήσουν το παραμύθι με τους Κύπριους. Να βάλουν Κύπριους να αγωνιστούν, αλλά αυτούς που αξίζουν. Οι ξένοι έχουν βοηθήσει αγωνιστικά και οικονομικά. Παλιά έπαιρναν 1.000 και 2.000 λίρες και τώρα βλέπουμε πόσα παίρνουν. Μακάρι να παίρνουν και εκατομμύρια. Το σίγουρο είναι ότι οι ξένοι έδωσαν μεγάλη χαρά».
Ένα μήνυμα στον κόσμο της Ανόρθωσης: «Δεν μπορεί η ομάδα μόνη της να πετύχει. Με τον κόσμο, όμως μπορεί. Το έδειξε από την πρώτη αγωνιστική ότι είναι στο πλευρό μας. Θέλουμε να κερδίσουμε κάτι για αυτούς».
Αν μπορεί η Ανόρθωση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Είμαστε πολύ καλή ομάδα. Πάμε βήμα με βήμα. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ δυνατό. Θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της τελευταίας 10ετίας».