17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Κυρία κράτησε την κορυφή.Με Ράγιος-Κατσαράβα κέρδισε και την ΑΕΛ 2-0

Η Κυρία κράτησε την κορυφή.Με Ράγιος-Κατσαράβα κέρδισε και την ΑΕΛ 2-0

By on 7 Δεκεμβρίου, 2019 0 1203 Views

Η Ανόρθωση πέρασε και το εμπόδιο της ΑΕΛ με νίκη 2-0 και κράτησε την κορυφή περιμένοντας τσ άλλα παιγνίδια αλλά και το επόμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο με καλή ψυχολογία.Ο Ράγιος πέτυχε το 11ο του γκολ και ο Κατσαράβα εδραίωσε τη νίκη με το 2-0 πριν κλείσει το ημίχρονο.Άλλο ένα κανονικό γκολ του Καλτσά κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 21′ ενώ στο 85′ η Ανόρθωση διεκδίκησε πέναλτι σε ανατροπή του Σελίν όμως ο Γ.Νικολάου δεν έδωσε παράβαση.

Ο Κετσπάγια επεφύλαξε εκπλήξεις στην 11αδα αφού θέλησε να ξεκουράσει ον Κ.Αρτυματά και ο Μ.Ιωάννου κάλυψε το κενό του Γκαλίτσου στο δεξί άκρο .Ο Μεργκάσα γύρισε ορεξάτος δίπλα στον Οκριασβίλι ενώ Ραγιος και Κστσαράβα στο Α’ημίχρονο ταλαιπώρησαν την αντίπαλη άμυνα.

Στο Β’ ημίχρονο έριξε ρυθμούς η Ανόρθωση και ανέβασε απόδοση η ΑΕΛ ωστόσο οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον αγώνα και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ενώ είχαν και καλές φάσεις για να αυξήσουν το σκορ.Η ΑΕΛ πάλεψε στο παιγνίδι όμως οι απουσίες της περιόρισαν τις επιλογές του Κέρκεζ και το γρήγορο γκολ που δέχθηκε την υποχρέωσε να τρέχει πίσω στο σκορ..

Η υποχρεωτική αλλαγή του Σίλντενφελντ με τον Π.Αρτυματά και η είσοδος του Κ.Αρτυματά στο Β’ ημίχρονο έφερε τα δύο αδέλφια μαζί στην σύνθεση της Ανόρθωσης.

38′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση! Σέντρα στην περιοχή του Βοζίνια, λάθος απομάκρυνση του Ράσο, ο Κατσαράβα έκανε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Βοζίνια.
37′ Λάθος του Μιχάλη Ιωάννου, γύρισε την μπάλα πίσω στον Λόρια, ο Χουράδο πρόλαβε, έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης να διώχνει σε κόρνερ. Ωστόσο, η φάση κρίθηκε ως μη γενόμενη, αφού ο διαιτητής του αγώνα σταμάτησε τη ροή του αγώνα, για φάουλ του Αβραάμ.35′ Πλασέ του Κατσαράβα από καλή θέση, η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βοζίνια.

21′ Σκοράρει η Ανόρθωση με τον Καλτσά όμως το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ. Την ώρα που έγινε η κάθετη προς τον Ελλαδίτη, φαινόταν να καλύπτεται από τον Τεξέιρα και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει, ωστόσο ο Στέλιος Νικήτα είχε διαφορετική άποψη που σήκωσε το σημαιάκι. 
11′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση!Ωραία ομαδική προσπάθεια με τον Μαργκάσα και τον Καλτσά να αλλάζουν την μπάλα, ο πρώτος έκανε το γύρισμα, ο Ράγιος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, έφτασε ξανά στον Ράγιος που με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Σίλτενφελντ(46′ Π. Αρτυματάς), Νταουσβίλι, Κατσαράβα(83′ Ντούρις), Ράγιος, Οκριασβίλι, Καλτσάς(57‘ Κ. Αρτυματάς), Βργκοτς, Μαργκάσα, Σελίν, Ιωάννου
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Εγγλέζου, Βασιλακάκης, Σαντίκ, Μανθάτης, Χατζηβασίλης
ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεξέιρα, Μεντόγεβιτς, Αβραάμ, Νταβόρ(61′ Γερολέμου), Αντωνίου(71′ Κάρλος), Μαέ, Αγκάνοβιτς, Χουράδο(64′ Γουίλερ), Ράσο, Κυριάκου
Στον πάγκο: Πρόσεκ, Αντάμοβιτς, Μαρκόσκι, Αβραάμ, Παντελή, Τεσέιρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αβραάμ, Κυριάκου

ΘΕΑΤΕΣ: 4500 περίπου(150 περίπου οι φίλοι της ΑΕΛ)
Διαιτητής του αγώνα ο Γιώργος Νικολάου (Σ. Νικήτα, Ε. Ευαγόρου). Τέταρτος ο Τιμόθεος Χριστοφή.
Στο όριο καρτών:
 Νταουσβίλι, Ντούρις, Καλτσάς, Μανθάτης, Σελίν / Μεντόγεβιτς, Νταβόρ, Γερολέμου, Ράσο