17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΙΡΖΗΣ:Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι αυτό που βλέπει είναι αληθινό.Mας έκλεψαν τον τίτλο πρόπερσι

ΚΙΡΖΗΣ:Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι αυτό που βλέπει είναι αληθινό.Mας έκλεψαν τον τίτλο πρόπερσι

By on 26 Νοεμβρίου, 2019 0 5332 Views

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και Θέαμα» ήταν ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης. Οι πιο σημαντικές τοποθετήσεις του:

Για τη νίκη επί της Δόξας: «Αγχωθήκαμε αλλά αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί, την χρειαζόμαστε τη νίκη, για να πάμε παρακάτω»

«Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί μπροστά στην αντίπαλη εστία, δεν είναι η πρώτη φορά που χάνονται τόσες ευκαιρίες, ίσως να υπάρχει κάποια επιπλέον πίεση, αλλά υπάρχει εκεί ο προπονητής, για να βρει τις λύσεις»

«Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, χάσαμε αρκετό έδαφος, αλλά δεν πρέπει να μπαίνει επιπλέον πίεση στην ομάδα…»

«Υπήρξε αναστάτωση στην ομάδα, αλλά τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα, όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα»

«Ήταν από τις πιο δύσκολες περιόδους, αυτή που προηγήθηκε, με την αναστάτωση στην ομάδα, ήταν πολύ δύσκολη απόφαση το καλοκαίρι η αποδέσμευση του Σωφρόνη, μετά φυσικά επανήλθε, ενώ ακολουθήσε η απόφαση του Πέτρου Κονναφή για να αποχωρήσει, ήταν δύσκολες καταστάσεις».

Δεν μπορούμε να μιλούμε για πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να βλέπουμε παιγνίδι με παιγνίδι, η απόδοση της ομάδας βελτιώνεται…»

«Θα υπάρξει μεγάλος συναγωνισμός για το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες, που έχουν ανέβει, όπως η Ανόρθωση και η Ομόνοια, ελπίζουμε να δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στους πάνω και στους κάτω».

Η εκτίμηση του για το ματς του ΑΠΟΕΛ με την Ντουντελάνζ: «Νομίζω θα κερδίσει το ΑΠΟΕΛ. Έχει φοβερές εμπειρίες. Στα κρίσιμα παιχνίδια τα καταφέρνει»

Ξένοι διαιτητές: «Το θέμα προέκυψε στις τελευταίες αγωνιστικές, όπου γίνονται πολλά λάθη από τη διαιτησία. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ είχε δηλώσει για αλλοίωση αποτελεσμάτων λόγω διαιτησίας. Είδαμε ότι δεν υπήρξε βελτίωση, στείλαμε την εισήγηση για ξένους διαιτητές. Να έρθουν σε κάποια παιγνίδια, για να βοηθήσουν να φύγει η προκατάληψη και να βοηθήσουν και τους Κύπριους διαιτητές, είδαμε ότι στην Ελλάδα ήρθε η εμπιστοσύνη λόγω των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι. Μίλησα με αρκετά σωματεία, κάποιοι το σκέφτονται, κάποιοι θα το δουν. Δύσκολα θα προχωρήσει αυτό το θέμα, γιατί χρειάζονται τα 2/3 των ψήφων. Θέλαμε να είναι ξεκάθαρη η θέση του Απόλλωνα. Θέλαμε να βοηθήσουμε το κυπριακό ποδόσφαιρο και να έρθει και ο κόσμος πίσω»

Για VAR: «Χαιρετίζω την προσπάθεια της ΚΟΠ, θέλουν το ποδόσφαιρο να προοδεύσει, σίγουρα θα βοηθήσει. Δεν θα λυθούν όμως όλα τα προβλήματα»

«Ο κόσμος είναι απογοητευμένος γιατί δεν κέρδισε τον τίτλο, αν και είχε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο η ομάδα, επίσης παίζουμε στο χειρότερο ποδοσφαιρικά γήπεδο, οι εργασίες στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, είναι εντατικές»

«Δεν έχουμε άποψη για τις ώρες των αγώνων, αυτό γίνεται από την ΚΟΠ και τα τηλεοπτικά κανάλια»

«Θα παίζουμε μόνοι μας, το είχα πει πριν χρόνια, είναι καταγεγραμμένο. Πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα, ο αριθμός των ομάδων στην α’ κατηγορία, το άλλο πρόβλημα είναι με τα γήπεδα, τα πλείστα δεν προσφέρονται και δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι αυτό που βλέπει είναι σωστό και αληθινό»

Για κάρτα φιλάθλου: «Δεν είναι δουλειά της διοίκησης μιας ομάδας, δεν δεχόμαστε ημίμετρα, εμείς θέλουμε κατάργηση ή να μείνει ως έχει»

Για Εθνική ομάδα: «Μπορούσε να είναι καλύτερη ομάδα η Εθνική, δεν μηδενίζω τα πάντα, θέλει χρόνο, θεωρώ ότι είναι καλός προπονητής ο Μπεν Σιμόν , αλλά τα αποτελέσματα που πήρε δεν ήταν καλά…»

-Αν μείνει ελεύθερος ο Πιέρος Σωτηρίου σας ενδιαφέρει; «Αλίμονο, το μέλλον του όμως δεν είναι για να επιστρέψει τώρα στην Κύπρο, του εύχομαι ότι καλύτερο, αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, δεν θα είναι η Κύπρος ο επόμενος του σταθμός»

Για απομάκρυνση Σωφρόνη: «Στεναχωρήθηκα γιατί δεν ήταν σωστό αυτό που λέχθηκε ότι έφυγε γιατί χάσαμε από την PSV Αϊντχόβεν. Δεν άλλαξαν κάποια πράγματα που είχαμε συμφωνήσει με τον προπονητή σε 7-8 παιγνίδια, γι’ αυτό είχαμε οδηγηθεί σε εκείνη την απόφαση. Αυτές οι 30 μέρες μας έδωσαν τον χρόνο για να δούμε και οι δυο πλευρές κάποια πράγματα και να τα διορθώσουμε».

«Η ομάδα βρήκε ξανά την επιθετικότητα της, υπάρχει το υλικό, άδικα έγινε κριτική το καλοκαίρι στον Πέτρο (σ.σ. Κονναφή)

Αν σκέφτηκε την αποχώρηση: «Πάντα περνά από το μυαλό σου, στις κακές μέρες ειδικά, δικαιούμασταν κάτι περισσότερο από αυτά που πήραμε τα τελευταία χρόνια στον Απόλλωνα. Ο κόσμος πολλές φορές δεν αναγνωρίζει κάποια πράγματα»

«Υπάρχει αντιπολίτευση και κάποιοι που αρέσκονται να δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα.Mακάρι να έρθουν κάποιοι για να αναλάβουν την ομάδα…Να ξέρουν όμως ότι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τζέπη.Αυτά που κτίσαμε αυτά τα χρόνια δεν θα τα αφήσουμε έτσι»

«Δεν χρειάζεται να πω πόσα χρήματα έβαλα, είναι αρκετά τα χρήματα που έχω βάλει»

«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ψηλός. Θα δούμε αν θα ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο, όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε με τον προπονητή».

«Υπάρχει αναγνώριση, εκτίμηση και σεβασμός από τον κόσμο του Απόλλωνα προς τη διοίκηση».

«Πριν δυο χρόνια αξίζαμε τον τίτλο, είχαμε αδικηθεί παράφορα, πρόπερσι κλάπηκε το πρωτάθλημα. Έτσι νιώθω, ότι κλάπηκε εκείνο το πρωτάθλημα. Όλοι ξέρουν τι είχε γίνει στα πλέι-οφ… Ο Απόλλωνας φέτος θα είναι εκεί και θα παλέψουμε μέχρι τέλος για το πρωτάθλημα».