8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Αύξηση κρουσμάτων.Άλλα 35 σήμερα και ακόμα ένας νεκρός

Αύξηση κρουσμάτων.Άλλα 35 σήμερα και ακόμα ένας νεκρός

By on 29 Μαρτίου, 2020 0 398 Views

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός έφτασε στα 214. Αυξήθηκε και ο αριθμός των νεκρών καθώς έχασε την μάχη ακόμα ένας.
Όσον αφορά τα νέα κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως
Πρόκειται για 2 από Ευρωπαϊκές Χώρες
31 άτομα μέσω ιχνηλάτησης
Και δύο άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.
Πλέον το σύνολο ανήλθε στα 214.

Αρκετά από τα νέα κρούσματα είναι από συγγενικές επαφές, επεσήμανε ο δρ Κωστρίκης. 31 από τα 35 άτομα, είναι μέσω ιχνηλάτησης. Σημαίνει αυτό ότι τα άτομα που εντοπίστηκαν δεν λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα. Συνεχίζονταν δηλαδή κανονικά οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις. 

Επίσης, ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος από τον ιό στην Κύπρο. Πρόκειται για 68χρονο.

Τα 214 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 6,447 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τα 126 από τα 214 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 18 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Όπως σημείωσε ο δρ. Κωστρίκης, από την ιχνηλάτηση των περιστατικών διαπιστώνεται ότι η μετάδοση του ιού έγινε στο οικογενειακό περιβάλλον αρκετών από τους ασθενείς, γεγονός που δείχνει ότι δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα προστασίας.
 
“Δεν έχει νόημα να περιοριζόμαστε στο σπίτι, αλλά από την άλλη να οργανώνουμε οικογενειακές συνάξεις, τραπέζια ή παιχνίδια με τους φίλους. Επαναλαμβάνω ότι από τη μια στιγμή στην άλλη τα πράγματα με αυτόν τον ιό μπορεί να γίνουν οριακά για τη χώρα μας. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να λειτουργεί υπεύθυνα” τόνισε.