28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Είναι ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής

By on 7 Νοεμβρίου, 2019 0 529 Views

Ο Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε δημοσιογραφική διάσκεψη για τον αγώνα του Απόλλωνα που ακολουθεί κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του προπονητή του Απόλλωνα:
Για τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ:
 «Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής. Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, γιατί θα τα πληρώσουμε. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια ψηλή και δυνατή ομάδα. Είναι επικίνδυνη στα στημένα και χρειάζεται προσοχή».
Για το ότι έχασε και τα τέσσερα περσινά παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ και αν έμαθε από τα λάθη του: «Η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή για μένα στα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ. Τώρα είναι μια νέα χρονιά. Το τι θα γίνει, θα ξέρουμε με το τέλος του αγώνα. Τα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ κρύβουν παγίδες. Από το πουθενά, μπορούν και οι δύο ομάδες να σκοράρουν. Το πιο σημαντικό είναι να μην κάνουμε λάθη που θα μας στοιχίσουν. Με την ΕΝΠ κρατήσαμε το μηδέν παθητικό και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Δεν θα πρέπει να δεχτούμε γκολ».
Αν είναι πλεονέκτημα: «Δεν θα είναι πλεονέκτημα. Είχαμε και εμείς συνεχόμενα παιχνίδια τα προηγούμενα χρόνια. Θα γίνουν αλλαγές στο ΑΠΟΕΛ σε σχέση με το παιχνίδι με την Καραμπάχ. Θα δοθούν ανάσες».
Για τη βελτίωση σημαντικών ποδοσφαιριστών: «Μετά από αρκετό καιρό αγωνίστηκε βασικός ο Φακούντο. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι. Ακόμη δεν είχε την απόδοση που θέλουμε. Το σημαντικό είναι ότι στο σύνολο ήμασταν καλοί, δώσαμε ρυθμό και λειτουργήσαμε ως ομάδα».
Για το 3-4-3: «Το διάβασα πολύ αυτό το σύστημα. Το κάθε σύστημα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ήταν θετικό που οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν σε αυτό το σύστημα. Ήταν ρίσκο για μας, όμως ήταν αναγκαίο να βρούμε τη λύση».

Αν νιώθουν πίεση από τη στιγμή που δεν νίκησε ο Απόλλωνας πέρσι το ΑΠΟΕΛ: «Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα και τους ποδοσφαιριστές».
Για το ότι παίζει με το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Με μια νίκη, αλλάζουν πολύ τα πράγματα. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι αήττητη και που κάθε χρόνο είναι πρωταθλήτρια».
Για τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει ΑΠΟΕΛ: «Θα έχουμε μαζί μας τον Ζελάγια. Εκτός θα είναι οι Ρομπέρζ και ο Ψύχας».
Για την κατάσταση του Ρομπέρζ: «Έχει ενοχλήσεις στη φτέρνα. Στη διακοπή θα τον δούμε και ευελπιστούμε θα τον έχουμε μαζί μας με την επανέναρξη. Αν θέλει περισσότερο χρόνο, θα του δώσουμε για να επιστρέψει όταν είναι στο 100%. Είναι ένα πρόβλημα που του βγήκε λόγω της αποχής».
Για το ότι θα βρει ένα διαφορετικό προπονητή ως αντίπαλο: «Με τον κ. Τραμετσάνι, σε κάποια παιχνίδια φανήκαμε άτυχοι. Βρισκόμασταν μπροστά στο σκορ σε ένα παιχνίδι και χάσαμε τον Χάμπο. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι είδα ποδοσφαιριστές να διψάνε για διάκριση».
Για τον Τάμαρι ο οποίος πέρσι έκρινε τα ντέρμπι: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα τον ήθελε οποιοσδήποτε προπονητής. Μπορεί να σου κάνει τη ζημιά από το πουθενά. Θα είναι κλειδί το πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια πλήρης ομάδας και δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στον Τάμαρι».
Για τον κόσμο: «Είπα πολλές φορές την άποψη μου. Όταν μια ομάδα είναι μόνη, είναι δύσκολο να λέγεται μεγάλη ομάδα. Μπορώ όμως και να τους δικαιολογήσω. Πάεις στο Τσίρειο και δεν βλέπεις ποδόσφαιρο».
Αν θα πάει στο ΓΣΠ για να δει από κοντά το ΑΠΟΕΛ – Καραμπάχ: «Θα βρίσκονται δύο συνεργάτες μου στο ΓΣΠ. Ο Μιγκέλ και ο Γιώργος. Εγώ θα το δω από την τηλεόραση».
Για τη χρήση βίντεο από τους συνεργάτες του στον πάγκο: «Το δουλεύουμε πάρα πολύ. Πολλά παιχνίδι κρίνονται από τις στατικές φάσεις. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Χρειάζεται προσοχή το ΑΠΟΕΛ στα στημένα».
Για τον Καρ και αν συνεχίσει να πιστεύει σε αυτόν: «Ήρθε την τελευταία στιγμή στην ομάδα. Να μην ξεχνάμε ότι σε κάθε διακοπή φεύγει για 15 μέρες και δεν βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Ο Γκακπέ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με την ΕΝΠ, ο Ζελάγια επιστρέφει και το επιθετικό κομμάτι θα βρει ξανά το δρόμο του. Πετύχαμε τρία γκολ στο Παραλίμνι και κάναμε και άλλες ευκαιρίες».
Για τον Σάλαϊ: «Ηρθε για επένδυση στην ομάδα. Με τη βοήθεια όλων θα γίνει ένα καλό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα. Είναι νεαρός, θα κάνει λάθη, όμως θα ανεβάσει επίπεδο χρόνο με το χρόνο».
Για τον Νσούε: «Είχε κάποιες διαφορετικές οδηγίες με την ΕΝΠ. Μπορεί να δώσει λύσεις σε διάφορες θέσεις. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα να πάρει τους τρεις βαθμούς».