8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν:Ήρθα εδώ για να κατακτήσω τίτλους.θα παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και με προσοχή στην άμυνα.

Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν:Ήρθα εδώ για να κατακτήσω τίτλους.θα παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και με προσοχή στην άμυνα.

By on 30 Δεκεμβρίου, 2019 0 4706 Views

Το ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει στο προπονητικό κέντρο « Parimatch Αρχάγγελος» το νέο του προπονητή Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν.Mετά τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ μίλησε ο νέος προπονητής της ομάδας:

ΚΟΡΕ ΙΝΓΚΕΜΠΡΙΓΚΤΣΕΝ
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που με επέλεξε. Είναι τιμή για εμένα να είμαι σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Είναι σημαντικό γιε εμένα και ανυπομονώ να δουλέψω για να βελτιώσω τα πράγματα. Όλοι γνωρίζουν την ιστορία του ΑΠΟΕΛ, είναι μια ομάδα που κερδίζεις συνεχόμενους τίτλους, πράγμα που δεν είναι εύκολο. Ήρθαν διάφοροι προπονητές και βοήθησαν και τώρα ήρθε η δική μου σειρά. Πρέπει να παίξουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θα μπαίνουμε μέσα για να κερδίσουμε, θα παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και με προσοχή στην άμυνα. Τουλάχιστον οι δέκα ποδοσφαιριστές πρέπει να σκέφτονται πιο επιθετικά, να είναι πιο δημιουργική η ομάδα. Προτιμώ να κερδίσω με 4-3 παρά με 1-0. Το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία. Ένας λόγος που ήθελα να έρθω να δουλέψω εδώ είναι γιατί ήρθα ξανά σαν προπονητής της Ρόζενμποργκ. Θέλω να ξεχάσω εκείνον τον αποκλεισμό αλλά είπα ότι θέλω να δουλέψω σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να ζήσω εκείνη την ατμόσφαιρα που έζησα τότε».

Για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ έβγαλε αμυντικές αδυναμίες: «Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να έχουμε μια δομή, να έχει ο κάθε ένας τον ρόλο του με περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Για εμένα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Για τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα: «Πρέπει να έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού είτε παίζουμε με την Βασιλεία, είτε με την Ομόνοια. Αυτό πρέπει να δουλέψουμε στις προπονήσεις και να το εφαρμόζουμε και στα παιχνίδια. Όταν ξέρει ο κάθε ένας τι θα πρέπει να κάνει ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Είδα την ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Ήρθα εδώ για να κατακτήσω τίτλους».
Γι’ αυτά που συνάντησε στο ΑΠΟΕΛ και για τον ρόλο του στην ενίσχυση μιας και μπαίνουμε μεθαύριο και επίσημα στην μεταγραφική περίοδο: «Πάντα όταν άκουγα για το ΑΠΟΕΛ γνώριζα ότι ήταν μεγάλη ομάδα αλλά πόσο μεγάλος σύλλογος είναι το διαπίστωσα καλύτερα όταν ήρθα από τις εγκαταστάσεις και όλα γύρω από την ομάδα, σπάνια τα συναντάς αυτά στην Ευρώπη. Μίλησα με τους παίκτες και τους είπα ότι θέλω να πετύχουμε πράγματα μαζί. Θα δούμε αρκετά βίντεο και θα δούμε τι λείπει από την ομάδα. Θα μιλήσω και μαζί με την διοίκηση, έχω το δικό μου πλάνο και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

-Το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη Νορβηγία σε σχέση με το Κυπριακό ποιο είναι; Και είναι στόχος σας να μείνετε για πολλά χρόνια; “Το ΑΠΟΕΛ σίγουρα θα μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα στη Νορβηγία. Εκεί έχουμε 2-3 πολύ καλές ομάδες κοντά στο ΑΠΟΕΛ αλλά οι υπόλοιπες είναι πιο πίσω. Σαν προπονητής της Ρόζενμποργκ έχεις πολλές απαιτήσεις, να κερδίζεις τίτλους και να παίζεις καλά για να έρχεται ο κόσμος. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εδώ, να προσελκύσουμε τον κόσμο με ελκυστικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα υπάρχουν και άσχημες εμφανίσεις που θα κερδίζεις 1-0 αλλά ο στόχος είναι το καλό ποδόσφαιρο για να ικανοποιούμε τον κόσμο. Εγώ ήρθα εδώ με στόχο να δείξω στον πρόεδρο ότι μπορώ να μείνω πολλά χρόνια. Αυτό ελπίζω και καθημερινά θα προσπαθώ να… επεκτείνω το συμβόλαιό μου για ακόμα μια μέρα. Φυσικά όταν γίνω 60 χρόνων θα με διώξουν! (γέλια). Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους”.

-Αν θα φέρει τους δικούς του συνεργάτες: “Είναι πιθανό να φέρω ίσως ένα άτομο. Υπάρχουν πολλοί ικανοί άνθρωποι εδώ, έχουμε ποιότητα στο επιτελείο που υπάρχει και δεν θα βιαστούμε”.