4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ:40 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένας νεκρός

ΚΥΠΡΟΣ:40 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένας νεκρός

By on 3 Απριλίου, 2020 0 478 Views

Άλλο ένα πρόσωπο έχασε τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Υπουργείο Υγείας με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στις ελεύθερες περιοχές στους 11. Πρόκειται για άνδρα 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα.
Επίσης, το υπουργείο υγείας, ανακοίνωσε ακόμη 40 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσής για τον αριθμό των ανθρώπων που εντοπίζονται  θετικοί στη  νόσο στην Κύπρο.
Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές ανήλθε στα 396.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης  που  έχει αναλάβει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα νέα κρούσματα αφορούν:
29 ιχνηλάτηση επαφών
9 των οποίων το ιστορικό διερευνάται.
2 άτομα που επέστρεψαν από ταξίδι.


Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πέραν των 9.000 εργαστηριακών αναλύσεων.

Τα 268 από τα 396 περιστατικά προέρχονται από την Κύπρο, ενώ 27 άτομα που νοσηλεύτηκαν έχουν αποθεραπευθεί.

«Τα σημερινά αποτελέσματα έχουν μια αριθμητική και επιδημιολογική αλληλουχία με εκείνα των τελευταίων ημερών και υπό αυτή την έννοια δεν μας προκαλούν έκπληξη.Είναι πέραν από εμφανές ότι υπήρξε διασπορά του ιού στον πληθυσμό. Για το λόγο αυτό σας καλούμε όπως ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες για αυτοπεριορισμό και να τηρείτε τους κανόνες ατομικής υγιεινής», σχολίασε για τα νέα δεδομένα ο δρ. Κωστρίκης.

Διαβάστε: Συγκινεί μέλος πληρώματος:«Κλειδωθείτε σπίτι σας-Ο “πόλεμος” έχει απώλειες»

Αλλαγή δεδομένων στους θανάτους

Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Δρ Μάριος Λοΐζου ανακοινώνοντας το θάνατο του 64χρονου συμπατριώτη μας ανέφερε πως με βάση τα δεδομέν και τη θετικοποίηση εργαστηριακής διαγνωστικής εξέτασης σε θανόντα προηγούμενων ημερών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό ανέρχεται σε 13.

Ο Δρ.Λοίζου εξήγησε πώς, από τους 13 θανάτους μόνο οι εννέα θάνατοι αποδίδονται στη νόσο COVID-19 και τέσσερις σε άλλα αίτια.