1 Ιουνίου, 2024
  • 1 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στα γιορτινά της η Γιουνάιτεντ διέλυσε την Νιουκαστλ 4-1.Γύρισε κι ο Πογκμπά

Στα γιορτινά της η Γιουνάιτεντ διέλυσε την Νιουκαστλ 4-1.Γύρισε κι ο Πογκμπά

By on 26 Δεκεμβρίου, 2019 0 314 Views

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε τα καλά της, διέλυσε με ανατροπή την Νιουκάστλ (4-1) κι έφτασε τις 21 νίκες σε Boxing Day, αποδεικνύοντας ότι είναι το αφεντικό των Εορτών στην Premier League. Δύο γκολ ο Μαρσιάλ, στο -4 από την τετράδα.  

Μετρούσε το μεγαλύτερο ποσοστό νικών την επομένη των Χριστουγέννων από κάθε άλλη ομάδα στην Premier League. Είχε να χάσει από το 1978 εντός έδρας σε αυτήν την περίσταση. Είναι η Boxing Day και το αφεντικό αυτής στα αγγλικά γήπεδα λέγεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή ήταν και η πιο ταιριαστή συνθήκη για να επιστρέψει σε νίκες και πειστικές εμφανίσεις η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η οποία έβαλε τα καλά της και συνέτριψε με 4-1 την Νιουκάστλ, υποχρεώνοντας την να φύγει χωρίς νίκη από το Μάντσεστερ για 34η φορά στα τελευταία 35 μεταξύ τους ματς και στον αντίποδα, να παραμείνει η χειρότερη ομάδα στην εορταστική ημέρα του αγγλικού ποοσφαίρου.

 Επιστροφή στη δράση για τον Πολ Πογκμπά που έφτασε τις 150 εμφανίσεις με τους Κόκκινους Διαβόλους. Δύο γκολ πέτυχε ο Μαρσιάλ.

Το ξεκίνημα του ματς δεν ήταν και το καλύτερο για τους fans των γηπεδούχων καθώς ο Λόνγκσταφ, πιτσιρικάς της Νιούκαστλ που είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στο ματς του πρώτου γύρου, έκανε το 0-1 μέσα από την περιοχή στο 17′ για το 0-1. Η παράσταση όμως, έμελλε να είναι για έναν ρόλο. Στο 24′ ο Μαρσιάλ έκανε το σουτ και ο Ντουμπράβκα γκάφα για το 1-1, στο 36′ με δυνατό αριστερό ο Γκρίνγουντ έδωσε προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ και στο 41′ ο Ράσφορντ έγραψε το 3-1 το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και το 51′ ο Μαρσιάλ έφυγε στην κόντρα από ένα από τα πολλά λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων και τσίμπησε την μπάλα εξαιρετικά πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα. Οι στροφές έπεσαν στη συνέχεια, ο Σόλσκιερ είχε την ευκαιρία να δει τον Πογκμπά και το 4-1 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν-Μπισάκα, Περέιρα, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ (46′ Πογκμπά), Μαρσιάλ (67′ Μάτα), Ράσφορντ (64′ Λίνγκαρντ), Γκρίνγουντ.

Νιούκαστλ (Μπρους): Ντουμπράβκα, Σερ, Φερνάντεζ, Λεζέν, Λόνγκσταφ Σ., Βίλεμς, Μανκίγιο, Αλμιρόν (63′ Γέντλιν), Λόνγκσταφ Μ., Ζοέλιντον, Γκέιλ (59′ Ατσού).