4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Μεγάλο διπλό για την ΑΕΚ με Κρίστιτσιτς κόντρα στον Ατρόμητο

Μεγάλο διπλό για την ΑΕΚ με Κρίστιτσιτς κόντρα στον Ατρόμητο

By on 2 Φεβρουαρίου, 2020 0 457 Views

Η ΑΕΚ έφυγε με το μεγάλο διπλό από το Περιστέρι, καθώς με την καρφωτή κεφαλιά του Κρίστιτσιτς επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου στο ντεμπούτο του Αραούχο!

Η ΑΕΚ κατάφερε και πήρε το διπλό στο Περιστέρι, με την κεφαλιά του Κρίστιτσιτς, επικρατώντας 0-1 του Ατρόμητου. Καλύτεροι οι «κιτρινόμαυροι» σχεδόν σε όλο το παιχνίδι…

Έτσι έπαιξαν

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-3-3. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά του Κιβρακίδη, Γούτα, Στρούγγη, Κατράνη. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Χαρίσης με τον Μπουσουλάτζιτς, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Ανδρούτσος. Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Νταβιώτης, αριστερό ο Ενσικουλού και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γιακουμάκης.

Από την άλλη, ο Μάσιμο Καρέρα, κατέβασε την ομάδα του με 3-5-2. Ο Μπάρκας ήταν στο τέρμα, με τους Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Σβάρνα στην άμυνα. Φουλ μπακ ήταν ο Λόπες με τον Μπακάκη, ενώ στον άξονα βρέθηκε ο Σιμόες με τον Σιμάνσκι και τον Κρίστιτσιτς. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Λιβάια με τον Αραούχο που επέστρεψε πριν λίγες μέρες στην Ένωση!

Μπήκε δυνατά η ΑΕΚ, δοκάρι με τον Σιμάνσκι

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκε αρκετά καλύτερα από τον Ατρόμητο στο γήπεδο. Πατούσαν καλύτερα σε αυτό και είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτα μια αδύναμη κεφαλιά του Αραούχο στο 13′ έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 20′ είχαμε την μία από τις δύο μεγαλύτερες φάσεις του πρώτου μέρους.

Μετά από σέντρα του Λιβάια, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μέγιερι. Στην επόμενη αμέσως φάση, λίγο έλειψε ο Σβάρνας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να δώσει προβάδισμα στον μέχρι εκείνη τη στιγμή, ανύπαρκτο Ατρόμητο. Η κεφαλιά που έκανε όμως έφυγε κόρνερ και η… καρδιά γύρισε στη θέση της!

Στο 30′ είχαμε και την δεύτερη μεγάλη φάση του πρώτου 45λεπτου και πάλι για την Ένωση. Σγυκεκριμένα, ο Σιμάνσκι μετά από ασίστ του Λιβάια και τον Αραούχο που άφησε έξυπνα την μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε από φάσεις στο 32′ με μια κεφαλιά του Στρούγγη να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπάρκα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κυριάρχησαν τα νεύρα, με τον Σιδηρόπουλο να χάνει το παιχνίδι και να βγάζει αρκετές κάρτες. Με τις δύο ομάδες να έχουν παράπονα για την διαιτησία του, με την ΑΕΚ να φωνάζει και για αποβολή του Κιβρακίδη.

Ευκαιρία ο Ατρόμητος, γκολ η ΑΕΚ!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ατρόμητο να απειλεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι με δικό του ποδοσφαιριστή! Συγκεκριμένα, ο Ανδρούτσος στο 54′ βρήκε με υπέροχη σέντρα από τα αριστερά τον Γιακουμάκη, η κεφαλιά του οποίου έφυγε άουτ.

Εννέα λεπτά μετά τη φάση αυτή, η ΑΕΚ που στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε το καλό πρόσωπο του πρώτου μέρους, βρήκε δίχτυα! Σέντρα του κορυφαίου Σιμάνσκι, κεφαλιά του Κρίστιτσιτς στην καρδιά της άμυνας του Ατρόμητου και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι «κιτρινόμαυροι», αν και δεν ανέβασαν ρυθμούς ούτε μετά το 0-1 στο β’ μέρος, απείλησαν στο 69′ με ένα σουτ του Μπακάκη. Από την άλλη ο Ατρόμητος, παρά τις αλλαγές του Παντελίδη, δεν έδειχνε να μπορεί να απαντήσει στο γκολ που δέχτηκε.

«Πάγωσε» το Περιστέρι με Γιακουμάκη

Στο 79′ όμως όλοι… πάγωσαν στο Περιστέρι. Αυτό γιατί ο Γιακουμάκης μετά από μια μονομαχία στον αέρα με τον Οικονόμου βρέθηκε αναίσθητος στο έδαφος. Τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων έτρεξαν αμέσως πάνω του και λίγα λεπτά αργότερα ο Έλληνας επιθετικός κουνήθηκε και οι καρδιές όλων… επέστρεψαν στις θέσεις τους. Ο επιθετικός του Ατρόμητου υπέστη προσωρινή απώλεια μνήμης και αφού συνήλθε αποχώρησε από το γήπεδο με τους Περιστεριώτες να τελειώνουν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές καθώς δεν είχαν άλλη αλλαγή.

Κοντά στο 0-2 στις καθυστερήσεις

Από την φάση του Γιακουμάκη και μετά, η ΑΕΚ πήρε χώρο στο γήπεδο κι έχασε δύο ευκαιρίες για το 0-2, με κορυφαία αυτή στις καθυστερήσεις. Πρώτα ο Λιβάια στο 85′ απείλησε με ένα σουτ έξω από την περιοχή με τον Μέγιερι να μπλοκάρει.

Στις καθυστερήσεις όμως και συγκεκριμένα στο 93′, ο Αλμπάνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή με την μπάλα έκανε το σουτ με τον Μέγιερι να αποκρούει, αλλά την μπάλα να έχει πορεία προς την εστία και τον Κατράνη να απομακρύνει την τελευταία στιγμή.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τον Κρίστιτσιτς λίγο αργότερα να αποβάλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση. Κίνηση που έκανε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ώστε να χάσει το ματς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, κι όχι αυτά με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη για το πρωτάθλημα.