7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νίκησε και πήρε ανάσα ο Απόλλωνας στην επιστροφή του Σωφρόνη…

Νίκησε και πήρε ανάσα ο Απόλλωνας στην επιστροφή του Σωφρόνη…

By on 6 Οκτωβρίου, 2019 0 967 Views

Ο Σωφρόνης Αυγουστή επέστρεψε στον πάγκο του Απόλλωνα και βοήθησε την ομάδα να φτάσει στην πρώτη νίκη μετά από τα τρία παιχνίδια στα οποία η συγκομιδή ήταν μόλις ένας βαθμός.
Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν με 3-1 του Ολυμπιακού στο Τσίρειο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta, σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές.
Τρία πανέμορφα γκολ σημείωσε ο Απόλλωνας. Στο 14΄ ο Γιαννιώτας με κοντινό πλασέ, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική ενέργεια του Αγκίρε. Στο 46΄ ο Γιαννιώτας και πάλι βρήκε δίκτυα με σουτ στην κίνηση από διαγώνια θέση, ενώ ο Ζελάγια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με ωραίο πλασέ από διαγώνια θέση.
Το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού σημείωσε ο Αγιτέ στο 50΄ με προβολή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κίκο.
Στους 7 βαθμούς έφτασε ο Απόλλωνας που βρίσκεται στην 4η θέση, ενώ οι «μαυροπράσινοι» έχουν μαζέψει μόλις δύο βαθμούς και βρίσκονται στην τελευταία θέση μαζί με τη Δόξα.
Δύο σοβαρά λάθη έκανε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ροβέρτος Κώστα. Στο 41΄ κακώς δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Ζελάγια, ενώ στο 57΄ θα έπρεπε να αποβάλει τον Ακόστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα στον Γιαννιώτα.

TA ΓΚΟΛ

73΄ ΓΚΟΛ 3-1 Διαγώνιο πλασέ του Ζελάγια στα δίκτυα.


50΄ ΓΚΟΛ 2-1 Εκτέλεση φάουλ του Κίκο, ο Αγιτέ, έκανε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.
46′  ΓΚΟΛ 2-0 Ο Γιαννιώτας με διαγώνιο σουτ στην κίνηση στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Πανέμορφο γκολ από τον Ελλαδίτη μεσοεπιθετικό.

41΄  Πέναλτι ζήτησε ο Ολυμπιακός για χέρι του Ζελάγια σε πλασέ του Ζαχαρίου. Η μπάλα βρίσκει στο απλωμένο χέρι (αυξάνει τον όγκο του) του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα και ενώ η μπάλα είχε πορεία προς την εστία έτσι και θα έπρεπε να δοθεί το πέναλτι και κίτρινη κάρτα στο Ζελάγια. Σοβαρό λάθος από τον Ροβέρτο Κώστα.
35΄ Πέναλτι ζήτησε ο Απόλλωνας σε πτώση του Γιαννιώτα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Σωστά δεν δόθηκε αφού ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα, έκανε βουτιά, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επαφή από τον Κίκο, ο οποίος τον ακολουθύσε. Θα έπρεπε να του δείξει και κίτρινη κάρτα ο διαιτητής.


 
14΄ ΓΚΟΛ 1-0 Εξαιρετική ενέργεια του Αγκίρε, έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Γιαννιώτα, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.


ΑΠΟΛΛΩΝ (Σωφρόνης Αυγουστή):  Μολ, Αγκίρε, Ρομπέρζ, Κυριάκου, Πέδρο, Σακέτι, Μάρκοβιτς, Γκακπέ (34΄ Σαρδινέρο), Γιαννιώτας (80΄ Καρ), Παπουλής (72΄ Πίττας), Ζελάγια
Στον πάγκο:
 Δημητρίου, Νσούε, Σάλαι, Μ’Πιντά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάμπος Χριστοδούλου): Μπάιζα, Ψάλτης, Σαμπίνια (62΄ Νάνι), Σιντιμπέ, Κίκο, Ακόστα (77΄ Βινίσιους), Οικονομίδης, Ζαχαρίου, Μπιλάλ, Ντουβεντρού, Αγιτέ (69΄ Κα)

Στον πάγκο: Κίρεφ, Ροτζέριο, Λάντρι, Σωτηρίου, Κυριάκου, Παχίπης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: 
Ροβέρτος Κώστα (Χρίστος Ε. Χρίστου – Νίκος Εγγλέζου), 4ος: Αναστάσης Αναστάση, Παρ.: Μιχάλης Αργυρού
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάρκοβιτς, Σακέτι, Ρομπέρζ / Σαμπίνια, Αγιτέ (3η), Ακόστα, Μπιλάλ
ΓΗΠΕΔΟ: 
ΤσίρειοΘΕΑΤΕΣ: 2.431 εισιτήρια