17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024

Aυτά θα συζητηθούν στην τηλεδιάσκεψη της UEFA

By on 17 Μαρτίου, 2020 0 621 Views

Οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Τρίτης (1703) για το πως να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξαιτίας του κορονοϊού.

Τι συμβαίνει: 

Ο πρόεδρος της Uefa, Αλεξάντερ Κέφεριν, έχει συγκαλέσει συνάντηση των 55 ενώσεων του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ομάδων, για να συζητήσουν το μέλλον του ποδοσφαίρου μετά το ξέσπασμα του covid-19.

Το θέμα συζήτησης:

Οπως είναι αναμενόμενο όλες οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις πηγαίνουν πίσω, εξαιτίας του ιού και έτσι θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις για το Euro 2020, το Champions League και το Europa League.

Οι λόγοι:

Ο κορονοϊός έχει χτυπήσει όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με εξαίρεση μερικά. Ρωσία, Ουγγαρία, Σερβία, Ουκρανία και Τουρκία συνεχίζουν κανονικά τα πρωταθλήματα τους. Η Τουρκία διεξάγει παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Την Δευτέρα η Ουγγαρία ανακοίνωσε πως και το δικό της πρωτάθλημα, όπως τα περισσότερα, θα αναβληθεί. Ολοι οι αγώνες του Champions League και του Europa League που ήταν προγραμματισμένοι γι’ αυτή την εβδομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν. Στη τηλε-διάσκεψη θα συζητήσουν την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής κι αυτών των παιχνιδιών. Οσον αφορά το Euro 2020 λίγες είναι οι πιθανότητες για να διεξαχθεί φέτος.

Μέχρι πότε:

Το Euro 2020 δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα μεταφερθεί τον χειμώνα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο. Αλλιώς υπάρχει και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί από το νέο έτος. Κι αυτό διότι, θα δώσει την ευκαιρία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Τα οικονομικά προβλήματα:

Ολα τα πρωταθλήματα έχουν τηλεοπτικά συμβόλαια για την προβολή τους. Αυτό «αναγκάζει» τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των διοργανώσεων. Η Premier League έχει τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά συμβόλαια, ξεπερνώντας τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, όλα αυτά τα χρήματα θα χαθούν.

Champions League & Europa League

Οι αναμετρήσεις για το Champions League και το Europa League, αναβλήθηκαν όπως ήταν λογικό. Μία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι είναι από την προημιτελική φάση και ύστερα, τα ματς να διεξαχθούν σε ένα μίνι-τουρνουά σε μία χώρα. Αυτό όμως δεν βρίσκει σύμφωνες τις περισσότερες ομάδες.

Αυτά κι άλλα πολλά θα συζητηθούν το μεσημέρι της Τρίτης (17/03) από τους ανθρώπους της UEFA, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα του κορονοϊού που επηρεάζει τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.