17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0:Όταν ξύπνησε …σάρωσε

By on 9 Φεβρουαρίου, 2020 0 291 Views

Ο ΠΑΟΚ ήταν χαλαρός στο πρώτο ημίχρονο της Τούμπας, αλλά στην επανάληψη… ξύπνησε και σκόρπισε με 4-0 τον ΟΦΗ. Ο Ακπομ πέτυχε 2 γκολ (το 1ο με… ριμπάουντ σε χαμένο πέναλτι του Μπίσεσβαρ), από ένα Λάμπρου, Αουγκούστο.   

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να δώσει ανάσες σε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Λημνιό, Σφιντέρσκι) του ΠΑΟΚ κάτι που έφερε πολλές αλλαγές από τη μέση και μπροστά στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου».

Ο Άντερσον  Εσίτι ξεκίνησε δίπλα στον Γιόσιπ Μίσιτς, ο Λάζαρος Λάμπρου (πρώτη παρουσία στην αρχική 11δα σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ) στο δεξιό άκρο της επίθεσης, αντί του Δημήτρη Λημνιού, ενώ φανέλα βασικού πήραν οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Τσούμπα  Άκπομ, αλλά και ο Ομάρ Ελ Καντουρί που επέστρεψε μετά από απουσία πολλών ημερών, λόγω τραυματισμού.

Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και παρατάχθηκαν στην Τούμπα έχοντας πάρα πολλές απουσίες λόγω τιμωριών. Συγκεκριμένα οι Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης και Φιγκεϊρέδο έμειναν εκτός καθώς εκτίουν κάρτες, ενώ νοκ-άουτ είναι και οι τραυματίες Σακόρ, Φερέιρα.

Κακό θέαμα στο πρώτο μέρος

Το πρώτο μισάωρο πέρασε δίχως να το καταλάβουν οι περίπου 17.000 φίλαθλοι που αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμα της Κυριακής στις κερκίδες της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργούσε καλά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να έχουν κλείσει τους χώρους μπροστά από την εστία του Σωτηρίου.

Το πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ ήρθε ενώ το χρονόμετρο έδειχνε, ήδη, το 37ο λεπτό και η πρώτη χαμένη των φιλοξενούμενων δύο λεπτά αργότερα, μετά το λάθος του Μπίσεσβαρ και το σουτ του Σεμέδο, μεγέθυνε την γκρίνια στις εξέδρες. Οι πρωταθλητές παρότι είχαν την κατοχή (70%-30%) και άφησαν στην άκρη τη μονόπατη ανάπτυξη από τα αριστερά, με τον Μάτος από τα δεξιά να πατάει πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο δίχως την κλασική ευκαιρία και μηδέν τελικές στην εστία.

«Καθάρισε» μέσα σε δέκα λεπτά

Ο Φερέιρα είδε το πρόβλημα με το ξεκίνημα του β’ μέρους έριξε στο χορτάρι Λημνιό και Μαουρίσιο, με τον πρώτο να κερδίζει στο 49’ το πέναλτι από τον Μπράουν. Ο Μπίσεσβαρ νικήθηκε από τον Σωτηρίου από τα εννιά μέτρα, ωστόσο στην επαναφορά ο Άκπομ με εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0).

To 1-0 έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ, που μέσα σε δέκα λεπτά έκαναν ότι δεν έκαναν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Εκτός από το γκολ, ο  Άγγλος φορ του «Δικεφάλου» απείλησε εκ νέου στο 53’ με δυνατό σουτ την εστία του Σωτηρίου (με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι στην προσπάθεια του να αποκρούσει τη βολίδα του Άκπομ), ενώ στο 57’ ο Μάτος με κεφαλιά άγγιξε το 2-0.

Το δεύτερο πέναλτι του ΠΑΟΚ (60’), μετά το κράτημα του Γιαννούλη πάνω στον Λάμπρου, έδωσε την ευκαιρία στον Άκπομ αυτή τη φορά να βρει απευθείας το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 67’ ήταν η σειρά του Λάμπρου να σκοράρει με κεφαλιά από την ενδέκατη ασίστ του Μίσιτς για το 3-0, ενώ στο 83’ ο Ντάγκλας Αουγκούστο με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 4-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.