17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024

Γκουαρδιόλα VS Ρεάλ Μαδρίτης: Η πιο συχνή του μάχη!

By on 16 Δεκεμβρίου, 2019 0 302 Views

Συνολικά 17 φορές έχει αντιμετωπίσει την Βασίλισσα ο Καταλανός τεχνικός, στις οποίες μετράει 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Οι τελευταίες του αναμνήσεις είναι από το Champions League και δεν είναι ευχάριστες…

Η πιο… πολυφορεμένη συνάντηση του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι αυτή με την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έχει βρεθεί αντιμέτωπος μαζί της συνολικά 17 φορές. 

Η Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε με την πολυνίκη του θεσμού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και, αφού θα δώσουν δύο παιχνίδια οι δύο πλευρές, τα ματς θα γίνουν 19.

Μόνο η Άρσεναλ έχει παρουσιαστεί σε ισάριθμα ματς μπροστά στον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι, με το 17ο να συμπληρώνεται χθες.

Σε αυτά τα 17 παιχνίδια κόντρα στην Βασίλισσα ο Γκουαρδιόλα μετράει 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες με τα περισσότερα τρίποντα να έρχονται από τα clasico την περίοδο που ήταν στην Μπαρτσελόνα. 

Συγκεκριμένα, στις 15 μονομαχίες ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ο 48χρονος προπονητής έχει πανηγυρίσει 9 φορές, ενώ μόλις δύο έχει φύγει με… κατεβασμένο το κεφάλι.

Τέσσερις φορές δεν είχε προκύψει κάποιος νικητής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ηττηθεί στις 3 τελευταίες συναντήσεις του με τους πρωτευουσιάνους.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2012, ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, είχε χάσει με 2-1 μέσα στο Καμπ Νόου για την 35η αγωνιστική της La Liga, ενώ οι πιο πρόσφατες αναμνήσεις είναι τα δύο παιχνίδια για τον ημιτελικό του Champions League το 2014, όπου η τότε ομάδα του Μπάγερν Μονάχου είχε μείνει «άσφαιρη» στο συνολικό σκορ 5-0 των δύο παιχνιδιών. 

Με 1-0 είχε φύγει από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ενώ το βαρύ 4-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της ρεβάνς στην «Αλιάνζ Αρένα», όπου η ομάδα του Ζιντάν πήρε την πρόκριση και, στο τέλος της διοργάνωσης, την κούπα. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι κανένας προπονητής δεν έχει κερδίσει περισσότερες φορές την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι εννέα νίκες του Γκουαρδιόλα εις βάρος των Μαδριλένων είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτές που έχουν πετύχει οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Ντιέγο Σιμεόνε.