2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Η Γούλβς με ανατροπή σκότωσε…τη Μ. Σίτι (3-2)

By on 27 Δεκεμβρίου, 2019 0 432 Views

Η Σίτι άντεχε για 70 λεπτά με δέκα παίκτες, βρέθηκε μπροστά με 2-0 στο 50′, όμως, η Γουλβς έκανε την ανατροπή στο 89′ (3-2), αφήνοντας την ομάδα του Γκουαρδιόλα στο -17 από την Λίβερπουλ και όλα δείχνουν ότι ο τίτλος έχει κριθεί.

Δεν ήταν ένα κλασικό παιχνίδι Μάντσεστερ Σίτι. Το αντίθετο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα τελείωσε την αναμέτρηση με την Γουλβς με 37% ποσοστό κατοχής μπάλας το μικρότερο επί εποχής Καταλανού. Δέχθηκε 19 τελικές και αφόρητη πίεση από τους λύκους. Σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού έπαιξε συνειδητά πίσω από την μπάλα, σαν ομάδα που μάχεται για την παραμονή.

Όλα έχουν την εξήγηση τους. Η αποβολή του Έντερσον στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης αλλοίωσε τα πάντα, δημιούργησε άλλα δεδομένα. Οι πολίτες κόντρα στην ροή του παιχνιδιού προηγήθηκαν με 0-2, όμως στο τέλος δεν άντεξαν. Οι λύκοι βρήκαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και σέρβιραν ένα πικρό ποτήρι στους πρωταθλητές, που έμειναν ισόβαθμοι με την Λέστερ στο -13 από την κορυφή.

Σε ένα περίεργο πρώτο μέρος γεμάτο αμφισβητούμενες φάσεις και VAR, η Σίτι έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Έντερσον (12’), γεγονός που τερμάτισε πρόωρα την επιστροφή του Κουν Αγκουέρο στην αγωνιστική δράση.

Κι όμως με παίκτη λιγότερο οι πρωταθλητές μπήκαν μπροστά στο σκορ, χάρη σε ένα πέναλτι που έχασε δις ο Στέρλινγκ (δόθηκε επανάληψη την πρώτη φορά) με το Άγγλο επιθετικό να σκοράρει παίρνοντας το ριμπάουντ (25’).

Τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν, όταν από μαγική μπαλιά του Ντε Μπρόινε, ο Στέρλινγκ πλάσαρε εύστοχα για το 0-2 (50’), όμως το σενάριο του ματς ήταν εξωπραγματικό.

Ένα διαγώνιο σουτ του Τραορέ μείωσε άμεσα για τους λύκους (54’), με τον Αφρικανό ζογκλέρ να ταλαιπωρεί αφάνταστα την αντίπαλη άμυνα. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να ισοφαρίσει (70’), ωστόσο ήταν αυτός που γύρισε όλο το μομέντουμ. Με πονηρό τρόπο έκλεψε την μπάλα από τον Μεντί σε ζώνη έκαιγε και με συρτή σέντρα πρόσφερε το 2-2 στον Ραούλ Χιμένες (82’).

Η ψυχολογία είχε γυρίσει για τα καλά και στο 90ό λεπτό δόθηκε η χαριστική βολή. Ένα σλάλομ του Ντόχερτι κατέληξε στο γκολ της ζωής του και η ολική ανατροπή (90’, 3-2) ήταν γεγονός αφού στις καθυστερήσεις ο Στέρλινγκ τράνταξε το δοκάρι. Η φετινή χρονιά είναι γεμάτη αρνητικές εκπλήξεις για τον Πεπ Γκουαρντιόλα που ώρες – ώρες δεν πιστεύει αυτά που βλέπει…

Γουλβς (Σάντο): Πατρίσιο, Σαΐς, Κόουντι, Ντεντόνκερ, Μουτίνιο, Νέβες, Τζόνι (71′ Ρούμπεν), Ντόερτι, Ζότα (79′ Νέτο), Τραορέ, Χιμένες (94 Μπένετ)

 Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Μεντί, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Γουόκερ, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε (67′ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Μαχρέζ (46′ Γκαρθία), Αγουέρο (13′ Μπράβο).