22 Μαΐου, 2024
  • 22 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΒΡΟΣ:Φεύγουν από τα σύνορα οι μετανάστες

ΕΒΡΟΣ:Φεύγουν από τα σύνορα οι μετανάστες

By on 27 Μαρτίου, 2020 0 573 Views

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα μεταβεί στον Έβρο καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως εκκενώνεται ο καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών στις Καστανιές.

«Σχεδιάζουμε τις κινήσεις για την επόμενη μέρα, δεν εφησυχάζουμε. Πιθανών να μεταβώ στον Έβρο για να διαπιστώσω αυτό που λαμβάνω ως πληροφορία, ότι διαλύεται ο καταυλισμός στις Καστανιές και οι μετανάστες επιβιβάζονται σε λεωφορεία για το εσωτερικό της Τουρκίας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

«Φαίνεται ότι η Τουρκία αλλάζει στάση αλλά εμείς δεν αλλάζουμε τίποτα στη διάταξή μας. Ο συναγερμός παραμένει. Δεν λήγει ο συναγερμός και όταν έχουμε πλήρη εικόνα θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα άρχισαν να μεταφέρουν στο δάσος σκηνές και άλλα υλικά, τα οποία και έκαψαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρήθηκε, επιπλέον, μαζική επιβίβαση σε λεωφορεία προς επιστροφή για την Τουρκία.