6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τέλος η αποχή των διαιτητών.Επιστροφή στη δράση από την Τετάρτη

Τέλος η αποχή των διαιτητών.Επιστροφή στη δράση από την Τετάρτη

By on 20 Ιανουαρίου, 2020 0 271 Views

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και αποφασίστηκε ο τερματισμός της αποχής των διαιτητών. Η δράση στα γήπεδα μας ξαναρχίζει την Τετάρτη με τους αγώνες κυπέλλου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, με το τέλος της σύσκεψης όπου αποφασίστηκε η επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στο πρωτάθλημα δήλωσε:

«Καταδικάζουμε για ακόμη μία φορά, την άνανδρη επίθεση προς τον διαιτητή. Σήμερα, διαβεβαιώσαμε τους διαιτητές, ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους, να τους παρέχει ασφάλεια. Λάβαμε κάποιες αποφάσεις, τις οποίες διαβιβάσαμε στους διαιτητές. Καλούμε όλους όσους έχουν πληροφορείς για θέματα διαφθοράς, να τα αναφέρουν στο σημείο επαφής, που έχουμε θέσει τον Ανώτερο Αστυνομικό  κ. Χριστόφορο Μαυρομμάτη ο οποίος θα λαμβάνει άμεσα τις πληροφορίες για σκοπούς προστασίας αλλά και χειραγώγησης αγώνων. Επιπλέον θέτουμε σε εφαρμογή, οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να καλέσει και να θέσει όποια στοιχεία ή πληροφορίες που αφορούν θέματα χειραγώγησης οποιουδήποτε αγώνα. Οι πληροφορίες αυτές που θα θελήσει να δώσει, μπορεί να είναι ανώνυμες . Οποιοσδήποτε πολίτης, έχει οποιοδήποτε θέμα που θέλει να θέσει ενώπιον των αρχών ή για θέματα χειραγώγησης αγώνων, θα μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε αστυνομικό σε μέρος της Κύπρου. Η αστυνομία, έχει λάβει κάποιες αποφάσεις, σε κρίσιμους αγώνες, όπου μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ανασφάλεια απέναντι στον οποιοδήποτε θα μπορεί να ζητήσει την προστασία, στα κρίσιμα παιχνίδια θα υπάρχει πλήρη συνεννόηση με όλους για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Η θέση της κυβέρνηση είναι, η πλήρης πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να καθαρίσει από αυτούς που το αμαυρώνουν, είτε λέγονται παράγοντες είτε ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι, αλλά και αυτοί που το μολύνουν, δεν μπορεί κανένας μας να πει με πειστικότητα ότι δεν υπάρχει κανένας παράγοντας, που να εμπλέκεται στο στήσιμο αγώνων δεδομένων ότι είχαμε αυτούς τους 85 φακέλους. Καλώ τα σωματεία της Ομόνοιας, της ΑΕΛ, την ΚΟΠ, όλες τις ομάδες, όλα τα σωματεία, κάθε φίλαθλο, που να κατέχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα καταθέσει. Όποιος αγαπά το ποδόσφαιρο, ήρθε η ώρα να μιλήσει. Να σταματήσει η ένοχη σιωπή. Καλώ τη βουλή να ψηφίσει, το νόμο των ιδιωτικών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Ελπίζω, μετά τις πολλές ταλαιπωρίες, να περάσει ο νόμος αυτή την Παρασκευή, είναι ένα απαραίτητο όπλο».

Ο Πρόεδρος τη ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης και το Αρχηγείο Αστυνομίας. Σήμερα είχαμε καλά νέα. Ευελπιστώ ότι με την αρωγή του κράτους, το πρωτάθλημα, να επαναρχίσει χωρίς φακέλους, χωρίς βία και με θέαμα. Θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα εντός της ημέρας. Θα γίνουν οι αγώνες κυπέλλου την Τετάρτη και το Σάββατο θα έχουμε τους αγώνες της αγωνιστικής που αναβλήθηκε. Ευχαριστούμε το κράτος και τον Υπουργό».
Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν: «Έγιναν κάποιες συζητήσεις. Θα υλοποιηθούν κάποια πράγματα και θα υπάρχει ο μηχανισμός που θα προστατεύει τους διαιτητές και τις οικογένειες τους».
Για το φάκελο που ήρθε χθες: «Η προσπάθεια του Υπουργείου και της Αστυνομίας είναι να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι το πιο εύκολο η προσαγωγή σε δίκη για τους φάκελους».

Ικανοποίηση στο Σύνδεσμο Διαιτητών μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. «Πήραμε τη διαβεβαίωση και από την πολιτεία. Θέσαμε κάποια ουσιώδη ζητήματα πήραμε θετική συγκατάθεση και είναι ένα γεγονός που μας ικανοποιεί πλήρως. Πρώτιστος σκοπός είναι η διαφύλαξη της ζωής του κάθε αθλητή» ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Πάπουτσος.