3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Απόλλωνας επέστρεψε για τα ψηλά με νίκη στο ντέρμπι.Πρώτη ήττα της Ανόρθωσης

Ο Απόλλωνας επέστρεψε για τα ψηλά με νίκη στο ντέρμπι.Πρώτη ήττα της Ανόρθωσης

By on 14 Δεκεμβρίου, 2019 0 7527 Views

O Απόλλωνας επέστρεψε για καλά στη μάχη του τίτλου διαγράφοντας το κακό ξεκίνημα. Η νίκη επί της Ανόρθωσης ήταν η επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας μετά την επιστροφή του Σωφρόνη Αυγουστή. Η Ανόρθωση δέχθηκε την πρώτη της ήττα σε ένα αγώνα που τα ατού της δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τα στενά μαρκαρίσματα των παικτών του Απόλλωνα.Μπορεί η Ανόρθωση στο Α΄ημίχρονο να περιόρισε τον Απόλλωνα όμως η ίδια δεν μπόρεσε να γίνει δημιουργική .Μετά που δέχθηκε το γκολ αντέδρασε ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική για να ανατρέψει τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν αρχές του β΄ημιχρόνου.Από την πλευρά του ο Απόλλωνας παρά τις πολλές απουσίες κατάφερε ν απετύχει το στόχο του παλικαρίσια.

Το παιγνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αφού η μια ομάδα φοβόταν την άλλη και στο Α΄ ημίχρονο ουσιαστικά δεν υπήρξε φάση για γκολ παρά μόνο δυνατές μονομαχίες και τακτική εξουδετέρωσης των αντιπάλων.Στο β΄ημίχρονο ανέβηκε ο ρυθμός του αγώνα με περισσότερες φάσεις με τους γηπεδούχους να αξιοποιούν δυο ευκαρίες

 Στο β΄ ημίχρονο ο Απόλλωνας άνοιξε νωρίς στο σκορ με τον Παπουλή που έφθασε τα 100 γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους ενώ η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει αλλά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 79΄και στη συνέχεια δέχθηκε το δεύτερο γκολ από το Ζελάγια και πλέον ήταν αδύνατο να αλλάξουν τα δεδομένα.

 Ο Απόλλωνας πλησίασε στους  βαθμούς την κορυφή ενώ η Ανόρθωση έχασε το αήττητο της και αν κερδίσει η Ομόνοια τη Ν. Σαλαμίνα θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση. Στον Α΄ γύρο κέρδισε η Ανόρθωση 3-1 έτσι η νίκη αυτή  αποτελεί και μια ρεβάνς γοήτρου που δίνει νέα δυναμική  στον Απόλλωνα και υποχρεώνει την Ανόρθωση να ανασυνταχθεί για τη συνέχεια.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

30΄ Πρώτη καλή προϋπόθεση στο παιχνίδι. Μπαλιά 30 μέτρων του Μαργκάσα για τον Σελίν ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.
40΄ Καλό σουτ του Μάρκοβιτς που δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

52΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Υποδειγματική αντεπίθεση για τον Απόλλωνα. Ο Γιανιώτας έδωσε στον Ζοάο Πέδρο, αυτός στον Παπουλή ο οποίος έκανε την προσποίηση στον Παναγιώτη Αρτυματά, έφερε την μπάλα στο δεξί και έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Λόρια και μετά στα δίκτυα.
56΄ Καλό σουτ του του Γιαννιώτα, απέκρουσε ο Λόρια.
69΄ Καλό σουτ του Παπουλή, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
72΄ Ο Νταουσβίλι έπιασε έναν κεραυνό από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
77΄ Κόρνερ του Ράγιος, δυνατή κεφαλιά του Σίλντενφελντ αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στον Μολ.
78΄ Καλό σουτ του Γιαννιώτα έξω.
80΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση, ο Μανθάτης πέρασε την μπάλα στον Ντούρις ο οποίος μόνος απέναντι σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
83΄ ΓΚΟΛ. 2-0.  Κόρνερ του Πέδρο, κεφαλιά πάσα του Παπουλή στον Ζελάγια ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
87΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση, από πολύ κοντά ο Ιωάννου έκανε το ανάποδο ψαλίδι και ο Μολ απέκρουσε ενστικτωδώς.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σ.Αυγουστή): Μολ, Σελίμοβιτς, Κυριάκου (76΄ Αντωνιάδης), Σάλαϊ, Αγκίρε (82΄ Αγκίρε), Ζοάο Πέδρο, Σακέτι, Μάρκοβιτς, Πίττας (46΄ Γιαννιώτας), Παπουλής, Ζελάγια
Στον πάγκο: Δημητρίου,  Νσούε, Ψύχας, Σαρδινέρο

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Σίλντενφελντ, Βγκορτς, Σελίν, Ιωάννου, Π. Αρτυματάς (54΄ Νταουσβίλι),  Μαργκάσα, Κ. Αρτυματάς, Ράγιος, Οκριασβίλι (70΄ Μανθάτης), Κατσαράβα (54΄ Ντούρις)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος,  Πηλέας, Βασιλακάκης, Σαντίκ, Καλτσάς,  Χατζηβασίλης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζελάγια (3η), Μάρκοβιτς (3η), Σελίμοβιτς, Κυριάκου, Νσούε (3η), Αντωνιάδης/ Βργκοτς

ΘΕΑΤΕΣ:
4174 εισιτήρια.
Διαιτητής:
 Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητή: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητή: Δημητριάδης Μάριος
4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αργυρού Μιχάλης