17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πέρασε το ΑΠΟΕΛ με Μάτιτς και Μερκή.Νίκη με 2-0 στο Λουξεμβούργο

Πέρασε το ΑΠΟΕΛ με Μάτιτς και Μερκή.Νίκη με 2-0 στο Λουξεμβούργο

By on 28 Νοεμβρίου, 2019 0 3573 Views

Το ΑΠΟΕΛ έκανε αυτό που ξερει πολύ καλά …και πέρασε στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ διορθώνοντας το λάθος που έγινε στο πρώτο παιγνίδι με την ομάδα του Λουξεμούργου στο ΓΣΠ.

Το ΑΠΟΕΛ πήγε για τη νίκη στο Λουξεμβούργο, την πήρε, ήρθαν και ευχάριστα νέα από την Ανδαλουσία και για τρίτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί σε νοκ άουτ φάση μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης (δεύτερη στο Γιουρόπα Λιγκ). Η ομάδα του Ντολ νίκησε 2-0 και σε συνάρτηση με την ήττα της Καραμπάχ από την Σεβίλλη με 2-0 σφράγισε την πρόκριση μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων.
Ο δρόμος για την μεγάλη νίκη άνοιξε με το εύστοχο πέναλτι του Μάτιτς στο 12΄ και σφραγίστηκε με την κεφαλιά του Μερκή στο 43΄ ο οποίος έκανε το 2-0.
Και οι γηπεδούχοι είχαν τα καλά τους διαστήματα, είχαν τις δικές τους ευκαιρίες με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια, ενώ ένα δοκάρι είχε και το ΑΠΟΕΛ με τον Τάμαρι αμέσως μετά το πρώτο γκολ των «γαλαζοκιτρίνων».
Το τελικό σφύριγμα από τον Τζανλούκα Ρόκι βρήκε τους πρωταθλητές να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη, τους περίπου 700 φίλους τους που ήταν στην κερκίδα του «Josy Barthel» να παραληρούν και άλλες πολλές χιλιάδες στην Κύπρο να ετοιμάζονται να δουν την ομάδα τους στην Ευρώπη και με τη νέα χρονιά.
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές. Πρώτα ήρθε η αποβολή του Πραξιτέλη Βούρου στο 83΄ και ακολούθησε η απευθείας κόκκινη στον Σινάνι στο 90΄

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

6΄ Γύρισμα προς τα πίσω από τους αμυντικούς της Ντουντελάνζ, έβαλε πίεση ο Τάμαρι αλλά πρόλαβε και έδιωξε ο τερματοφύλακας Ζουμπέρ.

11΄ Κερδίζει πέναλτι το ΑΠΟΕΛ. Μετά από εκτέλεσε κόρνερ του Μάτιτς, ο Σόουζα έπιασε την κεφαλιά και σταμάτησε την μπάλα με το χέρι ο Σνέλ.

12΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Ο Μάτιτς ευστόχησε από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ για το ΑΠΟΕΛ.

17΄Φοβερή ατομική προσπάθεια του Τάμαρι.Μπήκε στην περιοχή και με το δεξί σούταρε με την μπάλα να αποκρούεται από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ την άγγιξε και με τα ακροδάκτυλα ο τερματοφύλακας Ζουμπέρ. Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ.

22΄ Απείλησαν οι γηπεδούχοι. Ο Στολ έπιασε το σουτ αλλά έβαλε το πόδι ο Σόουζα και απέκρουσε την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σινιάνι έπιασε ένα καλό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

33΄ Τεράστια διπλή ευκαιρία για την Ντουντελάνζ. Το δυνατό σουτ του Στολζ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπέλετς και στην επαναφορά ο Σινάνι έπιασε το σουτ αλλά ο Σάβιτς έπεσε με αυτοθυσία και σταμάτησε με το σώμα του την πορεία της μπάλας.

38΄ Ο Μπερνιέ δοκίμασε το σουτ από μακριά, η μπάλα πήγαινε στην αριστερή γωνία του Μπέλετς αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε δύσκολη απόκρουση και κράτησε το μηδέν.

43΄ ΓΚΟΛ. 0-2. Ο Μάτιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μερκής κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ζουμπέρ.

46΄ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Στην θέση του Γκέντσογλου πέρασε ο Άλεφ.

64΄ Καλό σουτ του Λαβιέ, η μπάλα έφυγε έξω.

66΄ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Στην θέση του τραυματία Ιωάννου πέρασε ο Γιάκολις.

72΄ Τεράστια ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Τάμαρι έφυγε μόνος από το κέντρο, έφτασε χωρίς πίεση στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας Ζουμπέρ πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

.

83΄ Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Βούρο για τράβηγμα στον Λαβιέ.

84΄ Ευκαιρία για την Ντουντελάνζ. Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Σινάνι αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς.

90΄ Μένει και η Ντουντελάνζ με δέκα ποδοσφαιριστές. Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Σινάνι για έντονες διαμαρτυρίες.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Ζουμπέρ, Κουλς, Σνελ, Σινάνι, Στόλζ (76΄ Μποκάρ), Λεσκγκουά, Γκάρος, Μπερνιέ, Μορέν, Μουχουαρί (61΄ Μπεταέπ), Μπουγκρίν (54΄ Λαβιέ)
Στον πάγκο: Κιπς, Κλαπ, Κιρχ, Σκεντέροβιτς.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Μιχαίλοβιτς, Ιωάννου (66΄ Γιάκολις), Μάτιτς, Γκέντσογλου (46΄ Άλεφ), Σόουζα, Χαλένιους (84΄ Ντε Βινσέντι), Τάμαρι
Στον πάγκο: Βάτερμαν, Εφραίμ,  Πάβλοβιτς, Μπέζιακ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μορέν/Σάβιτς, Μιχαίλοβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σινάνι/Βούρος
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Τζανλούκα Ρόκι (Τζόρτζιο Περέτι, Τζόρτζιο Σενόνε) Πάολο Βαλέρι