3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με ανατροπή η ΑΕΛ τη νίκη.Αλάτι στην πληγή του Απόλλωνα

Με ανατροπή η ΑΕΛ τη νίκη.Αλάτι στην πληγή του Απόλλωνα

By on 26 Οκτωβρίου, 2019 0 746 Views

Η ΑΕΛ με σπουδαία αντίδραση πέτυχε μεγάλη νίκη με ανατροπή επί του Απόλλωνα (1-2)και πήρε ανάσα ψυχολογική και βαθμολογική βάζοντας αλάτι στην πληγή του Απόλλωνα που έχασε ήδη πολύτιμο έδαφος και μένει προβληματικός και ασταθής.

Παίζοντας ψυχωμένα και μυαλωμένα, η ΑΕΛ πήρε λοιπόν τη νίκη στο ντέρμπι της Λεμεσού, επικρατώντας του Απόλλωνα με 2-1 και δικαιούται να βλέπει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επιτυχία που ήρθε μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Ντούσαν Κέρκεζ, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 37’ με το γκολ του Καρ, ισοφάρισαν στο 42΄με τον Ιβάν Κάρλος, ενώ ο Χουράδο με πέναλτι στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας σπουδαία νίκη στην ΑΕΛ.

Ο Απόλλωνας δέχτηκε τη δεύτερη σερί του ήττα και τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα, έμεινε στους 7 βαθμούς και βλέπει τους στόχους του να απομακρύνονται έστω και αν υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι το φινάλε.

Η ΑΕΛ δικαιώθηκε για την επιμονή της και την πολύ καλή διαχείριση του ματς, ενώ ο Απόλλωνας για μια ακόμα φορά έβγαλε αδυναμίες. Μπορεί τα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα να αποτελούν ελαφρυντικό για τους γαλάζιους, όμως εκείνο που μετρά είναι οι νέες απώλειες βαθμών που φέρνουν την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή με την πλάτη στον τοίχο.

Το Α΄ ημίχρονο ήταν μέτριο με τις δύο ομάδες πέραν από τα δύο γκολ που πέτυχαν με τον Καρ στο 37’ και τον Ιβάν Κάρλος στο 42’ να χάνουν και από μια καλή ευκαιρία. Υπήρχε διάθεση, όμως δεν υπήρχε καλή ανάπτυξη και το ντέρμπι ήταν φτωχό σε φάσεις.

Καλύτερο το ματς στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη και την ΑΕΛ να καταφέρνει να παίρνει τους βαθμούς με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χουράδο στο 79’.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Μολ, Αγκίρε, Νσούε, Σάλαϊ, Γιούστε, Μ’ Μπιντά (46′ Σακέτι), Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας (73′ Παπουλής), Σαρδινέρο, Γκακπέ (65′ Περέιρα), Καρ

ΑΕΛ: Βοζίνια, Γκοντάλ (87′ Ράσο), Α. Τεξέιρα, Γκαστανιάγα, Γουίλερ, Αντωνίου, Μεντόγεβιτς, Νταβόρ, Γκαζαριάν, Ιβάν Κάρλος (51′ Τόρες), Μαέ (20′ Χουράδο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νσούε, Μ’ Μπιντά, Μολ / Αντωνίου, Γουίλερ (3η), Μεντόγιεβιτς

ΘΕΑΤΕΣ: 2 χιλιάδες περίπου 

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
Α’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου
Β’ Βοηθός: Γεώργιος Σάββα
Τέταρτος: Ιωάννης Αναστασίου
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου