3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Για μας κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Θέλουμε να κάνουμε το Τσίρειο έδρα

ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Για μας κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Θέλουμε να κάνουμε το Τσίρειο έδρα

By on 28 Νοεμβρίου, 2019 0 3730 Views

Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο προπονητής του Απόλλωνα, ο Σωφρόνης Αυγουστή, παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα επιστρέψει στη διεκδίκηση των στόχων που τέθηκαν από το καλοκαίρι.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:
Για τη Νέα Σαλαμίνα: «Αρχίσαμε μια αντεπίθεση και θα πρέπει να φτάνουμε σιγά σιγά αυτούς που είναι πιο ψηλά από εμάς. Αυτό το παιχνίδι είναι κλειδί για μας. Οι τέσσερεις ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς, θα έχουν παιχνίδια μεταξύ τους. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό, για να μικρύνουμε τις διαφορές. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Στα δύο τελευταία παιχνίδια και κυρίως με το ΑΠΟΕΛ, αυτοί οι λίγοι που ήταν στο γήπεδο, έδωσαν ώθηση στους ποδοσφαιριστές. Ακόμα πιο λίγοι ήταν στο Μακάρειο. Όταν είχαμε τις δυσκολίες στο τέλος, πάλι αυτοί οι λίγοι, μας βοήθησαν. Είναι ένα κομμάτι που λείπει από την ομάδα. Αυτοί που βρίσκονται πιο ψηλά, έφεραν πίσω τον κόσμο τους. Θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο, με το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε. Θέλουμε να νιώθουν περήφανοι για την ομάδα τους. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα».
Για τις διαφορές που εντόπισε στη δεύτερη του θητεία: «Με βοήθησαν οι 35 μέρες που ήμουν έξω και διορθώσαμε κάποια πράγματα. Αλίμονο, αν δεν δουλεύεις για να γίνεσαι καλύτερος. Είδαμε κάποια πράγματα που μπορεί να ήταν λάθος τα προηγούμενα χρόνια. Διορθώσαμε κάποια πράγματα. Άλλαξα σύστημα και άρεσε στην ομάδα και στον κόσμο και έτσι ήρθαν τα θετικά αποτελέσματα. Όταν παίρνεις αποτελέσματα, έχεις ηρεμία. Είχαμε καλές εμφανίσεις και στα τρία παιχνίδια (ΕΝΠ, ΑΠΟΕΛ, Δόξα), παρά το ότι είχαμε δυσκολίες κόντρα στη Δόξα. Αυτό που ζήτησα είναι η συνέπεια. Για μας κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Θέλουμε να κάνουμε το Τσίρειο έδρα».
Για την ανάγκη για θετικά αποτελέσματα: «Πρέπει να έρθουν νικηφόρα αποτελέσματα. Τα παιχνίδια μέχρι τα Χριστούγεννα είναι σημαντικά, αφού θα δείξουν που θα είμαστε».
Για το καθαρό μυαλό που δεν έχει η ομάδα σε αρκετά σημεία των αγώνων: «Θα ανησυχούσα αν δεν κάναμε ευκαιρίες. Στο επιθετικό κομμάτι, πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για να είμαστε πιο άνετοι στο τέλος».
Για τους διαιτητές: «Είναι μέρος του παιχνιδιού. Και αυτοί πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους. Θα πρέπει να είναι απαρατήρητοι. Όταν ένας διαιτητής, περάσει απαρατήρητος σημαίνει έκανε εξαιρετική δουλειά».
Αν ο Απόλλωνας έχει χάσει τη νοοτροπία των προηγούμενων χρόνων, με την οποία καθάριζε πολλά παιχνίδια: «Παίζουν ρόλο και τα αποτελέσματα. Όταν χάσεις 2-3 ευκαιρίες, παίζεις και με πίεση. Αν βάλεις τον Γιαννιώτα να εκτελέσει δέκα φορές την ίδια φάση, θα χάσει μόνο τη μια. Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε περισσότερο. Όταν έρθουν τα εύκολα γκολ, θα πάρουν αυτοπεποίθηση οι ποδοσφαιριστές. Στο φετινό μαραθώνιο, οι ομάδες δεν έχουν πολλές διαφορές και θα χαθούν πολλοί βαθμοί».
Αν θα μπορέσει να ανεβεί στα ψηλά ο Απόλλωνας: «Το πιστεύω πολύ, ότι ο Απόλλωνας θα επιστρέψει στη διεκδίκηση των στόχων του.  Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Είναι πάρα πολύ καλοί οι ποδοσφαιριστές. Τους έλειπε η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία. Όλος ο κόσμος είδε ότι άλλαξε νοοτροπία η ομάδα».
Για τις στατικές φάσεις και αν θα αλλάξουν και άλλα πράγματα: «Δεν υπάρχει προπονητής που να μην δουλεύει στα στημένα. Κάποιες φορές σου βγαίνουν κάποια πράγματα, κάποιες όχι. Αυτό που έγινε στο γκολ κόντρα στη Δόξα, ήταν μια ποιοτική εκτέλεση από όλους. Ήταν εξαιρετικό από όλους. Το είδαμε από πιο ψηλό επίπεδο και το εκτελέσαμε και εμείς. Πλέον, θα πιστέψουν και οι ίδιοι ότι μπορούν να πετύχουν πράγματα».
Για την ενίσχυση: «Ο στόχος μας είναι η νίκη στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Ασφαλώς και βλέπουμε αν υπάρχει κάτι. Πάντα οι μεγάλες ομάδες ενδιαφέρονται για κάποιους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει, όμως, να είναι καλύτεροι από αυτούς που βρίσκονται στο υφιστάμενο ρόστερ. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι οι τρεις βαθμοί με τη Νέα Σαλαμίνα».
Αν παρακολουθούν κάποιο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο κυπριακό πρωτάθλημα: «Είναι πιο εύκολο για αυτούς τους ποδοσφαιριστές να προσφέρουν. Κάτι βλέπουμε, αλλά δεν είναι εύκολα τα πράγματα, από τη στιγμή που δεν είναι ελεύθεροι».
Για τον Μ΄Πιντά, ο οποίος είναι εκτός επιλογών: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι, πλην του Ρομπέρζ και του Ψύχα. Δεν μπορούν να παίζουν και οι 25 παίκτες».
Για τον Ρομπέρζ: «Αξιολογείται καθημερινά και όποτε δεν νιώσει ενοχλήσεις θα ενσωματωθεί με την ομάδα».