19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:H μαρτυρία λήφθηκε μέσω τηλεφωνικής συνδιάλεξης που στην Κύπρο θεωρείται παράνομος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:H μαρτυρία λήφθηκε μέσω τηλεφωνικής συνδιάλεξης που στην Κύπρο θεωρείται παράνομος

By on 18 Φεβρουαρίου, 2020 0 447 Views

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, με αφορμή το Ισπανικό δημοσίευμα που εμπλέκει ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στην Κύπρο σε χειραγωγημένους αγώνες προ διετίας στο νησί.

«Αυτές οι μαρτυρίες στην συγκεκριμένη περίπτωση, μας στάλθηκαν από τις Ισπανικές από τις αρχές του 2019. Η μαρτυρία αυτή, προέκυψε μετά από δύο επιχειρήσεις των Ισπανικών αρχών το 2018. Η μαρτυρία ήταν, συγκεκριμένου Ισπανού ποδοσφαιριστή, όπου αγωνιζόταν τότε στην Κύπρο και υπάρχουν πιθανά στοιχεία χειραγωγημένων αγώνων. Από τις Ισπανικές αρχές, έγινε καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και σύμφωνα με αυτές, υπήρχε σήμα από κυπριακό τηλέφωνο. Λόγω του ότι αυτό το μέτρο όμως είναι παράνομο για χρήση στην Κύπρο, δόθηκε ενώπιων της νομικής υπηρεσίας απ’ όταν και ήρθε η ενημέρωση. Μετά από συνεννόηση που έγινε, αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί συνάντηση, με σκοπό να ληφθεί το πλήρες ιστορικό. Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23/7/19, συμμετείχαν πέραν από των κυπριακών αρχών ήταν και η Europol και η αστυνομία της Ισπανίας. Οι Ισπανικές αρχές, είχαν συλλάβει και ανακρίνει τον ποδοσφαιριστή, που αφέθηκε ελεύθερος. Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, οι συνομιλίες απομαγνητοφωνήθηκαν και μεταφράστηκαν από τα Ισπανικά στα Αγγλικά από τον Οκτώβριο το 2019 και τέλος του Ιανουαρίου 2020 στάλθηκε στη νομική υπηρεσία», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Σε αυτή την μαρτυρία, αναφέρει κάποιους παίκτες από την Ισπανία, όπως και τον συγκεκριμένο, που είχε επαφή με κάποιον ομοεθνή του. Έχουν γίνει κάποιες εξετάσεις, όμως δεν έχει κληθεί κάποιο πρόσωπο για κατάθεση αφού όπως προανέφερα η μαρτυρία λήφθηκε μέσω τηλεφωνικής συνδιάλεξης που στην Κύπρο θεωρείται παράνομος. Δεν υπάρχει περίπτωση να προβούμε σε τέτοια ενέργεια, όσο αφορά τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης μέχρι στιγμής. Έχουμε πληροφορίες στα χέρια μας που αναφέρουν πως είχαν συλληφθεί 21 πρόσωπα το 2018 στην Ισπανία σε σχέση με παρόμοια θέματα. Δυστυχώς δεν είχαμε διερεύνηση, όσο αφορά τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και φαίνεται ότι δεν προέκυψε κάτι αφού αφέθηκε ελεύθερος».