8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Σεμνά και ταπεινά.Ο πρωταθλητής βγαίνει τον Μάιο.(Αναμονή για Λόρια και Ράγιος)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Σεμνά και ταπεινά.Ο πρωταθλητής βγαίνει τον Μάιο.(Αναμονή για Λόρια και Ράγιος)

By on 13 Ιανουαρίου, 2020 0 442 Views

Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός του κόσμου της Ανόρθωσης για την πορεία της ομάδας με τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ να επιεβαιώνει ότι η φετινή Ανόρθωση μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια μέχρι το τέλος.Από την άλλη ο Κετσπάγια γνωρίζει πόσο δυσκολος και μακρύς είναι ο δρόμος στο πρωτάθλημα και κρατά προσγειωμένους και σε εγρήγορση τους παίκτες του ενώ η διοίκηση στέλνει το μήνυμα ότι ο πρωταθλητής βγαίνει τον Μάιο και όχι τον Ιανουάριο ζητώντας από τον κόσμο σταθερή στήριξη. Άλλωστε δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυριμούς και εφησυχασμό. Την Κυριακή υπάρχει άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ αλλά προηγείται την Τετάρτη ο πρώτος αγώνας κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο.

Σε αυτό τον αγώνα ο Κετπάγια αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές για να δώσει ανάσες σε παίκτες που έχουν συνεχή παρουσία στο πρωτάθλημα δίνοντας χρόνο σε αυτούς που περιμένουν την ευκαιρία. Υπάρχουν και τα προβλήματα τραυματισμών.Ο Ράγιος αποχώρησε με ενοχλήσεις και θα κάνει αγώνα δρόμου για να επανέλθει το συντομότερο.Σίγουρα την Τετάρτη δεν θα παίξει και υπάρχει αγωνία για την συμμετοχή του στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Ο Λόρια που επίσης αντιμετώπισε πρόβλημα την Τετάρτη θα παραχωρήσει την θέση του στον Παπαδόπουλο ενώ ο Μαργκάσα ετοιμάζεται μέλλον για το ντέρμπι. Στο αρχικό σχήμα την Τετάρτη θα είναι ο Βασιλακάκης που μπήκε αλλαγή και χάρισε τη νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ ενώ ίσως δούμε και άλλες 2-3 αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Τετάρτης .Στόχος και σε αυτό τον αγωνα το αποτέλεσμα που θα δίνει στην Ανόρθωση το προβλαδισμα για την πρόκριση στο κύπελλο.

Για την μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και όχι μόνο μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Σάββας Πηλακούτας.

«Ήταν μια σημαντική νίκη γιατί καλούμασταν να εκμεταλλευτούμε το αποτέλεσμα και την ισοπαλία της Ομόνοιας για να αυξήσουμε την διαφορά μας από αυτήν αλλά να αυξήσουμε και την διαφορά από το ΑΠΟΕΛ. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις. Ήταν μια μεγάλη μάχη για τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και για τους προπονητές στους πάγκους. Όπως είπε και ο προπονητής μας, δεν είναι και το πιο εύκολο να περιορίζεις την ομάδα του ΑΠΟΕΛ και να σου κάνει μόνο μια φάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βοήθησαν και οι ποδοσφαιριστές της μεσοεπιθετικής γραμμής. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια, η θέληση και η συγκέντρωση μας βοήθησαν. Αυτά μας έδωσαν τη νίκη σε ένα παιχνίδια που όπως είπα και πιο πάνω μας έδωσε την ευκαιρία να αυξήσουμε την διαφορά. Χαρίσαμε και μια σημαντική νίκη στον κόσμο μας» είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Είμαστε εντός των στόχων μας και είναι λογικό και επόμενο να επικρατεί ικανοποίηση. Την ίδια ώρα υπάρχει μπόλικος δρόμος, κανείς δεν κατακτά το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο. Είναι και τα πλέι οφ. Βλέπουμε την ομάδα μας να έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα και τον καλύτερο απολογισμό στα ντέρμπι. Είναι σημαντικά στοιχεία αυτά. Χρειάζεται αν συνεχίσουμε το ίδιο, ταπεινά, προσγειωμένα, να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και αν δείξουμε συνέπεια δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Τώρα έχουμε Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, μετά ντέρμπι με την Ομόνοια και γενικότερα υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια τα οποία θα πρέπει να διαχειριστούμε».
Για τον κόσμο: «Δεν είναι τυχαίο που το τόνισε στις δηλώσεις του. Ο κόσμος δημιούργησε πολύ καλή ατμόσφαιρα και στήριξε την ομάδα. Το ένιωσαν οι ποδοσφαιριστές. Τους ευχαριστούμε για την στήριξη τους και τους θέλουμε δίπλα μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ακόμα και όταν έρθουν και άσχημα αποτελέσματα».
Τι γίνεται με τους τραυματίες; «Πρέπει να περιμένουμε για όλους. Αποχώρησε τραυματίας ο Ράγιος, ο Λόρια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και θα περάσει από εξετάσεις. Στον Βασιλακάκη έγιναν ράμματα στο κεφάλι και θα δούμε και με αυτόν τι θα γίνει».
Για τα μεταγραφικά: «Δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε νέα. Βέβαια σε μια μεταγραφική περίοδο όλα μπορούν να αλλάξουν όταν δεν υπάρχουν υπογραφές. Ευελπιστούμε ότι θα κλείσει κάτι όπως επιθυμούμε».