3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

Νίκη με ανατροπή και δεν τα παρατάει η Μ.Σίτι

By on 23 Νοεμβρίου, 2019 0 293 Views

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε πίσω της το τραγικό πρώτο εικοσάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Ντε Μπρόινε και Μάχρεζ έκανε την ανατροπή επί της Τσέλσι (2-1), την προσπέρασε στη βαθμολογία και μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στο -9, δείχνοντας ότι δεν θα τα παρατήσει για τον τίτλο.

Για είκοσι λεπτά, η διεκδικήτρια του τίτλου έμοιαζε να φοράει μπλε… σκούρο. Στο τέλος του 90λεπτου όμως, η Μάντσεστερ Σίτι ντύθηκε εγκαίρως, ξανά, πρωταθλήτρια και με μία πειστική εμφάνιση από το 25′ και έπειτα, γύρισε το ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι και έστειλε μήνυμα στην Λίβερπουλ ότι δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα.

Απέναντι σε μια Τσέλσι, που υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ έδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ατρόμητη και έχει απεριόριστες δυνατότητες για το μέλλον, οι παίκτες του Πέπ Γκουαρντιόλα δυσκολεύτηκαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό σε ποσοστό κατοχής, μόλις 46%, από την ημέρα που ο Καταλανός ανέλαβε την ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, με τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ριγιάντ Μάχρες να χρίζονται σκόρερ και να φτάνουν αθροιστικά τα 7 γκολ και τις 12 ασίστ τη φετινή σεζόν, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν για το σημαντικό τρίποντο, με το οποίο αφ’ενός προσπέρασαν την Τσέλσι στην τρίτη θέση και αφ’ετέρου επανέφεραν τη διαφορά από τη δεύτερη Σίτι στον πόντο και από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στους εννιά.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Φερναντίνιο, Μεντί, Ντε Μπρόινε, Ρόντρι (52′ Γκουντογκάν), Σίλβα (67′ Φόντεν), Μάχρεζ, Αγουέρο (77′ Ζεσούς), Στέρλινγκ

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Κεπά, Έμερσον (59′ Τζέιμς), Τομόρι, Ζουμά, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (74′ Μάουντ), Καντέ, Πούλισικ, Έιμπραχαμ (74′ Μπατσουαγί), Ουίλιαν