4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χάθηκε το πλεονέκτημα όχι ο στόχος για την Ανόρθωση

Χάθηκε το πλεονέκτημα όχι ο στόχος για την Ανόρθωση

By on 2 Μαρτίου, 2020 0 2463 Views

Άλλος ήταν ο στόχος της Ανόρθωσης στα τελευταία δυο παιγνίδια του πρωταθλήματος και αλλού πήγαν τα αποτελέσματα. Οι ήττες από τον Εθνικό και την ΑΕΚ αφαίρεσαν το πλεονέκτημα που είχε και με το οποίο θα ήθελε να μπει στην β΄φάση ωστόσο οι ελπίδες για τον τίτλο δεν χάθηκαν. Θα ξεκινήσει πλέον από την ίδια ευθεία με τους άλλους διεκδικητές και θα δώσει την μάχη.

Ασφαλώς θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν διατηρούσε το πλεονέκτημα που δημιούργησε αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοικτά. Σίγουρα αν τον Αύγουστο έλεγαν ότι η Ανόρθωση θα είναι εδώ που είναι σήμερα όλοι στην ομάδα θα ήταν ευχαριστημένοι. Η πορεία στον Α΄ γύρο δημιούργησε μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά οι μαζεμένοι αγώνες τους τελευταίους δυο μήνες κούρασαν την Ανόρθωση και ήρθε φυσιολογικά η πτώση της απόδοσης της.

Ο τραυματισμοί των Μαργκάσα, Οκριασβίλι, Ράγιος  που τους κράτησαν εκτός μάχης αρκετούς αγώνες επηρέασαν .Η επιστροφή του Ράγιος δεν ήταν όπως το ξεκίνημα και ο έμεινε κολλημένος στα 14 γκολ που πέτυχε πριν τον τραυματισμό του ενώ είναι και ο Καλτσάς ντεφορμέ γεγονός που επηρέασε αρνητικά την επίθεση. Αν οι Ράγιος και Καλτσάς είχαν την φόρμα του Α΄ γύρου μαζί με το ανέβασμα του Οκριασβίλι θα ήταν διαφορετική η εικόνα της Ανόρθωσης.

Με την ΑΕΚ παρόλο που δεν ήταν καλή η Ανόρθωση δέχθηκε δυο γκολ χωρίς …φάση. Στο πρώτο αχρείαστο φάουλ από τον Καλτσά και κακός υπολογισμός από το Λόρια και στο δεύτερο πάλι κακή απόκρουση σε κόρνερ από τον Λόρια σε εύκολο σουτ και στην εκτέλεση του ομαδικός ύπνος της άμυνας στο πρώτο δοκάρι. Από την άλλη όταν ανέβασε απόδοση με τους Μαργκάσα –Κατσαράβα μπορούσε να φθάσει στην ισοφάριση αλλά δεν είχε τύχη στο δοκάρι του Γκαλίτσιου και στην τελευταία φάση του αγώνα.

 Δυστυχώς για την Ανόρθωση ο Ανανίτζε που ήρθε τον Γεννάρη δεν βοήθησε καθόλου ούτε δείχνει έτοιμος να βοηθήσει ενώ ο Χριατοφή που βοήθησε σε τρία παιγνίδια θα χάσει τα δύο επόμενα λόγω τραυματισμού.

 Από εδώ  και πέρα υπάρχουν 10 ντέρμπι στο πρωτάθλημα και το ευχάριστο  για τον Κετσπάγια είναι ότι τελείωσαν τα συνεχόμενα παιγνίδια Τετάρτης-Σ/Κ και έχει την ευκαιρία να φρεσκάρει τα πόδια των παικτών. Με φρέσκα πόδια και ανέβασμα της ψυχολογίας η Ανόρθωση είναι μέσα στην μάχη του τίτλου και θα δώσει ότι μπορεί για να διεκδικήσει τις πιθανότητες της.

 Υπάρχουν και παίκτες στον πάγκο που μπορούν να δώσουν βοήθειες ,η επιστροφή του Μαργκάσα δίνει λύσεις αλλά το πιο βασικό είναι να ανεβάσουν ξανά  απόδοση οι Ράγιος και Καλτσάς αφού οι δική τους απόδοση είναι βαρόμετρο για το σύνολο.

Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό της ομάδας παρά τα τελευταία αποτελέσματα γιατί αναγνωρίζει την υπερπροσπάθεια που έγινε από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και θα στηρίξει την προσπάθεια μέχρι το τέλος! Άλλωστε ο βασικός στόχος αρχικά  ήταν η έξοδος στην Ευρώπη και η πορεία ανέβασε τις προσδοκίες για τον τίτλο τον οποίο θα διεκδικήσει ενώ βρίσκεται και στους  το κυπέλλου.