2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αλύγιστη η ΑΕΛ…Πανάξια νίκη με ανατροπή κόντρα στο ΑΠΟΕΛ

Αλύγιστη η ΑΕΛ…Πανάξια νίκη με ανατροπή κόντρα στο ΑΠΟΕΛ

By on 21 Δεκεμβρίου, 2019 0 6634 Views

Η ΑΕΛ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του Τσιρείου κόντρα στο ΑΠΟΕΛ για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta. Το συγκρότημα του Ντούσαν Κέρκεζ επικράτησε με 2-1 κάνοντας μάλιστα την ανατροπή.
Με τη νίκη αυτή, η ΑΕΛ έφτασε τους 22 βαθμούς και ανέβηκε στην 4η θέση. Από την άλλη, το ΑΠΟΕΛ με 21 βαθμούς έπεσε στην 5η θέση.

Στο Α΄ ημίχρονο το παιγνίδι ήταν μέτριο με λίγες φάσεις χωρίς να επιβληθεί κάποια ομάδα .Στο ΄ημίχρονο άλλαξε ο ρυθμός του αγώνα. Το γρήγορο γκολ του ΑΠΟΕΛ από τον Πάβλοβιτς έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση από την ΑΕΛ. Μάλλον εφησύχασε το ΑΠΟΕΛ και ίσως να μην υπολόγισε την αντίδραση της ΑΕΛ που ήταν αποφασιστική και ουσιαστική. Ανέβασε απόδοση η ομάδα του Κέρκεζ που έκανε πιο επιθετική την ομάδα του και ήρθε σχετικά γρήγορα η αντίδραση με την ισοφάριση από το Τεϊσέιρα και η αντεπίθεση δεν σταμάτησε…Ο Μάε που πέρασε αλλαγή στο παιγνίδι με εξαιρετικό σουτ έκανε την ολική ανατροπή δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΛ 2-1 στο 78΄.Τα επόμενα λεπτά ήταν αγχωτικά για όλους. Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και ο Χατζηλούκας έκανε αλλαγές για να δώσει νέα πνοή στην επίθεση ωστόσο η άμυνα της ΑΕΛ και ο Βοζίνια έλεγχαν το παιγνίδι στην περιοχή τους και άντεξαν στην πίεση με ψυχραιμία και πάθος χωρίς  να επιτρέψουν στο ΑΠΟΕΛ να βρεί ευκαιρία για την ισοφάριση. Έτσι η ΑΕΛ πανάξια πήρε μια μεγάλη νίκη που την ανεβάζει στην βαθμολογία δηλώνοντας παρουσία στη μάχη της Ευρώπης αλλά και του πρωταγωνιστικού ρόλου παρά τα πολλά προβλήματα. Το ΑΠΟΕΛ πήρε ότι έδωσε στο παιγνίδι. Βασικά του ατού υστέρησαν και δεν μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν από το μπλόκο του Κέρκεζ και ενώ προηγήθηκε δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα χάνοντας τον αγώνα και τρείς βαθμούς.

78΄ ΓΚΟΛ 2-1 Σέντρα του Μεντόγεβιτς, ο Μάε αμαρκάριστος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

75΄ Σουτ του Σόουζα, απέκρουσε εύκολα ο Βοζίνια.

72΄ Μακρινό σουτ του Ιωάννου, η μπάλα πέρασε έξω.

70΄ Πέναλτι ζήτησε η ΑΕΛ για χέρι του Ιωάννου όμως η επανάληψη της φάσης δεν ξεκαθάρισε αν υπήρχε παράβαση.

62΄ Ο Βούρος κράτησε τον Μάε, κάνοντας του φάουλ. Έπαιξε με τη… φωτιά ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ, αφού θα μπορούσε να αποβληθεί και με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά του χαρίστηκε ο διαιτητής.

60΄ ΓΚΟΛ 1-1 Σέντρα του Αβραάμ από αριστερά, αμαρκάριστος ο Α. Τεϊσέιρα, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

56΄ Διαμαρτυρίες στην ΑΕΛ για χέρι του Σιέλη. Ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ βρίσκει την μπάλα με το χέρι, όμως η παράβαση γίνεται εκτός περιοχής. Έπρεπε να δοθεί φάουλ υπέρ της ΑΕΛ.

56΄ Σέντρα του Αβραάμ, πλασέ του Αγκάνοβιτς, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπέλετς.

51΄ ΓΚΟΛ 0-1 Παράλληλη μπαλιά του Σόουζα στον Πάβλοβιτς, ο οποίος με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από την ΑΕΛ ότι η μπάλα πέρασε εκτός έξω πριν κάνει την πάσα ο Βούρος

44΄ Σέντρα του Βούρου, σουτ στην κίνηση από τον Γιάκολις, η μπάλα πέρασε έξω.

39΄ Πέναλτι ζήτησε η ΑΕΛ για σπρώξιμο του Μερκή στον Κάρλος. Σωστά δεν δόθηκε.

15΄ Μακρινό σουτ του Χουράδο, η μπάλα βρήκε στον Άλεφ και κατέληξε σε κόρνερ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου, Α. Τεϊσέιρα, Ράσο, Καστανιάγα, Μεντόγεβιτς (82΄ Γκοντάλ), Ζντραβκόφσκι, Αγκάνοβιτς, Αβραάμ, Κάρλος (59΄ Μάε), Χουράδο (79΄ Μαρκόσκι)
Στον πάγκο: 
Πρόσεκ, Αντάμοβιτς, Αντωνίου, Δ. Αβραάμ, Ν. ΤεϊσέιραΑΠΟΕΛ (Λούκας Χατζηλούκας): Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Σιέλης (70΄ Μακρής), Ιωάννου, Άλεφ, Σόουζα (86΄ Εφραίμ), Μάτιτς, Τάμαρι, Γιάκολις (66΄ Ντε Βινσέντι), Πάβλοβιτς
Στον πάγκο: 
Βάτερμαν, Γκέντσογλου, Χαλένιους, Ζοαοζίνιο, Αλωνεύτης
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λούκας Σωτηρίου (Π. Γεωργίου, Χ. Γεωργίου)Γ. Αναστασίου (Α. Ξάνθου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζντραβκόφσκι (3η), Α. Τεϊσέιρα, Μεντόγεβιτς (3η) / Βούρος (3η), Τάμαρι, Ιωάννου 
ΓΗΠΕΔΟ:
 ΤσίρειοΘΕΑΤΕΣ:  1550 εισιτήρια