13 Μαΐου, 2024
  • 13 Μαΐου, 2024

Aσταμάτητη η Λίβερπουλ

By on 23 Νοεμβρίου, 2019 0 350 Views

Ακάθεκτη στον δρόμο για την κούπα η Λίβερπουλ, πέρασε από το Λονδίνο (2-1 την Πάλας) και διατήρησε το +8 από τη Λέστερ. Μοιραίος ο Ζαχά…

Και πως να το χάσει η Λίβερπουλ… Οι Κόκκινοι ακόμα και στα χειρότερά τους δεν χάνουν βαθμούς, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο Λονδίνο. Η ομάδα του Κλοπ δεν έπεισε με την εικόνα της, όμως αντέδρασε άμεσα στην ισοφάριση και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη για τον τίτλο, μιας και βρέθηκε στο +8 από τη Λέστερ. 

Το έργο έχει ξαναπαιχθεί πολλάκις, αυτή τη φορά η προβολή έγινε στο Σέλχαρστ Παρκ. Ο Κλοπ επέλεξε να κρατήσει για 90 λεπτά τον Σαλάχ στον πάγκο, έπαιξε με τον Λόβρεν βασικό, όμως ακόμα κι έτσι, κάτι έγινε και κέρδισε!

Η Κρίσταλ Πάλας τσουλούσε καλύτερα το τόπι, ειδικά στο πρώτο μέρος αφόπλισε εντελώς την Λίβερπουλ που δεν λειτουργούσε καλά.  Ο Αγιού έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ενώ η φάση που δυναμίτισε το παιχνίδι ήρθε στο 43ο λεπτό, όταν το γκολ του Τόμκινς με κεφαλιά ακυρώθηκε για φάουλ εκτός φάσης στον Λόβρεν μετά από εξέταση του VAR.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ απέδειξε ότι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Γκάζωσε για λίγο στην επανάληψη και βρήκε το 0-1, όταν το σουτ του Μανέ από το ύψος του πέναλτι, αποκρούστηκε αρχικά από τον Γουάιτα, βρήκε και στα δύο κάθετα δοκάρια και με ανάποδα φάλτσα μπήκε μες τα δίχτυα (49’, 0-1).

Ωστόσο, οι Λονδρέζοι δεν το έβαλαν κάτω, η ομάδα του Χότζον ήταν αποφασισμένη να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Το σουτ του Σλουπ πέρασε ελάχιστα άουτ (75’), όμως λίγο αργότερα ο Ζαχά με όμορφη ατομική προσπάθεια εντός περιοχής και διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1 (82’).

Κάπου εκεί, η Λίβερπουλ αφυπνίστηκε ξανά. Βγήκε μπροστά και απέδειξε ότι με τη ψυχολογία που έχει ως ομάδα μπορεί να γυρίσει κάθε παιχνίδι. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε, η άμυνα της Κρίσταλ Πάλας θύμισε ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και μετά από διαδοχικές καραμπόλες, η μπάλα στρώθηκε στον Φιρμίνο που έκανε το 1-2 (85’). 

Ο Ζαχά σημάδεψε τα πουλιά σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στις καθυστερήσεις και κάπως έτσι, η Λίβερπουλ έφτασε τις 12 νίκες σε 13 παιχνίδια και συνεχίζει την άπταιστη διαδρομή της, αφήνοντας στους διώκτες μόνο την… σκόνη της!