4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανατροπή από τα παλιά για την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου!

Ανατροπή από τα παλιά για την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου!

By on 10 Δεκεμβρίου, 2019 0 304 Views

Η Άρσεναλ επέστρεψε δυναμικά και πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι, καθώς επικράτησε με ανατροπή (3-1) της Γουέστ Χαμ! Ανάσα για τους Gunners, πρώτη νίκη για Λιούνγκμπεργκ.

Ο Λιούνγκμπεργκ έψαχνε την πρώτη του νίκη ως υπηρεσιακός στους Λονδρέζους, η Άρσεναλ αναζητούσε τρίποντο ηρεμίας και το β’ 45λεπτο κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν αυτό που ήθελαν οι οπαδοί της ομάδας. Ανατροπή από τα παλιά για τους Gunners, επικράτησαν 3-1 εκτός έδρας των «Σφυριών» και είδαν τον στόχο της τετράδας να ζωντανεύει ξανά. Στο +1 από τη ζώνη παραμονής η Γουέστ Χαμ, δύσκολη η θέση του Πελεγκρίνι.  

Γι’ ακόμα ένα ματς η Άρσεναλ ήταν νωθρή στο ξεκίνημά της, μπερδεμένη, χωρίς αρχή και τέλος, με τη Γουέστ Χαμ να είναι πιο ορεξάτη και να πιέζει ψηλά. Κακό παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να μην είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, αλλά και να δημιουργήσουν. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 25′, με τον Φορνάλς να κάνει το σουτ, αλλά τον Λένο να μπλοκάρει. Η πρώτη καλή φάση της Άρσεναλ ήρθε στο 33′ (!), όταν ο Ομπαμεγιάνγκ βρήκε τον Οζίλ, αλλά ο Γερμανός έστειλε ολομόναχος τη μπάλα άουτ. Η Γουέστ Χαμ απάντησε στην επόμενη φάση, ο Αντόνιο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Λένο έδιωξε ιδανικά. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 38′ ήρθε το γκολ! Αδράνεια της άμυνας, ο Ογκμπόνα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Νάιλς και κατέληξε στα δίχτυα. 

Ανατροπή από τα παλιά!
Η Άρσεναλ είχε μόλις τέσσερις παρουσίες στην αντίπαλη εστία, ενώ για 12ο σερί ματς δέχθηκε γκολ! Ωστόσο, φρόντισε στο β’ μέρος να κάνει το καλύτερο φετινό 45λεπτο! Αφού δε δέχθηκε γκολ στο 57′ σε σουτ του Ράις, ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε και στο 60′ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Κολάσινατς έκανε ωραίο γύρισμα και ο Μαρτινέλι με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-1. Έτσι, σε ηλικία 18 ετών και 174 ημερών έγινε ο νεαρότερος που σκοράρει για την Άρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι ως βασικός στην PL. Οι «Κανονιέρηδες» γύρισαν τον διακόπτη, έτρεξαν αρκετά, αμυντικά ξεχώρισε ο Παπασταθόπουλος και στο 66′ πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με άψογο τελείωμα του Πεπέ! Η Άρσεναλ δε σταμάτησε εκεί και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε και 3ο γκολ, με εξαιρετικό γύρισμα του Ομπαμεγιάνγκ. Άλλωστε, ήταν το 43ο του τέρμα με τους Λονδρέζους στο πρωτάθλημα. Στο 75′ ο Τορέιρα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα πλευρά του Μπαλμπουένα! Οι φιλοξενούμενοι έριξαν ρυθμό, ωστόσο δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση. 

Γουέστ Χαμ: Μάρτιν, Φρέντερικς, Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ (51′ Μαζουάκου), Σνόντγκρας (78′ Χόλαντ), Νομπλ, Ράις, Φορνάλς, Φελίπε Άντερσον (70′ Αλέ), Αντόνιο

Άρσεναλ: Λένο, Μέιτλαντ – Νάιλς, Τσέιμπερς, Παπασταθόπουλος, Τιέρνεϊ (29′ Κολάσινατς), Τζάκα (86′ Γκεντουζί), Τορέιρα, Πεπέ (88′ Νέλσον), Οζίλ, Μαρτινέλι, Ομπαμεγιάνγκ