27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Σήκωσε την ασπίδα το ΑΠΟΕΛ με τον Μερκή

By on 28 Σεπτεμβρίου, 2019 0 8738 Views

Το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με γκολ του Γιώργου Μερκή που συνεχίζει να σκοράρει από το… Παραλίμνι και κατέκτησε το Super Cup. Σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, όμως στο τέλος «χαμογέλασε» η ομάδα του Τόμας Ντολ.

Το παιχνίδι άρχισε με το ρυθμό να είναι αρκετά αργός. Η ΑΕΛ απείλησε πρώτη με τον Αβραάμ, το ΑΠΟΕΛ έφτιαξε κάποιες προϋποθέσεις και έφτασε στο γκολ στο 26’. Μετά από φάουλ που έγινε από τα δεξιά, ο Μερκής εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Πρόεσεκ, και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΛ αντέδρασε προς το τέλος του ημιχρόνου και είχε μια καλή στιγμή με τον Τόρες.

Στο β’ ημίχρονο, το ΑΠΟΕΛ έδωσε χώρο στην ΑΕΛ και προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Ο Τάμαρι πήρε αρκετές προσπάθειες, όμως σε μια-δυο περιπτώσεις που έδωσε την μπάλα στους συμπαίκτες του για να τελειώσουν τη φάση, χάθηκε η ευκαιρία. Η ΑΕΛ είχε τις φάσεις της στη συνέχεια, με κύριο εκφραστή τον Τόρες. Ωστόσο, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού το ΑΠΟΕΛ δεν αξιοποίησε τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν προς το τέλος της αναμέτρησης, κατακτώντας τον τίτλο του Super Cup.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μερκής, Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Ζοαοζίνιο, Γκέντσογλου, Άλεφ(60′ Μπέζιακ – 80′ Χαλένιους), Μάτιτς, Τάμαρι, Βιντιγκάλ, Πάβλοβιτς(68′ Γιάκολις)

Στον πάγκο: Μπέλετς, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Μακρής, Αλωνεύτης, Σιέλης

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Τζούνιορ, Γκαστανιάγα, Μεντόγεβιτς(59′ Αγκάνοβιτς), Αβραάμ, Γκαζαριάν(70′ Χουράδο), Μάε(78′ Μαρκόσκι), Τόρες, Γκοντάλ, Γουΐλερ, Τεσέιρα

Στον πάγκο: Βοζίνια, Τεξέιρα, Ζντραβκόφσκι, Αντωνίου, Γερολέμου, Κυριάκου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζοαοζίνιο / Τεσέιρα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 500

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου
Α’ Βοηθός: Ευαγόρας Ευαγόρου
Β’ Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής
4ος: Ιωάννης Αναστασίου
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου