4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024

Εύκολα 3-1 την Ξάνθη ο Ολυμπιακός

By on 1 Φεβρουαρίου, 2020 0 360 Views

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος της Ξάνθης επί της οποίας επικράτησε εύκολα με 3-1 και σκόρερς τους Σουντανί (5′) – Ελ Αραμπί (42′) και αυτογκόλ του Φασίδη (52′). Με πέναλτι από λάθος του Σεμέδο μείωσαν οι φιλοξενούμενοι (71′ Κάστρο).  

Ο Ολυμπιακός – σε μία βραδιά με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση καθώς κόσμος και ΠΑΕ απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7 – επικράτησε της Ξάνθης με 3-1 έχοντας διακριθέντες κυρίως τους Ελ Αραμπί, Σουντανί, Τσιμίκα και έτσι επανήλθε στην κορυφή. Οι δύο πρώτοι σκόραραν και ενώ είχε αυτογκόλ ο Φασίδης. Η Ξάνθη μείωσε με τον Κάστρο με πέναλτι.

ΜΕ 4-2-3-1 & ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΗΜΑ Η ΞΑΝΘΗ
Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με Σα πορτιέρε, άμυνα με Ομάρ, Τσιμίκα, Μπα και Σεμέδο, κέντρο με Γκιγιέρμε – Μπουχαλάκη και τριάδα με Σουντανί, Βαλμπουενά και Μασούρα πίσω από τον φορ Ελ Αραμπί. Με σχηματισμό φυσικά στο 4-2-3-1.

Για την Ξάνθη στο 4-2-3-1 ο Αμπάντ ήταν ο κίπερ και στην άμυνα δεξιά ο Φασίδης, Καρασαλίδης και Λισγάρας τα δύο στόπερ και Κασάδο αριστερά. Κέντρο με Σόσα και Κοβάσεβιτς και άκρα με Θυμιάνη – Μπαριέντος. Ο Εντουάρντο Τεσεϊρα ήταν σε ρόλο πίσω από τον φορ Κάστρο.

ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΣΟΥΝΤΑΝΙ
Στο 5ο λεπτό ο Ελ Αραμπί έκανε εξαιρετική κίνηση, έκλεψε ψηλά την μπάλα από τον Κοβάσεβιτς και πάσαρε στον Σουντανί που με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 11′ μετά από κεφαλιά του Βαλμπουενά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Σουντανί από πολύ καλή θέση είχε κεφαλιά λίγο έξω. Στο 13ο λεπτό ο Ομάρ είχε ένα σουτ εκτός περιοχής που ήταν καλό και έφυγε έξω. Στο 14′ ο Φασίδης είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Σα. Αμέσως μετά από μπαλιά του Ομάρ και κεφαλιά του Μπουχαλάκη η μπάλα πήγε ελάχιστα έξω. Στο 22′ ο Σουντανί είχε ένα σουτ πάνω στον Λισγάρα με τους παίκτες των γηπεδούχων να ζητούν πέναλτι για χέρι.

Στο 28′ ο Αμπάντ έβγαλε με γροθιές ένα φάουλ του Βαλμπουενά. Στο 29′ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με εξαιρετική κίνηση και σέντρα του Τσιμίκα και κεφαλιά του Σουντανί. Στο 39′ ο Αμπάντ έβγαλε δύσκολα ένα καλό σουτ του Τσιμίκα που έγινε εκτός περιοχής. Στο 42′ ο κίπερ της Ξάνθης έβγαλε πάλι ένα σουτ του Ολυμπιακού. Του Γκιγιέρμε αυτήν την φορά.

ΤΟ 2-0 ΣΤΟ 43′ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ
Στο 43ο λεπτό ο Ελ Αραμπί από δημιουργός έγινε σκόρερ. Μετά το φάουλ του Βαλμπουενά ευρισκόμενος σε πολύ καλή θέση έκανε το 2-0 σε μία φάση που ελέγχθηκε και από το VAR για πιθανότητα οφσάιντ και δόθηκε το ΟΚ.

ΜΠΑΛΙΑ Ο ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ Ο ΦΑΣΙΔΗΣ ΣΤΟ 53′
Στο 53ο λεπτό ο Φασίδης στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα προ του Μασούρα έβαλε αυτογκόλ. Η φάση βγήκε μετά από γύρισμα του Σουντανί. Στην συνέχεια η Ξάνθη από λάθος της άμυνας και του Σεμέδο πήγε να βγάλει καλή φάση αλλά ο Σα επενέβη δύο φορές και “καθάρισε” τον κίνδυνο. Οι Ακρίτες απείλησαν και στην συνέχεια με ένα σουτ που έβγαλε ο Σα. Ήταν σουτ του Εντουάρντο Τεσεϊρα. Στο 67′ ο Ελ Αραμπί είχε χαμένο τετ α τετ.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΜΕΔΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΡΤΖΕΟΝ ΚΑΙ 3-1 Ο ΚΑΣΤΡΟ
Στο 71ο λεπτό ο Κάστρο μείωσε σε 3-1 με πέναλτι από τον Σεμέδο στον Στάρτζεον. Ο διαιτητής αφού περίμενε το VAR καθώς φάνηκε να είναι μαρκάρισμα εκτός της περιοχής τελικώς έδωσε πέναλτι που το έκανε γκολ ο Κάστρο για το 3-1. Ο Σεμέδο για την λανθασμένη αντίδρασή του πήρε και κίτρινη. Στο 88′ ο Μουλέν είχε ένα φάουλ έξω. Στο 92′ ο Χασάν δεν μπόρεσε να βρει γεμάτα την μπάλα για να σκοράρει με προβολή. Το ματς έκλεισε στο 3-1.