17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • O ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα-δύσκολα στη Λάρισα(1-2)

O ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα-δύσκολα στη Λάρισα(1-2)

By on 15 Φεβρουαρίου, 2020 0 337 Views

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα 2-1 της ελλιπέστατης ΑΕΛ (67′ Ηλιάδης – 14′ Λημνιός, 45′ + 2′ Αουγκούστο), η οποία διαμαρτύρεται δίκαια για πέναλτι στο 34′, όταν ο Σέρβος ρέφερι Γιοβάνοβιτς δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε εντός περιοχής χέρι του Αουγκούστο.

Βγάζοντας δύο πρόσωπα, ένα καλό στο πρώτο και ένα μέτριο προς κακό στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει από την Λάρισα επικρατώντας της ΑΕΛ με 2-1. Μια νίκη που φέρνει τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη θέση και τους 58 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Ολυμπιακό που έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκης.

Εκτός από τους «ασπρόμαυρους» που κέρδισαν, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι πρέπει να έχουν μείνει και στην ΑΕΛ. Οι… βυσσινί είτε λόγω τιμωριών, είτε λόγω τραυματισμών, κατέβασαν την ομάδα με μόλις 16 παίκτες, με πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές απουσίες, αλλά κοίταξαν στα μάτια τους πρωταθλητές. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μείωσαν σε 2-1, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά σίγουρα έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά με δεδομένες τις απουσίες που είχαν.

Το καθάρισε από το πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ναι μεν δεν είχε τις πολλές φάσεις, αλλά είχε δύο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 11′ έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Πέλκα να αστοχεί ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο έγινε το 0-1, με τον Λημνιό μετά την σέντρα του Μάτος, την πρώτη κεφαλιά του Λάμπρου και την δεύτερη του Άκπομ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Εξέταση var και γκολάρα Αουγκούστο

Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει τον έλεγχο μέχρι και το 34′. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Μόρας μετά από κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, ο Μαουρίσιο νέα με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Αουγκούστο που είχε γυρισμένη πλάτη, αλλά απλωμένο χέρι. Ο Γιοβάνοβιτς πήγε στο VAR και έδωσε συνέχεια στον αγώνα. Αυτή δεν ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, καθώς στις καθυστερήσεις, ένας… κεραυνός έκανε το 0-2.

Έκανε τα εύκολα-δύσκολα και αγχώθηκε χωρίς λόγο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει περισσότερο διάθεση να κρατήσει αυτό το 2-0, παρά να βγει μπροστά και να συνεχίζει να απειλεί, παρότι στο 56′ βρέθηκε μια ανάσα από το 0-3, με τον Πέλκα να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΛ ανέβαζε ρυθμούς και στο 67′ κατάφερε να μειώσει. Σκόρερ ο Ηλιάδης που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Το συγκεκριμένο γκολ ήταν και η καλύτερη στιγμή ως τ τέλος του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο.