5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 5-2: Πρώτη ξανά με… χρυσή μπάλα

Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 5-2: Πρώτη ξανά με… χρυσή μπάλα

By on 8 Δεκεμβρίου, 2019 0 354 Views

Αφού ο Λιονέλ Μέσι παρουσίασε την 6η του Χρυσή Μπάλα στο Καμπ Νόου, στη συνέχεια την αποτύπωσε στο χορτάρι με άλλο ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ επί της Μαγιόρκα (5-2) και η Μπαρτσελόνα ανέβηκε ξανά στην κορυφή της La Liga.

Το απόλυτο σύμβολο στη νεότερη και μη ιστορία της δεχόταν άλλη μια τιμητική αναγνώριση.

Μπροστά στο κοινό που τον λατρεύει σαν Θεό, ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε μακριά από τα φώτα της επίσημης τελετής, αλλά υπό τους προβολείς του Καμπ Νόου, την έκτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, από τα χέρια μάλιστα των δύο γιων του.

Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, αυτή η βραδιά να μην είναι ανάλογα… χρυσοποίκιλτη για την Μπαρτσελόνα στο τέλος της;

Οι «μπλαουγκράνα», στην καλύτερη εμφάνιση τους στη σεζόν, συμβάδισαν με την επίδοση του Αργεντίνου «αστέρα» τους, ο οποίος μετατράπηκε ξανά σε μηχανή χατ-τρικ, οδηγώντας τους στη νίκη με 5-2 επί της αξιόμαχης Μαγιόρκα και ανέβηκε στην κορυφή της La Liga σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Όλα ξεκίνησαν από μία ασίστ του Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός με μπαλιά ακριβείας 60 μέτρων βρήκε τον Γκριεζμάν, εκείνος πλάσαρε με μαεστρία (7’, 1-0) κι έκτοτε χάθηκε το τόπι. Δύο εκπληκτικές εκτελέσεις του Λιονέλ Μέσι (17’, 41’) εκτός περιοχής ανέβασαν τα ντεσιμπέλ, όμως ο κόσμος έμεινε με ανοιχτό το στόμα από το απίθανο τακουνάκι του Λουίς Σουάρες, ο οποίος πιθανώς να πέτυχε το γκολ της χρονιάς (43’).

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Φίρπο, Ράκιτιτς (72’ Αλενιά), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (64’ Βιντάλ), Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν (84’ Γκριεζμάν).

Μαγιόρκα (Μορένο): Ρέινα, Σάστρε, Ράιγιο, Βαλιέντ, Γκάμεζ Λόπεζ, Ροντρίγκεζ, Σεβίγια (59’ Κούτσο), Μπαμπά (71’ Σένε), Φέμπας, Κούμπο, Μπούντιμιρ.