6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νίκη με ανατροπή για την Εθνική μας. Πιέρος και Ιωάννου τα γκολ της επιτυχίας στο Καζακστάν

Νίκη με ανατροπή για την Εθνική μας. Πιέρος και Ιωάννου τα γκολ της επιτυχίας στο Καζακστάν

By on 10 Οκτωβρίου, 2019 0 501 Views

Σημαντική νίκη πέτυχε μέσα στην Αστάνα η Εθνική μας ομάδα η οποία επικράτησε 2-1 του Καζακστάν με ανατροπή και έφτασε στους 10 βαθμούς στον 9ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020 και πλέον έχει όλες τις προϋποθέσεις για την τρίτη θέση που είναι ο ρεαλιστικός στόχος.
Έβγαλαν απίστευτη αντίδραση οι διεθνείς μας στην επανάληψη και μέσα σε δέκα λεπτά μετέτρεψαν το 1-0 σε 1-2 με δράστες τους Πιέρο Σωτηρίου στο 73΄ και Νικόλα Ιωάννου στο 83΄.
Στο 34΄ ο Γερλάνοφ έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους οι οποίοι νωρίτερα στο 23΄ έπρεπε να μείνουν με δέκα ποδοσφαιριστές αλλά ο Άγγλς ρεφ Πάουσον δεν απέβαλε τον αρχηγό τους Μπαουσχάν Ισλαμχάν για χτύπημα με τον αγκώνα στο πρόσωπο του Μερκή. Μέχρι και εκείνο το σημείο η ομάδα μας στεκόταν καλά στο γήπεδο αλλά από το 25λεπτο και μετά γύρισε το πράγμα, ανέβηκαν οι Καζάκοι, σκόραρα και θα μπορούσαν και για δέυτερο γκολ πριν το ημίχρονο.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπεν Σιμόν προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα μας ρίχνοντας τον Ζαχαριου στο ματς αντί του Μιντίκκη και λίγο αργότερα τον Σπόλιαριτς στην θέση του Μερκή και η αλήθεια είναι ότι κερδίσαμε μέτρα στο γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτού η ισοφάριση. Στο 73΄ η μπάλα έφτασε στον Σπόλιαριτς ο οποίος έκανε την μπαλιά από αριστερά και ο Πιέρος με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Καζάκου τερματοφύλακα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Δεν έμεινε όμως εκεί η ομάδα μας. Συνέχισε, την γλίτωσε με το δοκάρι του Βορογκόφσκι στο 79΄ και χτύπησε με τον Νικόλα Ιωάννου στο 83΄. Ο Κωστή από δεξιά έκανε την συρτή μπαλιά από δεξιά και ο επερχόμενος Νικόλας Ιωάννου με πλασέ στο δέυτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 34΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γερλάνοφ από κοντά άνοιξε το σκορ για το Καζακστάν, 1-0. Προηγήθηκε κεφαλιά του Μαλίφ στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ακολούθως οι γηπεδούχοι πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες και σε δύο περιπτώσεις ο Κωνσταντίνος Παναγή πραγματοποίησε πολύ καλές αποκρούσεις.

Μέχρι να επιτευχθεί το γκολ το Καζακστάν δεν ήταν καλύτερο από την ομάδα μας ούτε και δημιουργήθηκαν μεγάλες φάσεις.

ΤΑ ΓΚΟΛ

Στο 73΄ μετά από σέντρα του Σπόλιαριτς ο Πιέρος Σωτηρίου σωστά τοποθετημένος, με κεφαλιά ισοφάρισε για την Εθνική μας (1-1).

Στο 75΄ δημιουργήθηκε η προϋπόθεση για να πετύχουμε και δεύτερο γκολ όμως την κεφαλιά του Νικόλα Ιωάννου εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Καζακστάν, δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 78΄.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Νεπογκόντοφ, Μάλιγ, Γερλάνοφ, Κουάτ, Αμπικέν (80΄ Φεντίν), Ισλαμχάν, Βορογκόφσκι, Ζανγκιλισμπάι (61΄Κιζνιτσένκο),  Πέρτσουκ, Μαρόκιν, Σουγουμπάεφ

Στον πάγκο: Ποκατίλοφ, Σάτσκι, Ντιμιτρένκο, Ταγιμπέργκεν, Ζούκοφ, Μιροσνιχένκο, Σόμκο, Μπεισεμπέκοφ, Κεριμζάνοφ

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Μερκής (61΄ Σπόλιαριτς), Λαίφης, Κούσουλος, Κυριάκου, Αρτυματάς, Κωστή, Ιωάννου, Μιντίκκης (46΄ Ζαχαρίου), Παπουλής (88΄ Μαργκάσα), Σωτηρίου

Στον πάγκο: Πάρντο, Μιχαήλ, Καρώ, Πίττας, Μ.Ιωάννου, Χριστοφή, Γεωργίου, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σουγουμπάεφ, Ισλαμχάν, Γερλάνοφ, Αμπικέν, Κουάτ, Πέρτσουκ/Μερκής

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Γκρέκ Πάουσον (Λι Μπετς, Ίαν Χουσίν) Στιούαρτ Άτβελ