30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινη γιορτή.Η Ομόνοια 3-2 την ΑΕΚ με μικρό ήρωα τον Κακουλλή

Πράσινη γιορτή.Η Ομόνοια 3-2 την ΑΕΚ με μικρό ήρωα τον Κακουλλή

By on 22 Δεκεμβρίου, 2019 0 5843 Views

Η Ομόνοια έκλεισε ιδανικά το 2019 και θα περάσει Χριστούγεννα στην κορυφή με 31 βαθμούς και ένα αγώνα περισσότερο από την Ανόρθωση που είναι δεύτερη με 30 βαθμούς. Στο παιχνίδι οι «πράσινοι» κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο, και το τελικό 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ, μάλλον είναι… κολακευτικό για την ομάδα της Λάρνακας. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ μέχρι το 80’ ήταν η… μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο, αν και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, υπήρξε άγχος και αγωνία μετά το γκολ του Κάσες, με την ΑΕΚ να κυνηγά την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε.

Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα στο 4’ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Γιόρντι Γκόμεθ, με την ΑΕΚ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με τον Θωμά Ιωάννου στο 32’. Ωστόσο, ο Ανδρόνικος Κακουλλής τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ομόνοια με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Τιάγκο στο 51’ έκανε το 3-1 μετά από ανάποδο ψαλίδι του Κακουλλή και ασταθή απόκρουση του Τόνιο, με τον Κάσες να μειώνει… απλά στο 82’.Ο νεαρός Ανδρόνικος Κακουλλή που πήρε την θέση του τιμωρημένου Νταρμπισάιαρ στο αρχικό σχήμα δικαίωσε τον Μπέργκ με το γκολ που πέτυχε αμέσως μετά το 1-1 αλλά και με την εκπληκτική του ενέργεια στη φάση του 3-1 και σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρήτημα των φίλων της Ομόνοιας

Με αυτή  τη νίκη, η Ομόνοια ανεβαίνει εκ νέου στην κορυφή, ξεπερνώντας την Ανόρθωση, αφού πάει στους 31′. Η ΑΕΚ μένει στους 18, και χάνει κι άλλο έδαφος στην μάχη που κάνει για την 4άδα.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Μαυρίας, Λέζιακς, Β. Γκόμες, Γ. Γκόμεθ, Ορτέγα(70′ Μικού-85′ Χούμποτσαν), Τιάγκο, Μποτεάκ, Κακουλλής(90+3 Κούσουλος)
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Μανρίκε, Κατελάρης, Χαραλάμπους, Τζιωνής, Εζρά

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Τρισκόφσκι(60′ Φιόλιτς), Χέφελ, Φακούντο(69′ Κάσες), Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Πλάνας, Σάστρε, Γιάννου(79′ Κίβενι)
Στον πάγκο: Τούμπας, Τάντι, Αναστασίου, Ρουίθ, Κωνσταντίνου, Στεφάνου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ορτέγα, Λούφτνερ(3η) / Τρουγιόλς(3η), Γιάννου, Φακούντο, Mοϊσόφ, Κάσες

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Λούφτνερ, Λανγκ, Β. Γκόμες, Μποτεάκ, Γ. Γκόμεθ, Τιάγκο / Τρουγιόλς, Πλάνας
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 11.801 (530 οι φιλοξενούμενοι)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λεόντιος Τράττος (Μ. Σωτηρίου, Ν. Καλησπέρας), Ν. Νεοκλέους (Μ. Αργυρού)