19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mε εγγύηση 75 χιλ και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ελεύθεροι μεχρι τη δίκη οι Μασιάς και Κωνσταντίνου

Mε εγγύηση 75 χιλ και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ελεύθεροι μεχρι τη δίκη οι Μασιάς και Κωνσταντίνου

By on 20 Φεβρουαρίου, 2020 0 327 Views

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι και την έναρξη της δίκης. Του αιτήματος ακολούθησε νομική μάχη, με το δικαστήριο να αποφασίζει τελικά, όπως οι δύο κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι, υπό όρους, καθώς υπάρχουν οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής τους. Ορίστηκε χρηματική εγγύηση ύψους 75 χιλιάδων ευρώ, με δύο αξιόχρεους εγγυητές, ενώ οι δύο έχουν παραδώσει και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Οι συγγενείς των δύο που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, ξέσπασαν αμέσως σε χειροκροτήματα.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο ανέφερε επίσης πως έχει δει το μαρτυρικό υλικό και πως πρόκειται για περιστασιακή μαρτυρία. Εναπόκειται στην Κατηγορούσα Αρχή να την διασυνδέσει. 

Υπενθυμίζεται ότι ο διαιτητής, Ανδρέας Κωνσταντίνου και πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου β κατηγορίας, Δημήτρης Μασιάς ηλικίας 33 και 39 ετών αντίστοιχα, φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση, για τα αδικήματα της συνωμοσίας, της χειραγώγησης αγώνα και της παράβασης του νόμου περί ΚΟΑ. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν από τις 3 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν τον ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε μεταξύ Οθέλλου Αθηένου και Αγίας Νάπας για τη β κατηγορία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, στο γήπεδο του Οθέλλου στην Αθηένου.  Δικηγόρος του Δημήτρη Μασιά είναι ο Κρίς Τριανταφυλλίδης και του Αντρέα Κωνσταντίνου ο Άντρος Πελεκάνος.