2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κρύο…παιγνίδι και επιφυλάχθηκαν για τον επαναληπτικό Ολυμπιακός-Ανόρθωση(0-0)

Κρύο…παιγνίδι και επιφυλάχθηκαν για τον επαναληπτικό Ολυμπιακός-Ανόρθωση(0-0)

By on 15 Ιανουαρίου, 2020 0 1114 Views

Ολυμπιακός και Ανόρθωση έμειναν στο 0-0 στο Μακάρειο για την β’ φάση του Κυπέλλου Coca Cola με αποτέλεσμα η πρόκριση να είναι ανοιχτή, και θα κριθεί στον επαναληπτικό που θα γίνει σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».Ο αγώνας ήταν πολύ μέτριος ασορτ’ι με το κρύο…
Σε ένα παιχνίδι όπου Πάμπος Χριστοδούλου και Τιμούρ Κετσπάγια πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δίνοντας χρόνο σε ποδοσφαιριστές του πάγκου, κάτι που επηρέασε. Μάλλον όμως επηρέασε περισσότερο το γεγονός ότι οι δυο ομάδες είχαν στο μυαλό τους τα δύσκολα παιγνιδια στο πρωτάθλημα με Πάφο και Ομόνοια έτσι ήταν προσεκτικές και δεν φόρτσαραν επιφυλάσσοντας την μάχη για την πρόκριση στον επαναληπτικό. Το α’ ημίχρονο κύλησε με τον Ολυμπιακό να φτιάχνει κάποιες φάσεις και να απειλεί κυρίως με τον Κα, όμως στο 34’ ο Κοφί – που έπαιζε κόντρα στην παλιά του ομάδα – δεν έβαλε σωστά το πόδι του για να σπρώξει την μπάλα στην εστία από πλεονεκτική θέση.
Στο β’ ημίχρονο, ο Τιμούρ Κετσπάγια έβαλε τον Ιωάννου στο παιχνίδι και άλλαξε κατά πολύ το παιχνίδι της «Κυρίας». Στο 50’ απείλησαν οι κυανόλευκοι με κεφαλιά του Κωστάκη Αρτυματά, όμως ο Βελλίδης ήταν εκεί. Στο 57’, ο Κα, που ήταν ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παπαδόπουλου. Η Ανόρθωση που ανέβασε ρυθμό, είχε ευκαιρία με τον Ντούρις στο 61’ και με τον Καλτσά στο 78’. Η μεγάλη της φάση όμως, ήταν στο 84’ όταν ο Παναγιώτης Αρτυματάς δοκίμασε το ανάποδο ψαλίδι, που σταμάτησε στην οριζόντια δοκό του Βελλίδη.
Έτσι, οι δύο ομάδες επικεντρώνονται πλέον στις επόμενες, και δύσκολες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς υπάρχουν ακόμη 14 ημέρες μέχρι τον επαναληπτικό.

ΦΑΣΕΙΣ

84′ Διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ανάποδο ψαλίδι από τον Παναγιώτη Αρτυματά, η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό του Βελλίδη, ο Γκαλίτσιος προσπάθησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει.
78′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ για την Ανόρθωση από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά που δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει έξω.
66′ Γύρισμα του Ροζέριο από τα αριστερά, ο Αζουλάο δεν κατάφερε να κάνει σωστή προβολή και να δώσει πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα.
61′ Καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Ο Ντούρις έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα γύρισε στον Σλοβάκο που έκανε το σουτ από δύσκολη θέση, με τον Βελλίδη όμως να αποκρούει.
57′ Ο Κα μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Παπαδόπουλου.
50′ Εκτέλεση φάουλ από τον Ιωάννου που έκανε το γέμισμα, κεφαλιά του Κωστάκη Αρτυματά, ο Βελλίδης θα μπλοκάρει.

45+2 Σέντρα από τον Σελίν, κεφαλιά του Σαντίκ, πάνω από την εστία του Βελλίδη.

34′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Αζουλάο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Κοφί έκανε την προβολή όμως δεν βρήκε στόχο.
24′ Διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι, ζητώντας πέναλτι για χέρι του Σελίν. Από την επαναληπτική προβολή, φαίνεται ο Ουκρανός να παίζει την μπάλα με το πόδι και στη συνέχεια αυτή βρίσκει στο στήθος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βελλίδης, Κίκο, Κυριάκου, Σωτηρίου, Νάνι, Ενόχ(60′ Βινίσιους), Παχίπης(73′ Οικονομίδης), Ροζέριο, Κοφί, Κα, Αζουλάο(68′ Αγιτέ)
Στον πάγκο: Μπάιζα, Ψάλτης, Σιντιμπέ, Ακόστα, Ανδρέου Λ., Ανδρέου Σ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Σελίν, Σίλντενφελντ, Π. Αρτυματάς, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Βασιλακάκης(46′ Ιωάννου), Ντούρις(64′ Κατσαράβα), Μανθάτης, Σαντίκ(64′ Καλτσάς)
Στον πάγκο: Γιωργαλλίδης, Εγγλέζου, Κατσαράβα, Πηλέας, Καλτσάς, Στυλιανού, Χατζηβασίλης, Κορρέα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου / Νταουσβίλι, Κ. Αρτυματάς, Γκαλίτσιος

ΘΕΑΤΕΣ: 500

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου
Α’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου
Β’ Βοηθός: Αντρέας Βίκτωρος
Τέταρτος: Δημήτρης Κουμή
Παρατηρητής: Μιχάλης Aργυρού