7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024

Άνετη νίκη με …ανησυχία για τον άσο της Ομόνοιας

By on 15 Ιανουαρίου, 2020 0 286 Views

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ομόνοια η οποία συνέτριψε τον Ερμή και βρίσκεται ουσιαστικά με τα δύο πόδια στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Η Ομόνοια συνέτριψε με 5-0 τους Φτεροπόδαρους και περιμένει τον επαναληπτικό της επόμενης Τετάρτης (22/01) για να σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση.Η πεντάρα εξασφάλισε την πρόκριση όμως αυτό ήταν αναμενόμενο αυτό που δεν περίμεναν στην Ομόνοια ήταν ο τραυματισμός του Φαμπιάνο κια η ανησυχία για την πιθανότητα απουσίας του στο ντέρμπι με την Ανόρθωση δεν επέτρεψε τον πανηγυριμό της μεγάλη νίκης.
Οι πράσινοι μπήκαν πολύ δυναμικά στον αγώνα κι έδειξαν από την αρχή ότι ήθελαν να ξεμπερδέψουν από το πρώτο ματς με την πρόκριση.
Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Περέιρα σέντραρε και αντίπαλος ποδοσφαιριστής (Γαβριήλ) προσπάθησε να διώξει την μπάλα αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα με τον  Πάρντο να μην μπορεί να την μπλοκάρει.
Ο Τζιωνής σημάδεψε το δοκάρι στο 7ο λεπτό, ωστόσο, ο Κύπριος επιθετικός διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του τέσσερα λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ.
Λίγο πριν από την συμπλήρωση του ημιώρου η Ομόνοια ανέβασε τον δείχτη του σκορ σε 3-0 με πλασέ του Εζρά.
Αγωνία για Φαμπιάνο
Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο (34’) ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού, Φαμπιάνο έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του πήρε ο Κυριακίδης. Στην ομάδα επικρατεί αγωνία για την σοβαρότητα του τραυματισμού του, ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με την Ανόρθωση.
Στην επανάληψη Ομόνοια συνέχισε από εκεί που έμεινε αφού ο Τζιωνής πέτυχε άλλο ένα γκολ (51’) με κοντινό πλασέ, ύστερα από πάσα του Λέζιακς.
Οι ποδοσφαιριστές του Χένιγκ Μπεργκ έλεγξαν πλήρως στο ματς και στο 90’ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου αφού ο Μικού με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 5-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΕρμήςΠάρντο, Γαβριήλ, Μπελά, Μάρλον, Κυριάκου, Κύπρου (55′ Μπουλά), Σαρ, Λοϊζίδης, Ντεβέσα (46′ Καϊσερλίδης), Γεωργίου (60’Ορφανίδης), Πόπιν.
Ομόνοια:Φαμπιάνο (35′ Κυριακίδης), Λανγκ, Λούφτνερ, Περέιρα, Λέζιακς, Γκόμες (58′ Κούσουλος), Γκόμεθ, Ορτέγα, Τζιωνής, Εζρά, Κακουλλής (58′ Μίκου).