30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο αλλά οι νεαροί πρέπει να δουλεύουν

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο αλλά οι νεαροί πρέπει να δουλεύουν

By on 28 Νοεμβρίου, 2019 0 2403 Views

«Έχει όλα τα στοιχεία για να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Ανόρθωση». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στην Άντρια Καφά ο τεχνικός της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, στο πλαίσιο της βράβευσης του ως «Winmasters Προπονητής του Μήνα για τον Οκτώβριο.η οποία πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι δηλώσεις έλαβαν χώρα υπό τύπον συνέντευξης, με τον κόουτς να δίνει απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης σε σημαντικά και μη ζητήματα. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την Ανόρθωση και κατά πόσον έχει τα φόντα να διεκδικήσει τον τίτλο, για την επιλογή του να καθίσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, για την Εθνική Κύπρου και το ντόπιο ταλέντο, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αποκαλύψει και ενδιαφέρουσες προσωπικές πτυχές.

Αρχικά, για την επιλογή του να εργαστεί σε έναν από τους βασικούς αντιπάλους της ομάδας του τοποθετήθηκε ως εξής: «Όταν δεν δουλεύεις και έχεις μία προσφορά για δουλειά το σκέφτεσαι. Δεν ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα από την Ανόρθωση αλλά από τη Γεωργία, απλώς ήρθα στην Κύπρο, έπαιξα ποδόσφαιρο και δούλεψα σε αυτή  την ομάδα. Κάποια στιγμή χώρισαν οι δρόμοι μας. Από εκεί και πέρα είχα μία καλή πρόταση από το ΑΠΟΕΛ, πήγα σε μία μεγάλη ομάδα, το είδα σαν ευκαιρία, έκανα τη δουλειά μου και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση. Είμαστε επαγγελματίες προπονητές και έτσι το βλέπουμε. Είχα κάποιες συζητήσεις και με την Ανόρθωση, αλλά δεν προχώρησε. Έδωσα τον πρώτο λόγο σ’ αυτή αλλά δεν συμφωνήσαμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε κατά πόσον πιστεύει πως η Ανόρθωση μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο, με τον τεχνικό της «Κυρίας» να αναφέρει πως «έχει όλα τα στοιχεία για να το πετύχει όπως κόσμο, γήπεδο, ομάδα, διοίκηση και ανθρώπους πίσω της».

Ταυτόχρονα με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των προκριματικών του Euro2020, μίλησε και για την Εθνική Κύπρου: «Κάποια πράγματα είναι πολύ εύκολο να τα λες από έξω, ειδικά μετά από μια αποτυχία. Χρειάζεται πολλή οργάνωση για να πετύχει η Εθνική. Εκεί υστερούν και οι ομάδες και η Εθνική. Πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα σωστά, μόνο θέληση δεν φτάνει. Τώρα είχαμε στόχο την 3η θέση και θα ήταν επιτυχία αλλά δεν τα κατάφερε η Κύπρος» ανέφερε, προσθέτοντας πως «Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο. Αλλά δεν φτάνει μόνο μια ώρα προπόνηση τη μέρα. Πρέπει να δουλέψεις σε αυτά που σου λείπουν. Οι νεαροί πρέπει να δουλεύουν».

Αποκαλύπτοντας και κάποιες προσωπικές πτυχές, κοινοποίησε την προτίμηση του για τις ξένες σειρές μυστηρίου και ότι είναι λάτρης της Κυπριακής κουζίνας, αφού μοιάζει πολύ με αυτήν της πατρίδας του όπως υποστήριξε. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νοσταλγία που νιώθει για την πατρίδα του και τη γενέτειρα του, γεγονός που διαφάνηκε μέσα από την απάντησή του για τον αγαπημένο τόπο ταξιδιού.

Ο Κετσπάγια αναδείχθηκε  «Winmasters Προπονητής του Μήνα για τον Οκτώβριο, καθότι έλαβε τη μεγαλύτερη συγκομιδή σε ψήφους από τους συναδέλφους του. Ο Γεωργιανός προπονητής της «Κυρίας» πήρε ψήφο αναγνώρισης από τους 11 συναδέλφους του, οι οποίοι του χάρισαν την πρωτιά με διαφορά 12 πόντους από τον δεύτερο.