6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024

Κυρίαρχη της κορυφής η Τιμουράτη Ανόρθωση

By on 12 Ιανουαρίου, 2020 0 1679 Views

Η Ανόρθωση επιβεβαίωσε ότι μπορεί για τον τίτλο.Ο Τιμούρ Κετσπάγια την δημιούργησε από το καλοκαίρι και έφτιαξα ένα σύνολο από ατσάλι!Πανάξια κέρδισε το ΑΠΟΕΛ στο μεγάλο ντέρμπι 1-0 με γκολ Τού Βασιλσκάκη που πήρε τη θέση του Ράγιος που αποχώρησε τραυματίας.Ήταν η ομάδα που και στ 90’κυνίγησε τη νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ που είχε πρώτο στόχο να μη χάσει.

Η Ανόρθωση εκμεταλλεύεται στο έπακρον την απρόσμενη ισοπαλία της Ομόνοιας με την Πάφο και… αφήνει ακόμη πιο πίσω το ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι που σε ολόκληρο το παιχνίδι, έφτιαξαν μόνο μία καλή στιγμή με τον Πάβλοβιτς, και βλέπουν την κορυφή να απομακρύνεται.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους. Η Ανόρθωση είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, έπαιξε πιο δυνατά και προσπάθησε να επιβάλει το δικό της ρυθμός στο παιχνίδι. Από την άλλη οι γαλαζοκίτρινοι πίεσαν ψηλά, θέλοντας να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των γηπεδούχων από την άμυνα. Η Ανόρθωση αναγκάστηκε να συνεχίσει μετά το 39’ χωρίς τον Ράγιος, λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού. Ο αντικαταστάτητης του έκανε τη δουλειά του πάντως αφού πέτυχε το γκολ της νίκης.Τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς μεγάλη ευκαιρία, με τις τελικές προσπάθειες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, επικεντρωμένες στην τακτική την οποία ακολούθησαν.
Στο β’ ημίχρονο, ο Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε τον Ντούρις ως αλλαγή, όμως το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που βρήκε την πρώτη καλή στιγμή με τον Πάβλοβιτς στο 54’, όμως η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία η Ανόρθωση στο 63’ άνοιξε το σκορ. Ο Καλτσάς βρήκε με κεφαλιά τον Βασιλακάκη μέσα στην περιοχή, που πλάσαρε ιδανικά τον Μπέλετς. Το ΑΠΟΕΛ, προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε την κατοχή, όμως η Ανόρθωση ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες με Καλτσά (εκπληκτική απόκρουση του Μπέλετς)και Ντούρις να σκοράρει και δεύτερο γκολ.
Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Ανόρθωση να παίρνει μια μεγάλη νίκη, να πηγαίνει στο +9 από το ΑΠΟΕΛ, στο +4 από την Ομόνοια, και να αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ότι φέτος, είναι εδώ για τον τίτλο.Η Ανόρθωση εδικαιούτο και ένα πέναλτι στο 75′ όταν ο Βούρος έδιωξε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή για να ανακόψει τον Ντούρος όμως ο διαιτητής δεν έδωσε την παράβαση.Ο διαιτητής δεν εφάρμοσε τους πειθαρχικούς κανονισμούς και εκνεύρισε σε 3-4 φάσεις τους γηπεδούχους αφού αγνόησε κίτρινες κάρτες για παίκτες του ΑΠΟΕΛ που τουλάχιστον μία θα ήταν δεύτερη.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς, Σίλντενφελντ, Γκαλίτσιος, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Ράγιος(39′ Βασιλακάκης), Καλτσάς, Οκριασβίλι(87′ Μανθάτης), Κατσαράβα(46′ Ντούρις)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Εγγλέζου, Σαντίκ, Χατζιβασίλης, Κορέα

ΑΠΟΕΛ(Κ. Ινγκεμπρίγκτσεν): Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου, Άλεφ, Σόουζα, Ντε Βινσέντι(77′ Μάτιτς), Τάμαρι, Εφραίμ, Πάβλοβιτς(77′ Χαλένιους)
Στον πάγκο: Βάτερμαν, Γκέντσογλου, Γιάκολις, Μακρής, Αλωνεύτης, Σιέλης, Μπέζιακ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κ. Αρτυματάς, Βργκοτς / Εφραίμ, Άλεφ

ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Σελίν, Μανθάτης, Ντούρις, Καλτσάς, Γκαλίτσιος, Νταουσβίλι / Τάμαρι, Μάτιτς
ΘΕΑΤΕΣ: 9000 (περίπου)

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου
Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης
Β’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου
4ος: Τιμόθεος Χριστοφή
Παρατηρητής: Ανδρέας Ξάνθου