4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024

Η Τσέλσι πέταξε έξω από το κύπελλο την Λίβερπουλ

By on 3 Μαρτίου, 2020 0 555 Views

Η Τσέλσι είχε δύο αναγκαστικές, δύο δοκάρια, καθαρές ευκαιρίες στην επανάληψη και με 2-0 λύγισε την Λίβερπουλ και πήγε στους «8» του FA Cup.. Τρίτη ήττα για την Λίβερπουλ στα τελευταία τέσσερα ματς.

Σε ένα ματς το οποίο ήταν ροντέο στο πρώτο μέρος και όλο… Μπλε στο δεύτερο, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ θα μπορούσε να έχει βάλει περισσότερα γκολ σε εκείνη του Γίργκεν Κλοπ, όμως σίγουρα δεν θα στεναχωρηθεί με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Λονδρέζοι τήρησαν την παράδοση φτάνοντας τις 7 νίκες σε βάρος των Reds σε 11 ματς στο FA Cup και θα μπορούσαν σίγουρα περισσότερα κόντρα σε μια εντελώς άχρωμη, χωρίς ιδέες και νεύρο, Λίβερπουλ.

Στο 13’ ο Φαμπίνιο κοιμήθηκε, η μπάλα πήγε στο Γουίλιαν που δεν το σκέφτηκε πολύ και με σουτ εκτός περιοχής τρύπησε τα χέρια του Αντριάν, ο οποίος έδειξε ότι δεν είχε καλή ορατότητα (1-0). Στο 17’ ο Μάρκος Αλόνσο έφτασε κοντά με φάουλ αλλά πιο κοντά έφτασε η Λίβερπουλ στο 20’ όταν ο Κέπα έκανε τρομερή τριπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Μανέ, Οριγκί, Τζόουνς κρατώντας το προβάδισμα. Ο Μανέ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 31’ όταν ανάμεσα από τέσσερις παίκτης της Τσέλσι έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Κέπα σε νέα επέμβαση, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με την αναγκαστική αλλαγή των Μπλε στο 42’ με τον Μάουντ να μπαίνει αντί του τραυματία, Κόβατσιτς.

Οπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο καθώς ο σκόρερ, Γουίλιαν, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του του Ζορζίνιο. Αυτό το 45λεπτο όμως δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο αφού η ομάδα του Λάμπαρντ βρήκε χώρους και το τελικό 2-0 είναι φτωχό βάσει των ευκαιριών. Στο 62’ το φάουλ του Μάουντ πήγε στο οριζόντιο αλλά δύο λεπτά μετά, ο [πρώην Evertonian] Μπάρκλεϊ έκανε τρελή κούρσα, άφησε πίσω τον Φαμπίνιο, χόρεψε τον Γκόμες και τίναξε τα δίχτυα του Αντριάν για το 2-0. Στο 67’ όλη η Λίβερπουλ είχε ανέβει, ο Πέδρο έφυγε σε απίθανο ξέφωτο αλλά δεν είχε γκάζι και δεν τελείωσε καλά και στο 74’ ο Ζιρού πλάσαρε όμορφα με το αριστερό αλλά η μπάλα πήγε στο παραθυράκι κοντά στο δοκάρι.