6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΔΡΕΑΣ:Για θέμα υγείας καλύτερη λίγη υπερβολή παρά υποτίμηση

ΑΝΔΡΕΑΣ:Για θέμα υγείας καλύτερη λίγη υπερβολή παρά υποτίμηση

By on 11 Μαρτίου, 2020 0 281 Views

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για τοι σκηνικό που διαμορφώνεται λόγω του κορωνοϊού.
Η αρχική του τοποθέτηση: «Πρόκειται για σοβαρότατο θέμα υγείας, καλύτερα να υπερβάλουμε λίγο, παρά να το υποτιμούμε. Δεν είμαστε σε επικίνδυνα επίπεδα, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει».
Για τα όσα έγιναν χθες με τις ανακοινώσεις ΚΟΑ και Κυβέρνησης που προκάλεσαν σύγχυση: «Υπήρξε μια σύγχυση. Εμείς συγκαλέσαμε μια έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι στον ΚΟΑ και είχαμε όλους τους υπεύθυνους του οργανισμού. Κάναμε μια μεγάλη σύσκεψη και κάναμε δηλώσεις, μετά το πέρας της σύσκεψης. Γινόταν την ίδια και η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Από το βράδυ είχα συνομιλία με τον Υπουργό Παιδείας. Είχα ενημέρωση από τους ανθρώπους του προεδρικού για το τι λεγόταν στη σύσκεψη. Ήξερα τι γινόταν, όμως δεν μπορούσα να ανακοινώσω ότι πάμε για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, προτού, έχουμε κάτι επίσημο από την Κυβέρνηση. Όντως, εμείς δεν κάναμε εισήγηση για κλείσιμο, αλλά ήταν απόφαση του Υπουργικού, μετά από εισήγηση του Υπουργού Υγείας. Μας κράξανε και είπαν ότι υπήρξε έλλειψη συντονισμού».
Αν τους ζητήθηκε να κάνουν κάποια εισήγηση: «Όχι. Ήταν πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας, ο οποίος έχει καθημερινή επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».
Αν θεωρεί πως τα μέτρα που λήφθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα».
Για όσους λένε ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση για αναστολή: «Αν ήμουν προπονητής των ομάδων που προπορεύονται, δεν θα ήθελα με τίποτα να σταματήσω να παίζω. Εδώ είναι θέμα υγείας. Θα πρέπει να το δούμε με αυτή την άποψη».
Για τα μέτρα που θα ληφθούν σε κλειστά γήπεδα: «Υπάρχουν ξένες αποστολές που προπονούνται στα κολυμβητήρια μας. Είναι από Πολωνία και Τσεχία. Δεν είναι στην επικίνδυνη κατηγορία. Πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα, ειδικά για τα κλειστά γήπεδα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Να μην υπάρχει συνωστισμός σε χώρους».
Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε εισήγηση για προβολή των αγώνων του Πρωταθλήματος σε ανοικτή ζώνη: «Θα μιλήσω με την ΚΟΠ. Η πρόταση μας είναι, αν και εφόσον ξεπεραστούν τα προβλήματα με εμπορικές συμφωνίες να προβληθούν οι αγώνες σε ανοικτή ζώνη. Αν δεν γίνει αυτό, θα μαζευτεί ο κόσμος σε υποστατικά για να δουν τους αγώνες και αυτό δεν είναι καλό. Θα το εισηγηθούμε στην ομοσπονδία, αλλά όπως είπα και πριν, θα πρέπει να δούμε και τα νομικά θέματα με τις πλατφόρμες. Η καλή θέληση υπάρχει και θα βρούμε τον τρόπο να εξυπηρετηθεί ο κόσμος».
Για την ανάρτηση του Αντώνη Γιαννουλάκη για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η προετοιμασία του Μίλαν Τραΐκοβιτς: «Είναι γνωστό το θέμα σε μας. Χθες, είχαμε συνάντηση με το ΓΣΠ. Το κουβεντιάσαμε και αυτό το θέμα. Υπάρχει πρόβλημα με το ταρτάν. Είναι χρόνια που υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Το τρέξαμε πάρα πολύ. Τώρα είμαστε έτοιμοι να βγούμε σε δημόσιες προσφορές για να το αλλάξουμε. Στο «Στέλιος Κυριακίδης» είναι άθλια η κατάσταση. Βγήκαμε σε προσφορές και θα πρέπει να κλείσει για δέκα μήνες το γήπεδο. Θα μιλήσει και με την ποδοσφαιρική ομάδα της Πάφου. Δεν γίνεται να έχουμε τα έργα και να παίζουμε πρωτάθλημα. Κάνουμε πολλές προσπάθειες για να λύσουμε τα προβλήματα. Με τις πολλές διαδικασίες σου πέφτουν τα μαλλιά, όσα σου έμειναν».